• Informacje na temat:

    jak przygotować wędzonkę

Przepisy na temat: jak przygotować wędzonkę
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Do litra wrzątku włóż wędzonkę oraz namoczone, odcedzone grzyby. Gotuj 30 minut, po czym dodaj oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę i ugotuj. Wywar przecedź. Grzyby drobno pokrój i włóż je ponownie do(...). Dodaj skórkę od chleba. Masę przelej do glinianego naczynia (możesz dodać czosnek, listek laurowy). Przykryj gazą, pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej. Do litra wrzątku włóż wędzonkę i namoczone...

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

  • Smaczny pomysł na "Jak przygotować gofry dla dziecka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować domowy makaron lasagne?"

  • Sprawdzony przepis na "Jak przygotować kompot z suszu?"

  • Do Świąt Bożego Narodzenia zostały dwa tygodnie. Pora przygotować plan działania, by dobrze i bez stresu przygotować się do tego czasu. Święta są okresem bardzo stresującym, zwłaszcza dla tych, którzy mają przygotować, a nie ukrywajmy moi drodzy, że nadal są to w głównej mierze panie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • Kurczak z ryżem to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Doskonałe połączeni kurczaka i ryżu, oraz kolorowych warzyw sprawi, że wszyscy którzy spróbują tego kurczaka będą prosić o dokładkę.

Artykuły na temat: jak przygotować wędzonkę
  • Wędzonki na cenzurowanym

    Marszałkowska-Jakubik , dietetyk: Wędzone produkty zawierają sporą ilość histaminy i nie są polecane osobom uczulonym na tę substancję. Reakcja może wystąpić w każdym wieku, niezależnie od tego, czy jesteśmy już alergikami czy nie. Jeśli pojawiają się dolegliwości, jak np. swędzenie skóry, bóle głowy, kłopoty żołądkowo-jelitowe, mdłości itp., to sygnał, że należy wyeliminować je z diety. By wędzone mniej...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...

  • Czarna moc węgla

    ...kosmetyków. Mimo barwy mają coraz więcej zwolenniczek, które są zachwycone ich działaniem. Coś w nich musi być.  Mydło jak smar Savon noir, czyli czarne mydła, robione są z czarnych oliwek i oliwy(...). Pozostawione na twarzy na około dziesięć minut, zadziała jak peeling enzymatyczny. Regularnie stosowane pomaga też pozbyć się zaskórników i reguluje wydzielanie sebum. Możesz je stosować od stóp do głów...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    .... Zupy Jak u Mamy WINIARY – pokochają amatorzy smaków, które pamiętamy z dzieciństwa. Znajdziemy w nich suszone warzywa, grzyby, mąkę, mleko, śmietankę, zioła i przyprawy – czyli składniki, które(...) Jak u Mamy. Zupy Nasza Specjalność WINIARY – to przyjemność wyboru dla miłośników domowej kuchni polskiej – ale nie tylko. Znajdziemy w tej linii kilkanaście najpopularniejszych i najczęściej...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • ...frajdę. Czas świąt wielkanocnych to również doskonała okazja do rodzinnego gotowania. Nic tak nie smakuje, jak przygotowane wspólnie mazurki, wielkanocne baby, pyszna pieczeń na niedzielny obiad, jaja(...) głównej Bez względu na to, w jakiej postaci je zaserwujesz, możesz mieć pewność, że będą najbardziej rozchwytywaną przekąską na świątecznym stole. Jajka z pieczarkami Składniki: - 4 jajka...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Wielkanocne potrawy ze Śląska

    ...niej nie odlepi. Szołdrę przed podaniem krój jak chleb, ale na grubsze kromki. Żur śląski z ziemniakami Składniki: 2,5 l wody, 30 dag wędz. boczku, 30 dag wędz. kiełbasy, cebula, 30 dag...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

Wideo na temat: jak przygotować wędzonkę
  • Andrzej Polan i młoda kapusta na wiele sposobów

    Andrzej Polan otworzył sezon na młodą kapustę. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował niekonwencjonalne potrawy bazujące na młodej kapuście. Na stole pojawiły się takie wiosenne pyszności, jak: pełna głowa kapusty, głąb z kapusty z marynowanym łososiem oraz kopytka z młodą kapustą, pomidorami, wędzonką i serem.

  • Agnieszka Cegielska na tropie cudownych właściwości buraków

    Buraki to niesamowite warzywa, które zawierają mnóstwo witamin. Jakie mają właściwości lecznicze i odżywcze? W jakiej ilości należy je jeść? Biochemik i terapeuta naturalny Maja Błaszczyczyn opowiedziała w "Dzień Dobry TVN" o wyjątkowych właściwościach buraków. Za to w kuchni programu wraz z burakiem królowali Andrzej Polan i Agnieszka Cegielska. Przygotowali takie dania, jak: sałatka z burakami