• Informacje na temat:

    jak przybrac stol na pierwsze urodziny

Przepisy na temat: jak przybrac stol na pierwsze urodziny
  • Sama ciągle zbieram informacje na temat sushi - by z czasem robić je jak najlepiej. Informacje, które do tej pory udało mi się znaleźć (różne źródła) opisuje niżej.

  • Wszystkich jak sie pytalam czy to nie trudne,odpowiedz byla co ty,to robia tylko stare wiejskie gospodynie,sprobowalam i wyszly moze nie najlepszej jakosci,ale w smaku super.

  • Jakis czas temu kupilam silikonowa foremke do pralinek- dopiero teraz "odwazylam" sie jej uzyc- i z pewnoscia nie byl to ostatni raz :) Pralinki sa lepsze niz te ze sklepu, a nadzienie dobieramy wg swoich upodoban. Ja nie chcac kombinowac za bardzo za 1. razem nadzialam je kremem czekoladowym typu nutella :)

  • Wyszło mi 12 bułek dużych z reszty ciasta zrobiłam bułę gigant

  • Wraz z oszałamiającą majówką rozpoczynamy sezon na rozmaite grille i inne przyjęcia, nie tylko w ogrodzie. Tym razem zabierzemy się za „przyjęcia siedzące”

  • Ryba jest chrupiąca i smaczna.

  • na chlodne dni, na jednodaniowy obiad, pozywna i zdrowa

  • Niniejszym sezon grillowy uważam za otwarty! Pogoda jak w maju - więc majówka. Na początek prosta, najpopularniejsza karkówka. W zalewie ziołowej, podana z sałatką z grillowanych warzyw sosem z pieczonego czosnku.

  • Próbowaliście kiedyś zbyt gorącej zupy ? A może skusiła Was kiełbaska prosto z rusztu ? Niestety, nasze łakomstwo i spożywanie zbyt gorących potraw często kończy się poparzeniem języka. Osobiście doświadczyłam tego bólu niedawno, podczas próbowania gotowanych konfitur. Jak sobie pomóc w tej sytuacji ? Czym szybko uśmierzyć piekący ból ? W kuchni znajdziemy wiele przydatnych produktów.

  • Witam serdecznie Propozycja na wykonanie pięknego koszyczka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jest przy nim trochę zabawy ale efekt po upieczeniu rekompensuje włożony trud. Takim koszyczkiem możemy udekorować świąteczny stół podczas Wielkanocnego śniadania.

Artykuły na temat: jak przybrac stol na pierwsze urodziny
  • Będzie hucznie i sympatycznie

    Jak muzycy Myslovitz będą obchodzić 10. urodziny zespołu i czemu to nie będą 13. Co Artur Rojek losował w kopalni, a co Przemysław Myszor nosił ze sobą do szkoły. I kiedy doczekamy się nowej płyty zespołu - opowiedzieli o tym w rozmowie z INTERIA.PL.

  • Rozpoczynamy wielkie świętowanie urodzin Smakera. Zapraszamy Was do wspólnej zabawy! Fot. 123RF/Picsel Chociaż trudno w to uwierzyć, Smaker ma już 10 lat! Dokładnie tyle czasu upłynęło od dnia, kiedy w naszym serwisie pojawił się pierwszy przepis. Od tamtej pory nieustannie zaskakujecie nas swoją pasją kulinarną, zaangażowaniem oraz wyjątkowymi pomysłami. Smaker nie byłby taki sam, gdyby nie Wy - osoby, które codziennie go współtworzą. To właśnie dzięki Wam udało nam się zebrać ogromną...

  • Na Złotej Górze

    ...szlam z babcią Stellą do restauracji, która musiała się jakoś nazywać, ale dla nas była po prostu "naszym miejscem". Po drodze zatrzymywałyśmy się na pogaduszki z Czarnulkiem w sklepie mięsnym Sama Singa(...). Zaglądałyśmy na tyły restauracji, żeby po plotko wać z kucharzem i popatrzyć, jak pakuje nasze porcje do kartonowych pudełek. Po powrocie do antykwariatu wdrapywałam się po schodach do warsztatu - pełnego...

  • Cook Story by Samsung od roku celebruje kulinarne opowieści, uczy, inspiruje, odkrywa nowe smaki i talenty. Z okazji pierwszych urodzin, gościem specjalnym innowacyjnej przestrzeni kulinarnej był jeden z najlepszych szefów kuchni na świecie, zdobywca trzech gwiazdek Michelin – Michel Troisgros. Fot. materiały prasowe Na zebranych gości czekały nie tylko wybitne dania, lecz także solidna porcja trendów kulinarnych na 2019 rok. 3800 - niemal tylu gości odwiedziło, otwartą we wrześniu minionego...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Na sklepowych półkach, o każdej porze roku znaleźć możemy całą gamę słodkich przetworów. Kuszą nas dżemy, powidła, marmolady czy syropy z egzotycznych owoców. Jednak gwarantujemy, że nic w zimie nie będzie smakować, tak dobrze, jak własnoręcznie przygotowane przetwory. Pewnie zastanawiacie się po co samemu przygotowywać przetwory skoro możemy iść do sklepu i wybrać to, na co akurat mamy ochotę? Otóż, przygotowywanie dżemów lub soków w domu jest przede wszystkim ekonomiczne. W sezonie owoce są...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Chińska śliwka, hurma wschodnia, persymona hebanowiec wschodni lub kaki - wszystko to nazwy tego samego owocu, który powoli staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Jakie dania można przygotować z jej dodatkiem? Fot. 123RF/Picsel Na pierwszy rzut oka, persymonę bardzo łatwo pomylić z niedojrzałym pomidorem. Jednak wystarczy jej spróbować, aby zauważyć różnicę. Słodko-kwaśny, zwarty miąższ doskonale sprawdzi się w ciastach, koktajlach, dżemach oraz innych deserach. Kupując kaki...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Zgodnie z tradycją, co roku 24 grudnia wraz z pojawieniem się na niebie pierwszej gwiazdki, zasiadamy z najbliższymi do wigilijnego stołu wypełnionego pysznymi potrawami. Bez jakich potraw nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Na świątecznym stole Polskich rodzin nie może zabraknąć tradycyjnych smaków - barszczu czerwonego, pierogów z kapustą i grzybami, czy smażonego karpia. Jednak w porównaniu do ostatnich lat, coraz chętniej eksperymentujemy - prawie połowa z nas...