• Informacje na temat:

    jak przyprawić łososia na patelnie grillową

Przepisy na temat: jak przyprawić łososia na patelnie grillową
  • Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.

  • Będąc w sklepie wpadły mi w ręce kiełki na patelnię, nie bardzo wiedziałam co z nimi mogę zrobić ale zaczęłam improwizować i efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. Na pewno wrócimy do tego dania, bo jest bardzo proste w wykonaniu, sycące, ale jednocześnie lekkie i pyszne.

  • Polecam przepyszny smakołyk lub dodatek,chrupiący i aromatyczny ,można podawać z różnymi dodatkami jakie kto lubi:)

  • Pyszne,kruche i dietetyczne mięsko.Z dodatkiem brokuła z wody obłędnie smakuje.Serdecznie polecam:)

  • Dziś polecam Wam trochę kolorowej fantazji.

  • Danie z kuchni japońskiej.

  • szybkie i pyszne

  • ło które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii postaram sie udowodnić ,że jest dość prosty do przygotowania we własnej kuchni.W tym wydaniu jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz zasmakujecie w dobrych stekach zawsze do nich powrócicie. Z pozoru proste...

  • Szybko, łatwo, smacznie!

  • Sałatka na czasie, idealna ma majowe grille :)

Artykuły na temat: jak przyprawić łososia na patelnie grillową
  • Zachowaj młodość na długo

    Jak? Zdrowo się odżywiając. Dobre dla organizmu składniki mogą bowiem spowolnić proces starzenia.

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Majowe leniuchowanie czas zacząć! Majówka, jak każdy wie, nie może obejść się bez trzech rzeczy - ładnej pogody, dobrego towarzystwa i... grilla! Jeśli zatem zamierzasz podczas długiego weekendu grillować, to konkurs ten jest dla Ciebie. Wystarczy, że: 1. Dodasz przepis wraz ze zdjęciem na smaczną potrawę z grilla. 2. Wyślesz e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl: -->link do przepisu --> swój nick A być może zostaniesz jednym z laureatów konkursu. Do wygrania są: --> za pierwsze...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Majówka za pasem, a to oznacza, że najwyższy czas pomyśleć, jak przygotować się do tych kilku wolnych dni. Niezależnie od tego czy planujecie wyjazd za miasto czy też odpoczynek w domowym zaciszu, majówka jest dobrą okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasowe Za co kochamy grillowanie? Przede wszystkim za możliwość odpoczynku. To jeden z najlepszych sposobów na relaks, odstresowanie i dobrą zabawę w kameralnym gronie. Co uwielbiamy grillować? Kiedyś na rusztach królowały...

  • W ciągu ostatnich kilku lat grillowanie stało się w Polsce bardzo popularne. Coraz częściej właśnie taką formę spędzania wolnego czasu wybieramy, spotykając się z naszymi znajomymi w ogrodzie przy pysznym jedzeniu. Fot. 123RF/Picsel No właśnie, na temat walorów smakowych potraw z grilla na pewno nikt nie będzie dyskutował, ale czy jest ono zdrowe? Czy nie rozbija totalnie naszej diety? Czy można zrobić coś, co sprawi, że jedzenie z grilla będzie nie tylko smaczne, ale także zdrowe? Coraz...

  • Grill to najlepszy sposób przygotowywania jedzenia w gorące dnia. Zanim jednak wrzucicie na ruszt kolejną porcję mięsa, sprawdźcie, czy nie popełniacie któregoś z tych błędów. Sezon grillowy trwa w najlepsze - większość z nas zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie pieczoną kiełbasę. Niestety, przygotowując potrawy na grillu, bardzo często zdarza nam się popełniać błędy, które w znaczący sposób mogą odbić się na naszym zdrowiu. Co gorsza, wiele z nich weszło nam w nawyk i...