• Informacje na temat:

    jak mrozić kalarepę

Przepisy na temat: jak mrozić kalarepę
  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • Idealna kawa mrożona jak ze Starbucks w wersji Iced Caramel Macchiato. Brzmi tajemniczo? Bynajmniej! Przedstawiam Wam dziś najprostszy przepis na pyszną kawę mrożoną, którą zachwycają się miliony ludzi na całym świecie!

  • Kalarepa jest warzywem które coraz częściej zaczyna gościć w moim menu. W tym przepisie podsmażana jest na maśle, a potem duszona w bulionie. Dzięki temu powstaje nam lekki warzywny dodatek, który jest idealny do wielu mięsnych i rybnych potraw.

  • Coś dla miłośników kawy ;) Na upalne dni idealna jest kawa mrożona, która świetnie orzeźwi i da kopa energetycznego. :) Zapraszam!

  • Niema to jak kawa z rana-co?Ale ta kawka jest raczej na póżne popołudnie czy spotkanie z przyjaciólmi.Na upalne dni jest idealna.

  • słodko-kwaśne danie jednogarnkowe, ni to zupa , ni to gulasz :) vege kociołek :) bardzo szybkie i bardzo tanie danie vegańskie

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • W każdym domu zdarza się /przynajmniej od czasu do czasu/ kupić zbyt dużo pieczywa. Bułki i chleb na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak świeże a w kolejnych dniach już nikt po czerstwe pieczywo ręki nie wyciągnie. I co z takim pieczywem zrobić ? Oprócz tradycyjnej bułki tartej możemy wykorzystać czerstwe pieczywo na kilka innych sposobów.

  • Wspomnienie z dzieciństwa... Można eksperymentować - czasem na jabłka dodaję niewielką ilość konfitury z wiśni lub czerwonej porzeczki

  • Kalarepa faszerowana mięsem mielonym

Artykuły na temat: jak mrozić kalarepę
  • Zasady diety wiosenno-letniej

    Sprawdź, jakie produkty są wskazane w diecie wiosenno-letniej i jak komponować posiłki.

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    Ciesz się jędrną skórą jak najdłużej. Pomogą ci w tym domowe kuracje, dieta wprost z Hollywood i zabiegi w gabinecie. Bez dużych wydatków.

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Odmładzające rośliny, czyli superżywność

    ...ilościach mają korzystny wpływ na organizm. Lato to sezon na kilka rodzimych produktów uznanych za superżywność. Zobacz, jak działają.  Jarmuż  Należy do rodziny kapustnych, ale zasługuje na(...) antocyjany działają korzystnie na wzrok. Bakteriobójcze, pomagają przy stanach zapalnych gardła, niszczą Helicobacter pylori. Lepiej je mrozić niż przetwarzać. Jedz codziennie! 15/2016 Show...

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Witamina C - wzmacnia i... odchudza

    ...rozpuszczalna w wodzie i nadmiar jest usuwany z moczem. Wykorzystaj jak najwięcej! Witamina C jest bardzo wrażliwa na podgrzewanie i utlenianie. Jak więc zminimalizować jej straty, gdy przyrządzamy danie? Surówki warzywne przygotowuj tuż przed podaniem na stół. Owoce zjadaj zaraz po obraniu ze skórki. Ziemniaki gotuj w łupinkach (uchronisz 30 proc. wit. C). Jeśli gotujesz warzywa, to jak najkrócej...

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...

  • By nie traciły witamin

    Pod koniec lata stragany uginają się pod ciężarem warzyw i owoców. Znajdziemy na nich wszystko - zarówno to, co dojrzało na naszych polach i w sadach, jak i produkty zagraniczne. Kupimy i ostatnie truskawki, i dojrzałe morele czy brzoskwinie, a także paprykę prosto z krzaka. To najlepsza pora, by jeść ich jak najwięcej, najlepiej po małej porcji pięć razy dziennie. Są bowiem cennym źródłem...

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...