• Informacje na temat:

    jak odmrozić babkę

Przepisy na temat: jak odmrozić babkę
  • Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.

  • Sprawdzony przepis na "Babka lekka jak puch"

  • Ta babka zawsze się udaje i szybko znika ze stołu. Piekę je na każde święta wielkanocne. Jest długo świeża i wilgotna. Pięknie pachnie cytryną.

  • Smaczny pomysł na "Przepis na babkę z dodatkiem alkoholu"

  • Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? A masz może gofrownicę? Jeżeli tak to super !! Zrób tosty w gofrownicy ! Takie tosty są bardzo chrupiące i bardzo smaczne. To co bierzemy się do pracy !?

  • Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka.

  • Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.

  • Dzisiejsza propozycja to nic innego jak pizza zamknięta w formie muffinek;). Pizzowe muffinki to świetna przekąska na ciepło lub na zimno do zabrania ze sobą na wynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu.

  • Piekę je niezmiennie co roku od paru lat. Cieszą się niesłabnąca popularnością ;) Choć zazwyczaj w tym bogactwie rozmaitości robię je z połowy porcji to zawsze na moim stole znaleźć się muszą w okresie świątecznym czy około świątecznym. W sklepach znane i lubiane są takie właśnie „pierniczki alpejskie” w czekoladzie ewentualnie lukrowane. U mnie wg zaleceń pojawiły się czekoladowe. Aby glazura się świeciła, do polewy wystarczy dodać odrobinę żelatyny – taki efekt jak na zdjęciach widoczny...

  • Smaku tych racuchów w nie da się opisać, trzeba je poprostu zrobić i spróbować. Powiem tylko- NIEBO W GĘBIE

Artykuły na temat: jak odmrozić babkę
  • Sposoby na drobne urazy

    Wiosną częściej ulegamy kontuzjom. Warto wiedzieć, co robić, żeby były one jak najmniej dotkliwe.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Relaksujące kąpiele stóp – dlaczego warto je stosować?

    Kąpiel stóp to jeden z najbardziej relaksujących zabiegów pielęgnacyjnych. Dzięki niemu rozgrzejemy całe ciało, pozbędziemy się zmęczenia, zadbamy o lepszą kondycję stóp oraz poprawimy swoje samopoczucie. Dlaczego jeszcze warto stosować kąpiele stóp oraz za pomocą jakich kosmetyków przygotować zabieg, który pozwoli nam na odprężenie po ciężkim dniu i przyniesie ukojenie dla zmęczonych stóp?

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Na pomoc zmęczonym oczom

    ...papierosowy, zanieczyszczenie środowiska. Jak pomóc zmęczonym oczom? Niezawodne zioła Łagodzą podrażnienia, zmniejszają obrzęki, działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Najlepszy jest świetlik lekarski, nagietek, rumianek, rzepik. Podobne działanie jak te zioła ma herbata, zarówno czarna, jak i zielona. Zaparz dwie saszetki ziół lub herbaty w jednej trzeciej szklanki wody. Lekko ciepłe połóż...

  • Pestki, skórki i ogryzki – zwykle lądują w koszu i niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że możemy je ponownie wykorzystać. Oto kilka porad, dzięki którym kuchenny recykling doprowadzicie do perfekcji. Gdy gotujemy potrawy z warzyw i owoców, trudno uniknąć wytworzenia sporej ilości resztek, które zazwyczaj wyrzucamy do kosza. Jeśli nie lubicie marnować jedzenia i pieniędzy (w końcu za pestki i skórki też zapłaciliście w sklepie), skorzystajcie z naszych porad. Dzięki nim, będziecie mieć...

  • Siła ziół

    ...przeciwbólowe. Antybiotyki, jeśli już istniały nie były tak łatwo dostępne jak dzisiaj. Aż trudno sobie wyobrazić, jak ludzie pomagali sobie w różnych dolegliwościach. A przecież na bazie ziół jest(...) drobne dolegliwości. Które zastosować i na jakie bóle? No i jak je przygotować? Zobaczmy kilka cennych rad, które być może pomogą nam w niejednej trudnej sytuacji. Przyrządzamy ziółka Zioła...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Z mężczyznami też się kłócę

    ...ludzi z uczelni, więc dziewczyny, z którymi się przyjaźnię raczej rozumieją to, co robię. Aczkolwiek czasami takie niedowierzanie, taka zgroza: "Jejku, gdzie ty znowu jedziesz, jak tam będzie(...) opowieści, ale na pewno nie było tak, że byłam po górach ciągana. Doszłam do nich swoją drogą: trenowałam skialpinizm, jeździłam w Alpy, czułam się dobrze na wysokości. - Jakoś tak ciągnie człowieka...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...