• Informacje na temat:

    jak przygotowac solanke 7 p

Przepisy na temat: jak przygotowac solanke 7 p
  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...znakiem owoców, warzyw i... wędzonych ryb. Bez względu na kartkę w kalendarzu, zawsze możemy przywołać atmosferę wakacji nad morzem. Jak to zrobić? Przygotować danie z wędzonego pstrąga lub wybrać świeżą(...) specjalistów z branży spożywczej maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Sekretem wysokiej jakości wędzonego pstrąga z Zielenicy jest świeży produkt, z którego specjał ten powstaje...

  • Pieczywo niosące zapach minionych lat.

  • Lato zamknięte w słoiku

    ...- te owoce pomagają obniżyć ciśnienie zmniejszając ryzyko chorób serca i cukrzycy. Zawierają cały arsenał składników mineralnych oraz witaminy A, D i B 12. Po winogrona jak najczęściej powinny sięgać...

  • Skoro jest Risotto to może też być kaszotto ;p - pyszne, zdrowe i sycące :)

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

  • Chyba każdy z nas zna sposób na kiszenie poszatkowanych główek zimowej kapusty ubijanych z solą w beczce lub kamiennym garnku, sama przecież o tym pisałam. Dziś jednak przedstawiam inny sposób kiszenia kapusty, o którym nie wszyscy słyszeli – kiszenie w zalewie z osolonej wody, podobnie, jak kisi się ogórki małosolne. Młoda, wiosenna i wczesnoletnia kapusta nie za bardzo nadaje się do sporządzenia ubijanej kiszonki, choć warto wypróbować i ten sposób. Ja jednak postanowiłam przygotować...

  • w większych ilościach uderza do głowy..;p

  • Smaczny pomysł na "Jak przygotować gofry dla dziecka"

Artykuły na temat: jak przygotowac solanke 7 p
  • W domu jak... w sanatorium!

    Po wielu dniach świątecznych przygotowań pora się trochę zregenerować... Wystarczy parę minut w zaciszu własnej łazienki, byśmy poczuły się jak nowo narodzone, a dające o sobie znać dolegliwości minęły!

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • A ty kąp się, kąp

    ...zmarszczki, a skóra odzyskuje jędrność. Również dojrzała, która nie działa już tak sprawnie jak młoda. W kosmetykach Ahava wykorzystuje się najbogatszą w związki mineralne sól z Morza Martwego. Jednak również te z innych, ciepłych, mocno zasolonych mórz (np. Śródziemnego) zawierają składniki poprawiające nawilżanie i przyspieszające regenerację naskórka. Podobnie jak sole z kopalni. Dlaczego? Bo złoża...

  • Wakacje za pasem, a waga wciąż nie wskazuje satysfakcjonującej liczby kilogramów? W takich wypadkach wiele Polek sięga po diety cud, które rzekomo gwarantują fantastyczne efekty. Niestety, część z nich jest bardzo niebezpieczna dla naszego zdrowia. Dla szczupłej i zgrabnej sylwetki jesteśmy w stanie poświęcić bardzo wiele. Kiedy jesteśmy bardzo zdeterminowani, a skrupulatne liczenie kalorii i godziny spędzone na siłowni nie wystarczają, decydujemy się na bardziej radykalne kroki, które mają...

  • Oliwka z Ascoli Piceno czyli slynna w calej Italii " ascolana "

    Jak Italia to i oliwki oprocz wina i serow, pizzy i innych potraw, ktore przedstawiam, jak tam moge w miare dokladnie. Czas na najwiekszy przysmak swiata...

  • Wraz z nastaniem cieplejszych dni, w naszym menu zaczyna pojawiać się coraz więcej lekkich sałatek. Warto jednak wiedzieć, że istnieje kilka dodatków, które mogą sprawić, że z pozoru dietetyczny posiłek, zamieni się w najprawdziwszą bombę kaloryczną. Sałatki wydają się być bardzo niewinnym daniem, które bez przeszkód możemy zaserwować nawet osobie na restrykcyjnej diecie. W końcu  to tylko warzywa. Jednak diabeł tkwi w szczegółach, którymi w tym wypadku są dodatki. Dzięki nim nasza sałatka...

  • Nareszcie koniec z bólem krzyża!

    ...kręgosłup nie jest wiecznie odporny na różne szkodliwe czynniki. Pod ich wpływem może zacząć boleć i stać się mniej sprawny. Postarajmy się w jak największym stopniu cofnąć niekorzystne zmiany! Dlaczego(...) wanną - dla każdego krążka międzykręgowego to tak, jakby udźwignąć 200 kg! Schylamy się po ciężkie przedmioty z wygiętymi w pałąk plecami - w tej pozycji kręgosłup musi poradzić sobie z obciążeniem...

  • W czasie weekendu możemy pozwolić sobie nie tylko na dłuższy sen, ale także na królewskie śniadanie. Przygotowane bez zbędnego pośpiechu i nerwów. W końcu to właśnie ten posiłek jest najważniejszy! Weekend to idealny moment na przygotowanie słodkiego śniadania, z którego wszyscy domownicy, zarówno ci mniejsi jak i dorośli będą zadowoleni. Bowiem śniadanie wpływa na to, jak będzie wyglądał nasz cały dzień. Zostało udowodnione przez dietetyków, że osoby, które nie zaczynają poranka śniadaniem...

  • Termy na rozgrzewkę

    ...wielkości kompleks rekreacyjno-sportowy w Europie - można tu zarówno popływać wyczynowo, jak i powygrzewać się w termalnej solance wydobywanej z głębokości 1300 m. Całość dzieli się na 2 części - sportową(...) 12, mają temperaturę od 28 do 36°C i leżą dosłownie u podnóża Tatr. Dodatkowo każdy zaskakuje oryginalną regionalną nazwą (jak choćby "bulgotnik", "bonior basisty" czy "łozpolono Maryna"), a mnóstwo...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....