• Informacje na temat:

    jak przygotować boczek ze śliwką

Przepisy na temat: jak przygotować boczek ze śliwką
  • Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

    ...do głównych dań. Czy zastanawialiście się, jak smakowałyby potrawy grillowe z ich udziałem? W końcu kiełbasa biała, kaszanka i boczek nie muszą być podawane wyłącznie z chlebem, a kabanosy możecie śmiało wrzucić na ruszt i to w towarzystwie gruszki. Grillowe wariacje czas zacząć! Koniecznie sprawdźcie nasze pomysły. Biała kiełbasa ze śliwką i morelą Sposób przygotowania Morele i śliwki...

  • Dla mięsożerców takich jak ja. Przepis moich koleżanek kucharek które gorąco pozdrawiam.

  • Do Świąt Bożego Narodzenia zostały dwa tygodnie. Pora przygotować plan działania, by dobrze i bez stresu przygotować się do tego czasu. Święta są okresem bardzo stresującym, zwłaszcza dla tych, którzy mają przygotować, a nie ukrywajmy moi drodzy, że nadal są to w głównej mierze panie.

  • Klasyczny, pyszny schab ze śliwką. Na chleb lub do obiadu, jak kto woli! :)

  • Smaczne do porannej herbatki jak i po południowej kawki :))

  • Pyszny schabik dobry na gorąco jak i na zimno:)

  • knedle śliwkowe polane śmietana z cynamonem

  • Kurczak z ryżem to proste i szybkie w przygotowaniu danie. Doskonałe połączeni kurczaka i ryżu, oraz kolorowych warzyw sprawi, że wszyscy którzy spróbują tego kurczaka będą prosić o dokładkę.

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

Artykuły na temat: jak przygotować boczek ze śliwką
  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...talarki grube na 1 cm, posól,ewentualnie posyp pieprzem lub papryką i usmaż na oleju jak frytki,aż będą złote i miękkie. W konfiturze - plastry cukinii obgotuj, a potem usmaż w syropie (kilogram cukru(...). Przygotowanie: Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), posiekany szczypiorek i bułkę tartą. Całość dopraw solą...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    Sprawdź, jakie produkty są wskazane w diecie wiosenno-letniej i jak komponować posiłki.

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    Śliwki, rodzynki i morele stanowią zarówno doskonałą samodzielną przekąskę, jak i wspaniały dodatek do dań.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Masz liczną rodzinę i przedświąteczna gorączka zakupów znacznie przekracza twoje możliwości czasowe i finansowe? Doskonałą alternatywą dla drogich prezentów, które na dodatek nie zawsze trafiają w gusta naszych najbliższych, będą własnoręcznie, starannie przygotowane rarytasy. Wystarczy skorzystać z kilku prostych przepisów, określić dokładnie proporcje i zaopatrzyć się stylowe produkty do ozdabiania prezentów, by stworzyć chwytające za serce, wykonane z najwyższą dbałością, słodkie...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...