• Informacje na temat:

    jak przygotować dobrą rybę bez panierki

Przepisy na temat: jak przygotować dobrą rybę bez panierki
  • Do Świąt Bożego Narodzenia zostały dwa tygodnie. Pora przygotować plan działania, by dobrze i bez stresu przygotować się do tego czasu. Święta są okresem bardzo stresującym, zwłaszcza dla tych, którzy mają przygotować, a nie ukrywajmy moi drodzy, że nadal są to w głównej mierze panie.

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • Smaczny pomysł na "Jak przygotować gofry dla dziecka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować domowy makaron lasagne?"

  • Sprawdzony przepis na "Jak przygotować kompot z suszu?"

  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

Artykuły na temat: jak przygotować dobrą rybę bez panierki
  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ...​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Idealne święta

    Mamy je przed oczami. Niestety, najczęściej nigdy się nie wydarzają. Powód? Niedobrane prezenty, nadmiar jedzenia, zmęczenie przygotowaniami, kłótnia przy rodzinnym stole. A gdyby zrobić przegląd świątecznych problemów i poprosić o radę ekspertów? Niech nam podpowiedzą, jak przygotować wigilię tak, by była miłym wspomnieniem.

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Święta w wersji light

    Dla wszystkich, którym radość Świąt przyćmiewa niepokój o zachowanie diety i sylwetki mam dobrą wiadomość: można świętować tak, by na wadze nie przybyło dodatkowych kilogramów. Poniżej praktyczne porady, jak w łatwy sposób zapobiec przytyciu w Święta, bez wielkich wyrzeczeń, tłumaczeń i żalu...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy danej zupie ktoś...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...

  • ...nawet najmłodszym. Mięso w tym urządzeniu wychodzi soczyste. Zaletą jest też, że można smażyć potrawy bez tłuszczu, czyli zdrowo. Zupy, które przyrządzimy na pewno zachowują swój aromat. Pozwolą Nam(...) eksponować je na blacie kuchennym. Bardzo podoba mi się książka dołączona do zestawu, która w przejrzysty sposób wprowadza nas w możliwości Multicookera. Jak wiadomo rozpoczyna się sezon weselny...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...