• Informacje na temat:

    jak przygotowac sznycle indyka w parowarze

Przepisy na temat: jak przygotowac sznycle indyka w parowarze
  • Przepis wart wypróbowania: "Sznycle w cieście"

  • Sznycle z dużą ilością warzyw i orzeszkami ziemnymi to smaczna propozycja na świąteczny obiad.Polecam.

  • Szybkie i dobre

  • Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka na kapuście"

  • Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w orzeszkach"

  • Improwizowałam i zobaczcie co wyszło.Niedzielny obiad na pewno się uda.

  • Smaczny pomysł na "Sznycle z indyka faszerowane żółtym serem"

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

Artykuły na temat: jak przygotowac sznycle indyka w parowarze
  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Masz liczną rodzinę i przedświąteczna gorączka zakupów znacznie przekracza twoje możliwości czasowe i finansowe? Doskonałą alternatywą dla drogich prezentów, które na dodatek nie zawsze trafiają w gusta naszych najbliższych, będą własnoręcznie, starannie przygotowane rarytasy. Wystarczy skorzystać z kilku prostych przepisów, określić dokładnie proporcje i zaopatrzyć się stylowe produkty do ozdabiania prezentów, by stworzyć chwytające za serce, wykonane z najwyższą dbałością, słodkie...

  • Za oknem coraz cieplej, a w sklepach oprócz nowalijek pojawiły się pierwsze letnie owoce. Chcąc zachować smak i aromat pierwszych gorących dni od razu przychodzi nam na myśl zrobienie domowych przetworów i weków. Niestety, każdemu z nas zdarzyło się otworzyć słoik, który zamiast pysznego dżemu zawierał pleśń – jak temu zaradzić? Przeczytajcie nasze porady! Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy przegląd potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Wyszukane, smaczne i szybkie... Zaczynamy nieco przewrotnie, bo potrawą, której przygotowanie zajmuje dobę. Gdzie jest haczyk? W kuchni spędzimy nie więcej jak kwadrans, a resztę zrobi za nas czas. Proponujemy kremowy i ziołowy serek do kanapek, na bazie gęstego jogurtu greckiego....

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. 123RF / Picsel Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym będzie...