• Informacje na temat:

    jak przygotowac pierś z kurczaka na parze

Przepisy na temat: jak przygotowac pierś z kurczaka na parze
Artykuły na temat: jak przygotowac pierś z kurczaka na parze
  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    Jedz 4-6 mniejszych posiłków dziennie z jak najmniejszą ilością tłuszczu zwierzęcego i cukru.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Co jeść na kolację, by schudnąć

    ...tyjesz, to dlatego, że przekraczasz dzienny limit zapotrzebowania kalorycznego. Jak się w nim zmieścić? Według dietetycznych zaleceń, kolacja powinna zawierać 20 proc. dziennej porcji kalorii(...), chude mięso, ryba gotowana na parze, jajka. Możesz dodać do nich zdrowe, złożone węglowodany, np. surowe lub gotowane na parze warzywa (z odrobiną oliwy), koktajle warzywne, pełnoziarniste pieczywo...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...upieczeniu pokrój ją na części, posyp garścią rukoli i od razu podawaj. Tradycyjna pizza ma 2000 kcal, nasza wersja 880 kcal Faszerowana pierś z kurczaka To niezwykle smaczna i soczysta wędlina o atrakcyjnym wyglądzie. Świetna na kanapki oraz jako dodatek do sałat. Wyśmienita zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeśli nie masz naczynia do gotowania na parze, użyj sitka. Do przygotowania...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • ...ważności. Jeżeli nie ma takiej możliwości, należy spakować te produkty w torebki foliowe. Obiad : spaghetti z sosem pomidorowym (120-130 g ulubionego makaronu razowego, pierś z kurczaka pokrojona na drobno i podsmażona, sos pomidorowy - pół puszki pomidorów, przyprawy) lub schab z warzywami (plaster schabu rozbity i usmażony z przyprawami, ulubione warzywa uduszone lub ugotowane na parze) lub kanapka...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Zdrowe odżywianie w pracy

    ...ważności. Jeżeli nie ma takiej możliwości, należy spakować te produkty w torebki foliowe. Obiad : spaghetti z sosem pomidorowym (120-130 g ulubionego makaronu razowego, pierś z kurczaka pokrojona na drobno i podsmażona, sos pomidorowy - pół puszki pomidorów, przyprawy) lub schab z warzywami (plaster schabu rozbity i usmażony z przyprawami, ulubione warzywa uduszone lub ugotowane na parze) lub kanapka...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...