• Informacje na temat:

    jak podawac babeczki na ostro

Przepisy na temat: jak podawac babeczki na ostro
  • Muffiny... od kuchni

    Muffiny - ciastka w kształcie wyrośniętej babeczki, wyglądem nieco przypominają grzybka z kapeluszem. Podawane są na słodko - z czekoladą albo z owocami. Albo w wersji wytrawnej - z warzywami(...) popularność? "Każdy chętnie po nie sięga, bo występują w różnych wydaniach - na słodko i na ostro. Myślę, że to też, dlatego, że one są bardzo łatwe do zrobienia i naprawdę trudno jest je zepsuć. Po...

  • Smaczny pomysł na "Babeczki z indykiem i ryżem na ostro"

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...naleśników na ostro. Takie danie możesz dodatkowo odsmażyć - będzie jeszcze smaczniejsze! Muffinki na ostro Jeśli lubisz wytrawne babeczki z różnymi dodatkami, śmiało eksperymentuj! Przygotuj takie, do(...) możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby...

  • Jakby mi ktoś parę lat temu powiedział, że polubię krewetki to puknąłbym się jedynie w czoło. Co jak co ale do tych morskich robaczków trzeba się przekonać. Jedno jest pewne - krewetki genialnie wychodzą na zdjęciach, a smak podkręcony solidną porcją chili również daje ciekawe wrażenia. Podobno krewetki to afrodyzjak.

  • Przepis wart wypróbowania: "Kukurydza na ostro"

  • Smaczny pomysł na "Naleśniki na ostro"

  • Sprawdzony przepis na "Babeczki mięsne na ostro z jajkiem"

  • urozmaica sniadanie

  • Proste i szybkie i ostre

  • szybkie,smaczne

Artykuły na temat: jak podawac babeczki na ostro
  • Wielka księga smaków: Anchois

    Tak jak inne ryby anchois bogate są w witaminy, makro- i mikroelementy oraz białko. Najzdrowsze są świeże i suszone. U nas znane są jako konserwowane fileciki. Przez intensywność smaku i słoność(...) anchois, dodając 2 łyżeczki oleju, w którym były fileciki. Dopraw pieprzem, a potem wszystko zmiksuj. Powstałą masą wypełnij gotowe słone babeczki.

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Śniadanie na trawie

    Weekendowe późne śniadanie spróbuj choć raz zamienić w rodzinny piknik, a przekonasz się, jak przyjemne może być świętowanie majówki. Nie szukaj wymówek, maj z soczyście zieloną trawą sprzyja slow food jak żaden inny miesiąc w roku. W domu na pewno znajdziesz jakiś koc, a na piknikowy kosz zawsze możesz zaadaptować niedawno odkurzony wielkanocny koszyk albo spakować kanapki do papierowej torby...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    Dobrze wiesz, jak ważna jest zdrowa dieta. Ale co zrobić, gdy dziecko na widok kotlecika ucieka, marchewką pluje, a mleku mówi stanowcze "nie"!

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...babeczki - robi się je szybko (a właściwie robią się same w piekarniku), a ich zawartość zależy tylko i wyłącznie od waszej wyobraźni. Można je zrobić z serem cheddar, bądź z dodatkiem szynki czy boczku(...) migdałami. Piecz przez kolejnych pięć minut, również można podawać z krakersami. Jak widać przygotowanie niekonwencjonalnych, wakacyjnych przystawek nie musi być trudne, wystarczy jedynie wcześniej...

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Święto smaku

    ...w grube plastry, serwuj z gorącym sosem. Jak podawać mięso na zimno? W piekarniku przygotuj grzanki z razowego chleba. Połóż na nich listki sałaty, mięso pokrojone w cieniutkie plastry. Polej cielęcinę(...) to zrobić ręcznie, zagniatając ciasto, wtłaczaj w nie jak najwięcej powietrza), stopniowo dodawaj olej, to ułatwia wyrabianie i nawilża ciasto. Rodzynki odsącz, oprósz mąką. Dodaj je do ciasta wraz ze...

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....