• Informacje na temat:

    jak podac czerwona kapuste

Przepisy na temat: jak podac czerwona kapuste
  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

  • Fioletowe szaleństwo – sezon na śliwki

    .... Polewamy nim pozostałe warzywa. Wszystko przyprawiamy według uznania i dodajemy sok z limonki. Gotową warzywa ozdabiamy kiełkami. Dobrze smakują podane zarówno na ciepło jak i na zimno...

  • Dobra kapusta, nigdy nie jest zla ;) Dodatek do potraw, osobiscie uwielbiam kapuste czerwona , ma w sobie wariacki smaczek, te wersje stosuje do kaczki,

  • Wyrafinowany wege-pasztet

    ..."Gdy go piekę, w całym domu unoszą się takie aromaty, jakbym przygotowywała najbardziej wyrafinowaną potrawę świata" - tak swój pasztet zachwala Agnieszka Maciąg. Modelka przygotowuje go m.in. z pieczonych marchewek, pietruszki i selera oraz przypraw - curry i kurkumy.

  • Doskonała świąteczna czerwona kapusta przygotowana w skandynawskim stylu, która smakiem i aromatem świetnie wpasowuje się w klimat Bożego Narodzenia. Taka kapusta jest idealnym dodatkiem do mięs ciepłych i zimnych oraz do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Można ją podgrzać, ale na zimno też jest smaczna. Pracy przy niej niewiele, jednak ze względów praktycznych często gotuję tę kapustę 1-2 tygodnie przed świętami i pasteryzuję w słoikach. Dzięki temu mam mniej pracy przed...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...początku". Znaczy - nie było zupy. Albo: "Co, końca nie będzie!?". Tak pytał o kompot. A co księża lubili najbardziej? - Wszystko jedli. Proboszcz, kiedy pojechał gdzieś na odpust czy imieniny, to jak(...) i pokrojone w ćwiartki. Pod koniec gotowania dodać łyżkę stołową octu i tyle samo cukru. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, tak jak na placki ziemniaczane. Posolić, wbić jajko, wymieszać z mąką, tak...

  • Smaczny pomysł na "Kanapeczki podane jak koreczki"

Artykuły na temat: jak podac czerwona kapuste
  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Najlepsze falafele, jakie w życiu jadłyśmy, to te w restauracji L’As du Fallafel przy ulicy Rosiers w Paryżu. Poniższy przepis to hołd dla nich. Ważne, żeby danie ostrożnie zapakować i odpowiednio(...) Missing w książce "Pora na lunch" postanowiły "ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gdzie te czerwone

    ...nich bruzdy, to powinna zrobić badanie krwi. Osłabienie ich kondycji, jak też wypadanie włosów, częste bóle głowy i senność mogą świadczyć o niedokrwistości. Lepiej nie lekceważyć tych sygnałów, bo(...) zapasy żelaza zgromadzone w wątrobie, śledzionie czy szpiku, po które organizm może w każdej chwili sięgnąć, są u kobiet, podobnie jak u dzieci, znacznie mniejsze niż u mężczyzn (my magazynujemy ok...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Jak obniżyć zbyt wysoki poziom cukru?

    ...czynne działają jak lek przeciwcukrzycowy, pobudzający produkkcję insuliny.  Używaj przypraw, które obniżają poziom cukru i pobudzają aktywność insuliny - to goździki, kozieradka pospolita (główny...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Natura podpowiada jak dobierać i łączyć produkty w diecie

    Łączenie w diecie różnych produktów może przynieść wiele korzyści, jeśli tylko wiemy, jakie składniki wzajemnie wspierają swoje wchłanianie i działanie. Inspiracje możemy czerpać z natury, która dobiera składniki tak, by ich wchłanianie było jak najbardziej optymalne.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Jaki moment jest dobry, by wyjechać na koniec świata?

    ...ministerstwie turystyki, a później otworzyła własne biuro podróży Kolumbia Travel. - Tak ułożyłam swoje życie, że jestem z niego zadowolona. W Kolumbii czuję się jak u siebie. To świetne miejsce do życia, nie(...) warto działać pod wpływem impulsów, bo emocje mogą być złudne. Lepiej wsłuchać się w to, czego chcę, a czego nie, co jest dla mnie najważniejsze, jak wyobrażam sobie moje życie za kilka lat. I tego się...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...