• Informacje na temat:

    jak mam napisać że moja babcia jest gruba

Przepisy na temat: jak mam napisać że moja babcia jest gruba
  • Bardzo kaloryczne!!!!!!!!!!!

  • Wspomnienie z dzieciństwa... Można eksperymentować - czasem na jabłka dodaję niewielką ilość konfitury z wiśni lub czerwonej porzeczki

  • Botwinkę pewnie robił każdy i każdy zna. Ale z botwinką jest podobnie jak z rosołem, każdy ma swój sposób. U mnie wiosną bardzo często gości na stole. Po prostu w warzywniku rosną mi buraczki i zamiast je przerywać, żeby wyrosły duże, na bieżąco wyciągam z ziemi i robię na obiad. Do zrobienia botwinki nie używam żadnego bulionu. Wystarczą przyprawy i dodatek selera, pietruszki, lubczyku, czy co tak akurat mam pod ręką czy w ogródku.

  • Kilka lat prób, tony przepisów sprawdzonych, w końcu trafiłam na to czego oczekiwałam. Sos na placek robię sama, mam na całą zimę. Przepis na piekarnik gazowy.

  • cudowny napoj na zle humory, zimne dni, przeziebienia... eliksir jak to mowia na wszystko

  • Moja grochóweczka zapewne różni się od prawdziwej grochówki wojskowej ale my lubimy taką. Mam nadzieję że komuś również posmakuje.

  • Jak od początku świata wiadomo, że przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie to najsmaczniejsze potrawy. Nie inaczej jest z szarlotką mojej babci! Każdy zachwyca się jej smakiem i mówi, że nie czuć w niej jabłek, dzięki oczywiście ukrytemu składnikowi :) Babcia myślę, że się nie obrazi, gdy zdradzę jej słodki sekret. Zachęcam do lektury!

  • Były już kluski śląskie, to dziś zrobimy sobie kopytka. Takie, jak kiedyś jadło się u Babci. Można podać je do gulaszu z indyka czy jakiegokolwiek innego, do wyśmienitej goloneczki, a można jeść po prostu jako samodzielne danie, z mlekiem, okraszone smalczykiem i skwareczkami - powiem Wam, że właśnie takie lubię najbardziej - z mleczkiem i skwarkami, albo po prostu odsmażane ;)

  • Taka zupa często gościła w domu mojej babci, szczególnie, kiedy było pranie. W tamtych czasach pranie (nawet we Frani) zajmowało całą rodzinę i cały dzień. Należało wtedy siedzieć cicho i wchodzić nikomu w paradę, bo można było oberwać ścierką. Ze względu na brak czasu obiad również był szybki - pomidorowa z przecieru, koniecznie z ryżem.

  • proste,malo skladnikow

Artykuły na temat: jak mam napisać że moja babcia jest gruba
  • Katarzyna Bujakiewicz: Teraz chcę być królewną

    Praca była dla niej długo na pierwszym miejscu. Lubiła życie singielki. Tego jedynego poznała późno, gdy zdążyła już zwątpić, że znajdzie odpowiedniego partnera. Trzy lata temu została matką. Zmieniła priorytety, teraz najważniejsza jest rodzina. Katarzyna Bujakiewicz skończyła we wrześniu 41 lat i przyznaje: „Nigdy nie byłam tak szczęśliwa jak teraz”.

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....

  • Audrey Hepburn przy kuchennym stole

    ...- Moja mama zawsze uważała, że w kuchni nie tylko należy dobrze zjeść, ale też spędzić czas na rozmowie z bliskimi - mówi Luca Dotti, syn Audrey Hepburn z drugiego małżeństwa i autor książki "Audrey w domu".

  • Talent, wykorzystywanie tylko naturalnych składników, uśmiech i pozytywne nastawienie - to według Was jest sukcesem znakomitych ciast siostry Ansatazji. Ogromnie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Ciasta Siostry Anastazji muszą być wyjątkowe bo dostaliśmy ponad 500 odpowiedzi, z których początkowo mieliśmy wybrać tylko 5. Szybko jednak zorientowaliśmy się, że 5 laureatów to stanowczo za mało, dlatego też zwiększyliśmy liczbę nagród do 14. A oto zwycięzcy, do których...

  • ​Anna Seniuk: Bałagan z przodkami

    W tej rodzinie była smutna babcia, prababka, która postradała zmysły z rozpaczy, jej córka, po którą narzeczony przyjechał do... klasztoru i cała plejada postaci z fascynującymi życiorysami. To przodkowie aktorki Anny Seniuk, która w raz z córką Magdaleną Małecką-Wippich stara się uporządkować drzewo genealogiczne.

  • Książka Susan Herrmann Loomis, to opowieść smakach, zapachach, i tradycjach domowej kuchni. Autorka uchyla rąbka tajemnicy, która tkwi w francuskiej sztuce kulinarnej. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Powodów do rozbudzenia w sobie pasji do kulinariów jest bardzo wiele, i często bywają one zaskakując e dla nas samych. Zadecydowaliśmy, że nagrody w postaci trzech egzemplarzy książki trafią do Pani Roksany, Pani Anny i Pani Magdy. Mamy nadzieję, że dzięki tej publikacji,...

  • Jestem prawdziwa

    Małgorzata Turnau, Styl.pl: Angie, Twoja nowa płyta "Unexpected" jest bardzo współczesna i świeża. Jak się osiąga taki efekt, mimo tylu lat w branży? Angie Stone : Najważniejsze to pamiętać, że nie można stać w miejscu, nawet jeśli jest ci bardzo wygodnie. Mam w sobie potrzebę szukania nowych ścieżek, podejmowania wyzwań, rzucania się na głęboką wodę. Poza tym słucham dużo muzyki - i tej...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę, do którego powędruje znakomity blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zdradziliście nam mnóstwo patentów na to, by zimowe przetwory miały niepowtarzalny smak. Spośród wszystkich propozycji wybraliśmy trzy. Mamy zaszczyt przedstawić laureatów konkursu:   Pierwsze miejsce: Blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów przyznaliśmy Pani Annie S. "Jak...

  • Dorota Wellman: Nie boję się zdrady

    Jej mąż fotografuje piękne aktorki, ale Dorota nie boi się, że któraś z nich skradnie jego serce. „Na zazdrość nie mam czasu. Drugiej takiej jak ja nie znajdzie”, mówi nam i tłumaczy, jak stworzyć związek doskonały i wychować sobie faceta.

  • Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami. Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów...