• Informacje na temat:

    jak przygotować mrożone owoce do tarty

Przepisy na temat: jak przygotować mrożone owoce do tarty
  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • Przepis na ciasto do pizzy.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...zdrowe, pyszne i nie tuczą. To spodoba się szczególnie kobietom! Wybieraj na grilla to, co jest zdrowe: Równie smaczne jak karkówka czy żeberka, mogą być: niskokaloryczny opiekany drób, ryby, owoce(...), ananasów, bananów, gruszek. Warto przygotować z nich kolorowe szaszłyki lub podawać pieczone w plastrach. Owoce mają niewiele kalorii, ok. 40-70 kcal/100 g. Doskonale smakują w towarzystwie sosu...

  • Sprawdzony przepis na "Jak przygotować kompot z suszu?"

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...robiło dzikie kaczki? - Na różne sposoby. Jak się wyczyściło, to z nadzieniem można było robić, na przykład owocem nadziać. I smażyć. Albo piec. Te dzikie to są małe kaczuszki. Trochę większe od(...), bo jestem proszony na gęś". Wraca za dwa dni, pytamy, jak gęś smakowała. "Eee, co to za gęś. To nie gęś. Upiekli, pokroili w kawałki, położyli na półmisek. Gęś musi być porządnie podana, z owocem...

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

Artykuły na temat: jak przygotować mrożone owoce do tarty
  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    ...tym, jak zaraził swoich rodaków miłością do kuchni i przekonał, że gotowanie jest proste, Oliver poczuł zew społecznika i zapragnął udowodnić, że jedzenie może zmieniać ludzkie życie. Ale po kolei(...) Robin Hooda, który kasuje od bogatych konsumentów za trzydaniowy posiłek jak za zboże, po czym uzyskane pieniądze inwestuje w życie tych, którzy mieli mniej szczęścia" - napisała Gilly Smith w książce...

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Goście, goście!

    ...tłuszczu i błon. Obierz czosnek i posiekaj jak najdrobniej. Owoce jałowca delikatnie rozgnieć trzonkiem noża. Oczyszczone mięso mocno natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i owocami jałowca. Przełóż do(...) Rozmrożone lub świeże śliwki przetnij na połówki, usuń pestki, wrzuć owoce do garnka i duś z cukrem i octem winnym. Kiedy cały płyn odparuje, miksuj je do uzyskania jednolitej konsystencji...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...

  • ...z gotowania warzyw w dużej ilości wody na rzecz blanszowania (surowe warzywa wystarczy kilka razy przelać wrzątkiem, mrożone - na minutę zanurzyć w gotującej się wodzie). Jeśli wydają ci się zbyt twarde, możesz gotować je na parze, ale nie dłużej niż 15 minut - aby zachowały jak najwięcej witamin. Zwróć też uwagę na połączenia produktów. Dietetycy uważają, że zestawiając ze sobą pewne składniki...

  • Po słoik pysznego, domowego dżemu lub marmolady w długie, jesienne lub zimowe wieczory lubi sięgnąć chyba każdy z nas. Warto więc wykorzystać pełnię wiosny i lata, by na czas zgromadzić odpowiednie produkty i przygotować się do procesu pasteryzacji. W nagrodę otrzymujemy pełnowartościowe rarytasy, które oprócz walorów smakowych dostarczą nam również cennych witamin i minerałów. Fot. 123RF/PICSEL Zanim jednak wyparzymy słoiki, warto skupić się nad istotą zdrowych przetworów. Na co zwrócić...

  • Żurawinowe słodkości

    Bardzo kwaśne owoce w słodkim cieście są jak woda i ogień. Poznaj ten fascynujący smak.

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Nowy zdrowy rok

    ...i ogony, natnij od góry i wyjmij jelita. 2. Na patelni rozgrzej masło i oliwę, wrzuć krewetki, posyp je szczyptą soli i pieprzem. 3. Smaż owoce morza krótko, tylko do momentu, kiedy zmienią kolor na(...) umyj, pokrój na ćwiartki i usuń gniazdo nasienne. Resztę pokrój w kostkę jak pomidory. Dodaj skórkę i sok z cytryny oraz oliwę i kolendrę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 2. Mięso małży osusz...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...