• Informacje na temat:

    jak podniesc hemoglobine w kilka dni

Przepisy na temat: jak podniesc hemoglobine w kilka dni
  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Szybka,zdrowa i mało kaloryczna )))

  • Przepis na kiszoną paprykę jest naprawdę bardzo, bardzo prosty i pochodzi z Bułgarii. No cóż, dla nas – Polaków – to Bułgaria jest ojczyzną pysznej, słodkiej, dojrzałej w słońcu papryki. Bułgaria i może jeszcze Węgry. Ale to właśnie Bułgarzy przygotowują paprykę na znacznie więcej sposobów, które udaje się przechować przez zimę, nawet polską zimę. Świeżo ukiszona, taka prawie małosolna, jest chrupiąca, mało kwaśna i pyszna. Przechowywana dłużej mięknie i staje się mazista, ale dzięki temu...

  • Koniec maja jak i większość wiosny dopieszczała nas słońcem i piękną pogodą. A teraz osiągnęła swoje apogeum przynosząc nam południowe upały. Będąc z rodziną na spacerze stwierdziliśmy że wilgotność powietrza i “duchota” są niczym na Dominikanie! Żeby żyło nam się lepiej a nasz organizm był dobrze nawodniony proponuję arbuzadę czyli lemoniadę z arbuza z nutką mięty i cytryny. To dobra propozycja na szybki koktajl, deser, ochłodę, tym bardziej że arbuzy u nas dostępne w każdym warzywniaku już...

  • Jak usmażyć pyszne pączki bez zbędnych zawiłości :)

  • Czasami przychodzi taka chwila, kiedy "muszę" zjeść coś słodkiego ;) i zazwyczaj właśnie wtedy okazuje się,że w domu nic takiego niema... Innym razem niezapowiedziani goście wpadają na kawę... Właśnie w takich sytuacjach przydaje się ten przepis :D Szybko, smacznie i bajecznie kakaowo... Przepis przeczytany w dodatku do gazety "kropka tv" i wypróbowany w chwili napadu "słodyczogłodu". Efekt miło mnie zaskoczył- Polecam :D

  • Piekę je niezmiennie co roku od paru lat. Cieszą się niesłabnąca popularnością ;) Choć zazwyczaj w tym bogactwie rozmaitości robię je z połowy porcji to zawsze na moim stole znaleźć się muszą w okresie świątecznym czy około świątecznym. W sklepach znane i lubiane są takie właśnie „pierniczki alpejskie” w czekoladzie ewentualnie lukrowane. U mnie wg zaleceń pojawiły się czekoladowe. Aby glazura się świeciła, do polewy wystarczy dodać odrobinę żelatyny – taki efekt jak na zdjęciach widoczny...

  • łatwe, lekkie, smaczne

  • Żurek to doskonała zupa o każdej porze roku i na różne okazje.

  • Bywają takie dni kiedy otwierając lodówkę znajduję tam ‚smutne’ warzywa i resztki dosłownie wszystkiego. Nie chce się iść do sklepu, a w brzuchu odzywa się mały wiercący głód… skromne składniki też mogą przynieść dużo smaku i zadowolenia z finalnego dzieła! Tego dnia znalazłem tylko i dosłownie tylko zwiędniętą botwinkę, która czekała z utęsknieniem na przeistoczenie się w chłodnik – niestety nie doszło do tej transformacji… resztki smutnego szpinaku, czosnek, cebulę, ketchup, musztardę,...

Artykuły na temat: jak podniesc hemoglobine w kilka dni
  • Jak poprawić wyniki morfologii? Sięgnij po produkty dobre dla krwi!

    Niektóre składniki mają wyjątkowo korzystny wpływ na układ krwionośny. Znajdziesz je nie tylko w mięsie.

  • 12 kwietnia br. odbędzie się specjalna edycja konferencji gastronomicznej MADE FOR Restaurant pod hasłem: „Innowacje – biznes czy prowokacja?”. Fot. 123RF/Picsel To ma być najgłośniejsze biznesowe wydarzenie branży gastronomicznej sezonu, organizowane razem z Miastem Kraków, będącym w tym roku Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej. Dzięki tej współpracy na scenie pojawią się gastronomiczne gwiazdy światowego formatu, w tym najlepsza szefowa kuchni świata Ana Roš, mistrz świata w...

  • Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi. Pierwszą zmianą, którą na pewno już zauważyliście jest nowy dział na Forum o nazwie 'Na każdy temat'. Jak sama nazwa wskazuje możecie tam rozmawiać na tematy nie koniecznie związane z kulinariami :) Ulubione przepisy Aby łatwiej Wam było znaleźć przepisy, które oznaczacie jako swoje ulubione wprowadziliśmy ich kategoryzację. Co to oznacza? - Macie...

  • Kuchenki mikrofalowe to już nie tylko urządzenia służące do podgrzewania potraw. Dzięki nowoczesnej technologii mogą również opiekać je od góry i od spodu, działając w tym zakresie jak piekarnik. Takie możliwości dają mikrofalówki do zabudowy firmy Whirlpool z serii ABSOLUTE. Dostępne w kolorach białym, czarnym, szampańskim i inox, świetnie wkomponowują się w każde kuchenne wnętrze. Cechuje je prosty, minimalistyczny i elegancki design. Nowoczesny panel sterowania zapewnia łatwą obsługę i...

  • Dla niektórych szpinak jest koszmarem dzieciństwa, dla innych miłym wspomnieniem bajki o Popeye'u, który jadł szpinak prosto z puszki, dzięki czemu zyskiwał ogromną siłę. Czy szpinak jest rzeczywiście tak zdrowy, że wszyscy powinni go jeść? Wręcz przeciwnie! Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku....

  • Bestseller Dieta bez pszenicy zmienił w świecie Zachodu ton dyskusji na temat zdrowia i odchudzania. Dr William Davis ujawnił w nim prawdę na temat konwencjonalnej „mądrości" dietetycznej i wyjaśnił milionom ludzi, w jaki sposób pozbyć się przewlekłych problemów zdrowotnych poprzez usunięcie z diety pszenicy i innych zbóż. Teraz dr Davis opracował prosty i przystępny program odtruwający, który trwa zaledwie półtora tygodnia. Detoks zbożowy w 10 dni daje czytelnikom starannie obmyślone...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Naleśniki, zapiekanki, placki ziemniaczane a może zupa? Nie wiesz, co zrobić dziś na obiad, żeby było smacznie, tanio i zdrowo? Twoja lodówka i nasze przepisy to skarbnica wiedzy, jak zaplanować menu na wszystkie dni tygodnia za niewielką kwotę. Pieniądze z portfela znikają w zastraszającym tempie, a do pierwszego pozostało jeszcze sporo czasu? Nie masz pomysłu jak zjeść tanio i obficie, a burczący brzuch przypomina, że pora obiadowa się zbliża? Wykorzystaj to, co przechowujesz w lodówce....

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...