• Informacje na temat:

    jak piec mieso na grillu elektrycznym

Przepisy na temat: jak piec mieso na grillu elektrycznym
Artykuły na temat: jak piec mieso na grillu elektrycznym
  • Sposoby na uniknięcie wzdęć i dyskomfortu po posiłku

    ...i zakłócają procesy trawienia, są najczęstszym powodem niestrawności oraz dolegliwości pokarmowych. Mięso lepiej ugotować lub przyrządzić na grillu elektrycznym. Warte polecenia są ryby i drób. Wspomagaj(...) powietrza. Ogólna zasada mówi, by spożywać pięć posiłków dziennie regularnie co trzy lub cztery godziny. Nigdy nie rezygnuj ze  śniadania  – to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Pamiętaj, że to, jak...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Dania z wołowiny

    ...gniazda nasienne, a strąki pokroić w mniejsze kawałki. Steki wyjąć z marynaty. Kłaść na rozgrzanym grillu (np. elektrycznym) i piec po ok. 6 minut z każdej strony (od czasu do czasu smarować je(...) jajka oraz ogórki kiszone porozkrawać wzdłuż. Wędzonkę pokroić w grubsze słupki. Wołowinę oczyścić. Pokroić na 4 plastry. Ostrożnie je rozbić przez folię spożywczą, aby były jak największe i jak...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Wielkie grillowanie z batatami

    To, co my nazywamy spotkaniem przy grillu, mieszkańcy Karoliny Północnej określają mianem “cookout". W tym stanie, położonym na południowo-wschodnim wybrzeżu USA, grillowanie jest wydarzeniem towarzyskim. Pogoda często sprzyja imprezom przy grillu, dlatego trudno się dziwić, że tutejsi miłośnicy dobrej kuchni tak chętnie przygotowują posiłki pod gołym niebem. Warzywa podawane prosto z rusztu są...

  • Długie, słoneczne weekendy sprzyjają licznym spotkaniom w gronie znajomych i posiłkom spożywanym na świeżym powietrzu. Swój wolny czas najchętniej spędzamy z bliskimi przy aromatycznie pachnącym grillu. Fot. 123RF/PicselDzięki pięknej pogodzie z pewnością zdążyliście już wyciągnąć i oczyścić lekko przykurzone po zeszłorocznym sezonie ruszty. Zjedliście niejedną pieczoną kiełbaskę i karkówkę, która na pewno była smaczna, ale czy równie zdrowa? Eksperci ostrzegają, że niewłaściwe grillowanie...

  • Oj, Ty!

    ...się, że ona to słyszy, że krąży nade mną, że jest w jakiś sposób obecna... Albo inna jej piosenka - "Polska Madonna". W ’87 śpiewałam ją na festiwalu w Opolu. W ciąży z najmłodszym synem. Spory brzuch maskowałam spódnicą z tiulu. Jakaś dziennikarka napisała, że się spasłam. - Tekst "Madonny" tak na mnie działał, że miałam problem ze śpiewaniem nawet na próbach. Był fragment: "Damy ci kwiatek na...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • W większości polskich domów po świętach lodówki pękają w szwach. Wędliny, sery, resztki pieczeni, sporo pieczywa - zdarza się, że produkty te trafiają do kosza, chociaż nie są zepsute i można je ponownie wykorzystać do przygotowania smacznych i sycących dań. Jak to zrobić? Chętnie podpowiemy! Pomysł nr 1: BigosPolacy uwielbiają proste i pożywne dania jednogarnkowe. Dlatego aromatyczny bigos czy sycący gulasz to doskonały sposób na wykorzystanie resztek! Jeśli po świętach zostało ci sporo...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...