• Informacje na temat:

    jak podac szynke w rulonie

Przepisy na temat: jak podac szynke w rulonie
  • Angielski lord John Montague Czwarty Earl Sandwich uwielbiał hazardową grę w karty. W kasynie spędzał całe dnie, nie przerywając karcianej partii z tak błahych przyczyn, jak obiad. Pewnego dnia (jak podają źródła - w 1762 roku) lord poprosił służącego o przygotowanie posiłku. Miał go jednak podać w taki sposób, by arystokrata, nie wypuszczając talii z dłoni, nie pobrudził ubrania...

  • Smaczny pomysł na "Kanapeczki podane jak koreczki"

  • Przepis wart wypróbowania: "Rzymski rulon z warzywami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczkowy rulon"

  • Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"

  • Pio co się rozdrabniać na deserki dla każdego z osobna, skoro można zrobić jeden rodzinny... ;)

  • Muffinki bardzo pożywne i smaczne.Mogą być podane na drugie śniadanie lub do szkoły dla dzieciaczka:)

  • Domowe bułeczki z dodatkiem sera i wyglądem przypominająca obwarzanki to propozycja na smaczną przekąskę ;)

  • Smaczny pomysł na "Minitarty jak caprese"

  • Sprawdzony przepis na "Tarta jak kwiat"

Artykuły na temat: jak podac szynke w rulonie
  • Angielski lord John Montague Czwarty Earl Sandwich uwielbiał hazardową grę w karty. W kasynie spędzał całe dnie, nie przerywając karcianej partii z tak błahych przyczyn, jak obiad. Pewnego dnia (jak podają źródła - w 1762 roku) lord poprosił służącego o przygotowanie posiłku. Miał go jednak podać w taki sposób, by arystokrata, nie wypuszczając talii z dłoni, nie pobrudził ubrania...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Bufet szaleństw

    ...z sosami. Podaj też ciasteczka, słodką sałatkę lub świeże owoce. Nie zapomnij o napojach - zarówno zimnych (woda, sok), jak i ciepłych (herbata z goździkami, kawa z dodatkiem cynamonu i kardamonu...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Nie tylko ogórkowa

    Pieczony schab nadziewany Składniki na 10 porcji: 1 kg schabu bez kości, 15 dag gotowanej szynki, 2-4 parówki cielęce, 4 łyżki masła, 1 łyżka oleju, 2-4 długie i twarde kiszone ogórki, 3 marchewki, sól, pieprz, 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym długim nożem rozetnij schab na jak największy i płaski płat. Delikatnie rozbij go...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Weź udział w konkursie i wygraj jedną z dwóch książek, napisaną przez najlepszego kucharza na świecie Alain'a Ducasse! W wyniku braku czasu, często, aby zaspokoić pierwszy głód sięgamy po półprodukty, gotowe zestawy obiadowe lub niezdrowe przekąski. Odbija się to niekorzystnie nie tylko na urodzie, ale przede wszystkim na zdrowiu. Jak w łatwy sposób pozbyć się z naszej kuchni szkodliwych produktów i zacząć gotować naturalnie i odpowiedzialnie? Podzielcie się swoimi sprawdzonymi sposobami, a...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...