• Informacje na temat:

    jak obrać śliwki ze skórki

Przepisy na temat: jak obrać śliwki ze skórki
  • Słodkości z warzywami

    Ciasta z owocami to klasyka. Ale może warto czasem śliwki i jabłka zastąpić jarzynami? Takie wypieki dłużej zachowują świeżość i są nierzadko zdrowsze. Sprawdź zatem, co z grządki możesz wykorzystać w domowej cukierence.

  • Jaką zupę pani lubi?

    ...mielonych goździków • otarta skórka z cytryny • sól • pieprz Przyrządzanie: Umyte buraki upiec w piekarniku. Śliwki namoczyć w 2 szklankach przegotowanej wody, dodać goździki i skórkę z cytryny, ugotować. Miękkie buraki obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach, zalać 2 szklankami gorącej wody, gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Całość przecedzić, doprawić solą i pieprzem, wymieszać...

  • Czosnek jest świetną marynatą oraz przyprawą nie tylko do mięs. Jest też świetnym lekiem. Jednak łatwo i szybko go obrać?

  • Toskańskie menu dla zakochanych

    Margherita, bohaterka książki "Miłość jest jak toskański deser" gotuje przepyszne dania. Oto przepisy na kilka z nich, które możesz przygotować własnoręcznie.

  • Świeży imbir jest delikatnie palący w smaku. Nadaje potrawom wyrazistości. Powinien znaleźć się w każdej kuchni. Jednak jest problem z jego obieraniem.

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Jesienią warzywa i owoce smakują najlepiej. Są dojrzałe, dorodne, bogate w składniki odżywcze. Poznaj smakołyki, które warto zaproponować brzdącowi w pierwszej kolejności i sprawdź, jak można je wykorzystać. Śliwki (po 7. miesiącu) Te smaczne owoce zawierają spore ilości błonnika pokarmowego i sorbitolu - cukru o lekkim działaniu przeczyszczającym, dzięki czemu mają korzystny wpływ na pracę...

  • Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.

  • Owocowe skórki, czyli wegańskie żelki są bogate w mikroelementy i tak intensywne w smaku, że nie potrzebują sztucznych barwników, aromatów,

  • Kiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,ze koniecznie muszę taką zrobić,udało się i jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no i smak pieczonej papryki jest zupełnie inny,rewelacyjna na kanapki,do mięs itd. spróbujcie koniecznie!!

Artykuły na temat: jak obrać śliwki ze skórki
  • Andrzejkowe wróżby

    Dawniej wróżenie z kart nie było tak popularne jak dzisiaj, a naszą przyszłość mogliśmy zobaczyć za pomocą snów i właściwej ich interpretacji.

  • Dlaczego warto, aby śliwki zagościły na stałe w naszym jadłospisie i co warto z nich przygotować, aby było smacznie i przede wszystkim zdrowo? Fot. 123RF/PICSEL Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was nasi użytkownicy. Jak na nasze zdrowie wpływają...

  • Zachowaj młodość na długo

    Jak? Zdrowo się odżywiając. Dobre dla organizmu składniki mogą bowiem spowolnić proces starzenia.

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    ..., sól, pieprz, 10 g skórki otartej z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 łyżka mąki, 30 g masła, 1 łyżka posiekanego tymianku. Suszone śliwki i morele zalać koniakiem, odstawić do napęcznienia. Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki, połowę przekroić na pół. Ząbki czosnku obrać, poprzekrawać wzdłuż na pół. Oczyszczone, odebrane od kości mięso naciąć wzdłuż (nie dokrawać do końca) i lekko je rozbić...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu...

  • Lekkie obiady z kurczakiem

    .... Przyrządzanie: Udka opłukać i osuszyć. Rodzynki i śliwki moczyć (osobno) po 30 minut, odcedzić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać masło z oliwą(...) końca, tak, aby uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Posmarować twarogiem utartym ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Na warstwie serka ułożyć plastry szynki. Zwinąć roladki. Spiąć...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Gdy twoje jelita są bardzo wrażliwe

    ..., pomidory), pić zakwas buraczany, kwas chlebowy, kefir sojowy i mleczny, zsiadłe mleko oraz maślankę. Na etykietach kefirów i jogurtów sprawdź, jakie szczepy bakterii zawierają i ile ich jest. Aby można(...) (warzywach, mięsie) sól nie jest wypłukiwana, tak jak podczas gotowania. Jeśli lubisz pieczone potrawy, przyrządzaj je w specjalnej folii (rękawie foliowym) albo w żaroodpornym naczyniu pod...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...