• Informacje na temat:

    jak przechowac pasztet

Przepisy na temat: jak przechowac pasztet
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...początku". Znaczy - nie było zupy. Albo: "Co, końca nie będzie!?". Tak pytał o kompot. A co księża lubili najbardziej? - Wszystko jedli. Proboszcz, kiedy pojechał gdzieś na odpust czy imieniny, to jak(...) i pokrojone w ćwiartki. Pod koniec gotowania dodać łyżkę stołową octu i tyle samo cukru. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, tak jak na placki ziemniaczane. Posolić, wbić jajko, wymieszać z mąką, tak...

  • Wyborny pasztet do chleba:)

  • nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)

  • Wspaniały, delikatny, jak u mamy.

  • Pasztet przygotowałam na podstawie przepisu z kuchni polskiej.Zmieniłam go troszkę.Do pasztetu dodałam mięso wieprzowe i drobiowe.Bardzo smaczny.

  • Przepis na pyszny pasztet dostałam od mamy. Zawsze gości on na naszym świątecznym stole. To już tradycja.

  • Pełen warzyw pasztet jarski na talerzu tworzy bardzo kolorową kompozycję.Łatwy i pyszny przepis...imponujący wynik. Jednym słowem, udowadniam dzisiaj, że warzywa mogą być równie satysfakcjonujące jak mięso.

  • fajna i smaczna alternatywa mięsa dla wegetarian i nie tylko

  • Sałatki na zimowe obiadki - megaszybko, megaprosto, megatanio i megasmacznie :) Pakujemy w słoiki następnego dnia. Sałatkę i przepis w zeszłym roku podarowała mi moja przyjaciółka i już ją wpisałam w moje przetwory :) Przepis na 12 słoików o pojemności 500 ml

  • Delikatny pasztet który rozpływa się.w ustach. Polecam na świątecznym stole. Jest lekki jak puch.Część pasztetu włożyłam słoiki.

Artykuły na temat: jak przechowac pasztet
  • Przekąska na spacer

    Kiedy pogoda dopisuje, warto jak najwięcej czasu spędzać z dzieckiem na dworze. A ponieważ świeże powietrze zaostrza apetyt, koniecznie powinnaś zabrać dla malucha choć niewielką przekąskę(...) spacer kanapek z wędliną, rybą czy pasztetem, gdyż w tych produktach najszybciej rozwijają się bakterie, które mogą wywołać kłopoty żołądkowe. Do zawinięcia kanapek używaj folii spożywczej lub...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Tajemnicze czerwone ziarenka, na punkcie których oszalał cały świat. Czym są jagody goji i w jaki sposób włączyć je do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Chociaż w Polsce jagody goji stały się hitem dopiero kilka lat temu, w azjatyckiej medycynie naturalnej były wykorzystywane już 2500 lat temu. Dzięki nim leczono wiele przykrych dolegliwości, począwszy od reumatyzmu, a na podniesionym ciśnieniu kończąc. Nic więc dziwnego, że do tych niepozornych owoców przylgnęła łatka superżywności. Jeśli...

  • Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda kulinarna rzeczywistość za kratami. Fot. EAST NEWS O posiłkach serwowanych w polskich więzieniach krążą legendy. Jedni twierdzą, iż nic gorszego nie może się przytrafić, inni z kolei przekonują, że osadzeni stołują się całkiem nieźle, porównując ich dietę z obiadkami serwowanymi w domu. Gdzie leży prawda? Tego najprawdopodobniej nigdy nie uda nam się rozstrzygnąć. Możemy jednak przybliżyć wam kilka faktów, które pozwolą wam wyrobić sobie zdanie w tym...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy danej zupie ktoś...