• Informacje na temat:

    jak podawać koreczki śledziowe

Przepisy na temat: jak podawać koreczki śledziowe
  • Ze śledzi można wyczarować prawdziwe rarytasy, mogą być ciekawym urozmaiceniem świątecznego stołu. Przepis jest prosty, a tak przyrządzony śledź będzie miłą odmianą od zwykłych rolmopsów.

  • Smaczny pomysł na "Śledziowe koreczki"

  • Prosta i smaczna zakąska na wigiliną kolację.

  • Przepis wart wypróbowania: "Delikatesowe koreczki śledziowe"

  • Wypróbowany przepis na "Koreczki śledziowe z orzechami"

  • Wraz z moją córką przygotowałyśmy cztery propozycje koreczków. Przepis jest prosty i łatwy do zrobienia nawet z dziećmi. Poniżej znajdziecie listę potrzebnych produktów i krok po kroku opis jak je zrobić.

  • szybkie i proste............

  • Koreczki doskonałe na imprezę. W zależności od ilości osób na imprezie można zmienić proporcje składników. 140 koreczków, to kopiasty talerz koreczków nie poustawianych oraz co najmniej 3 talerze koreczków poustawianych. Salami oraz kabanos zapewnią, że koreczki będą odrobinę tłuste, co jest dobrym wyjściem przy imprezach zakrapianych alkoholem.

  • Sprawdzony przepis na "Śledziowe bombki"

Artykuły na temat: jak podawać koreczki śledziowe
  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Zobaczmy, jak robią to na świecie   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką....

  • Szparagi nie tylko wspaniale smakują, ale także oczyszczają nasz organizm. Są istną bombą witaminową, zawierają karoten i żelazo. Regularnie jedzone obniżają ryzyko zachorowania na nowotwory.   Kucharz Piotr Kucharski radzi, jak prawidłowo gotować i przechowywać szparagi. Podpowie również, jak przyrządzić trzy najlepiej pasujące sosy do szparagów: błyskawiczny polski, holenderski i sos na bazie śmietany i zasmażki z cebulą.   Dzień Dobry TVN/x-news

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Możemy za jego pomocą poprawić wygląd, samopoczucie i funkcjonowanie organizmu. Możemy też doprowadzić do zaburzeń, takich jak cukrzyca, miażdżyca czy nadciśnienie. Jak podaje CBOS, większość z nas (aż 81 proc.) uważa, że odżywia się zdrowo. A mimo to aż połowa Polaków ma nadwagę, a ponad 70 proc. podjada niezdrowe przekąski. Fot. 123RF.COM/PICSEL Ponad połowa z nas ma nadwagę... W sondażu ankietowani podawali swoją wagę i wzrost. Obliczenie BMI...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....