• Informacje na temat:

    jak po maśle szycie

Przepisy na temat: jak po maśle szycie
  • Kolejna propozycja szybkiego obiadu

  • Dania, jakie mamy przyjemność skosztować w restauracjach, tak jak pisaliśmy, są dla nas inspiracją do wspólnego gotowania.

  • Samo masło orzechowe mnie nie przekonuje ale już jako składnik ciasta jak najbardziej zwłaszcza jako słodka polewa. Ciasto zasmakowało nawet mojemu wybrednemu synusiowi, więc chyba warto wypróbować.

  • Teb przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Dzięki ograniczeniu przypraw do minimum ryba jest delikatna i maślana. Do tego przepisu możecie wykorzystać oczywiście inne ryby, ja postawiłam na dorsza.

  • Wypróbowany przepis na "Pstrąg w maśle koperkowym"

  • Faworki na maśle są zdecydowanie delikatniejsze, niż te tradycyjnie kruche. Przepis praktycznie niczym innym się nie różni poza dodatkiem miękkiego masła i tym, że ciasto leżakuje w temperaturze pokojowej i nie jest chłodzone. Przez co dużo łatwiej się je wałkuje, a po usmażeniu pozostają bardzo delikatne i mocno napowietrzone poprzez ” bicie ” ciasta. Jeśli wolisz mniej kruche faworki, ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie. Mój mały był zachwycony, wręcz pochłaniał jednego za drugim !

  • Od dziecka uwielbiam jagnięcinę ale ciężko jest trafić w restauracjach naprawdę dobrze zrobionia. Ost całkiem niezłą jadłam w greckiej restaurcji w Częstochowie. Sprobuje ją któregoś dnia zrobić. Będzie to na wyczucie bo pamietam smak, kolor dodatki. To co tu przedstawie jest zupełnie innym przepisem ale smakuje rewelacyjnie :) Danie jest dość drogie i wykwintne ale czemu czasem sobie nie pozwolić na odrobinę szaleństwa a może sie komus przepis przyda :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Szparagowa na maśle"

  • Wzorowałam się przepisem Beata1978,na pastę,wyszła pyszna,lecz troszkę zmieniona przeze mnie,dodałam koperek i paprykę,lubię jak chrupie pod zębami i Wam na pewno tez ta wersja posmakuje:)

  • Dla wielbicieli boczku koniecznie polecam wypróbować ten przepis. Surowy boczek obtoczony w przyprawach, podpieczony na maśle, a potem w nim duszony do miękkości. Łatwy sposób, a doznania po jego spróbowaniu niezastąpione, zwłaszcza kiedy jest jeszcze ciepły.

Artykuły na temat: jak po maśle szycie
  • Jak się żyje arabskim księżniczkom?

    Z jednej strony są bezwzględnie posłuszne mężom, zgodnie z tradycją zakrywają włosy, a o kąpieli w bikini nie mogą nawet marzyć. Z drugiej, do pracy dojeżdżają luksusowymi samochodami, rozwodzą się, bo nie dostały drogiego zegarka, a do sieci wrzucają selfie w modnej fryzurze i makijażu. O tym, jakie są i jak żyją kobiety w Zjednoczonych Emiratach Arabskich (ZEA) opowiada Aleksandra Chrobak...

  • Jak schudnąć po 40?” to odpowiedź na światową rewolucję w podejściu do trybu życia, w którym dobrze budowana motywacja prowadzi do stabilnego gubienia wagi i zachowania młodego, pięknego wyglądu Autorka wierzy, że czytelniczki pokochają jej metodę trzydziestu dni, bo została ona stworzona z miłości do wszystkich kobiet - tych, które zna i tych, które poznają ją dzięki tej lekturze. - Słowo „dieta" znaczy dla nas zazwyczaj „wyrzeczenie". Tymczasem książka Agnieszki Mielczarek pokazuje, że...

  • Kolagenowe dopalacze. Trzy sposoby na zwiększenie produkcji kolagenu i młodszy wygląd

    Z każdym rokiem ubywa 1% kolagenu w skórze. To niestety nie internetowy fake news, ale mało optymistyczna rzeczywistość. Punktem kulminacyjnym jest menopauza, po niej produkcja kolagenu zwalnia do minimum, by koło sześćdziesiątki zatrzymać się całkowicie. Jak zatrzymać odliczanie do starości?

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Fot. 123RF/Picsel Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności...

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? Fot. 123RF/Picsel W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę,...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com   Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • Okres wakacyjnych wyjazdów w pełni. Sieć indyjskich restauracji Ganesh przygotowała na ten czas ciekawą propozycję dla wszystkich entuzjastów podróży i egzotycznych smaków. Na uczestników czeka wiele cennych kulinarnych nagród, na czele z 50-procentową zniżką do wszystkich lokali sieci - na zawsze! Konkurs pod hasłem „Tour de Ganesh" potrwa do końca września.   Ganesh to jedyna w Polsce sieć indyjskich restauracji, założona w 2006 roku w Łodzi przez Tapindera Sharmę. W ramach marki działa...

  • Nie spiesz się. Odpocznij. I dobrze zjedz. Slow life z widokiem na Śnieżkę czyli Polna Zdrój zapewni nie tylko świetne przepisy na wszelakie okazje i mądre porady, ale sprawi także, że przestaniesz gnać. Kochaj, gotuj, żyj i ciesz się. Ta książka to historia niezwykłych gospodarzy Polnej Zdrój, którzy osiedlili się w XIII-wiecznym miasteczku Wleń niedaleko Jeleniej Góry i odmienili życie małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Odrestaurowali ponad 200-letnie siedlisko i stworzyli...

  • Już 4.06.2009 po raz szósty w Polsce odbędzię się święto francuskiej sztuki kulinarnej "Apertif po francusku"! Aperitif to Święto francuskiej sztuki kulinarnej oraz francuskiej kultury obchodzone corocznie w czerwcu, w ponad 20 krajach świata. Jego ideą jest promowanie przyjemności spędzania czasu w gronie znajomych, przy lampce dobrego wina, na świeżym powietrzu, w przededniu lata, kiedy tego typu imprezy cieszą się szczególną popularnością. Patronem imprezy jest Rząd Francuski. Na gości...