• Informacje na temat:

    jak kroić plasterki

Przepisy na temat: jak kroić plasterki
  • Obiad jak z... rękawa

    ...: pokrojone w plasterki pieczarki, pół kalafiora, który został z wczorajszego obiadu, parówki w miejsce kurczaka itp. Wszystko zależy od naszej fantazji. (PAP Life) autorka: Dorota Kieras...

  • Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkami sadzonymi. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Bardzo brakuje mi takiej kuchni dlatego postanowiłam zrobić takie ziemniaki na suchej patelni. W smaku wyszły równie rewelacyjne jak te z blachy. Polecam jako dodatek do obiadu lub po prostu jako same na przekąskę.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym...

  • Chrupiace plasterki jablka smazone w panierce z pestkami dyni. Moga byc deserem, ciepla kolacja, albo nawet glównym daniem na slodko, gdyz sa nie tylko bardzo smaczne, ale i syte...

  • Cheat meal, czyli jak wytrwać w noworocznych postanowieniach

    ...grzeszki Wszystkie zmiany, jakie sobie wyznaczamy, wymagają poświęceń. Nagła zmiana nawyków żywieniowych nie jest łatwa, kiedy  przyzwyczajeni jesteśmy do zupełnie innego trybu życia.  Nie tak prosto(...) danie inne niż zwykle. Jak się okazuje, stosowanie takiego oszukanego posiłku ma również istotny wpływ na hormony. Jednorazowe spożycie potrawy o podwyższonej kaloryczności dostarczy nam składników...

  • Bardzo smaczne, marynowane plasterki z ogórków, smakują jak pikle. Świetnie nadają się jako dodatek do różnych dań obiadowych.

  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    Dostępne są w każdym supermarkecie, nie kosztują dużo... Mimo to niezbyt chętnie po nie sięgamy, bo nie wiemy, jak smakują i co z nich przyrządzić. Pora to zmienić, gdyż to prawdziwe dietetyczne gwiazdy!

  • Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    ..., a przede wszystkim pyszne dania. Koniecznie spróbujcie naszych wiosennych przepisów! Tosty z grillowaną szynką i gruszką Sposób przygotowania Grubsze plasterki szynki grillujemy, aż się zarumienią. Następnie gruszkę i camembert kroimy wzdłuż w cienkie plasterki i grillujemy przez chwilę po obu stronach. Chleb tostowy skrapiamy oliwą i układamy na nim rukolę, szynkę, gruszkę i camembert. Gotowe...

  • Bardzo smaczne, marynowane plasterki z ogórków, smakują jak pikle. Świetnie nadają się jako dodatek do różnych dań obiadowych.

Artykuły na temat: jak kroić plasterki
  • ​Kuchenne zapachy - jak się ich pozbyć

    Plasterki cytryny Zanim zaczniesz smażyć rybę, wrzuć na rozgrzaną patelnię kilka plasterków cytryny. Dopiero potem wlej olej i połóż kawałki ryby (nie zdejmuj cytryny). Dzięki temu jej zapach nie rozniesie się po domu i nie wniknie w obicia mebli.  Podobny efekt uzyskasz, wrzucając do smażącej się ryby plasterki świeżego imbiru. Przyprawa doda rybie ostrości i orientalnego smaku. Intensywność...

  • Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.     Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i...

  • Łatwiej w kuchni

    Czy można szybciej przyrządzać posiłki bez szybkowaru? Obierać i kroić w mgnieniu oka? Przekonaj się sama.

  • Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań. Od cięcia przez filetowanie aż do porcjowania czy szatkowania wszystko związane jest z jednym narzędziem – NOŻEM. Akademia krojenia Fiskars to praktyczny przewodnik po rodzajach noży! Dzięki szerokiej gamie produktów Fiskars do każdej czynności możemy dobrać odpowiednią wielkość i elastyczność ostrza, dzięki czemu wykonywane zadanie będzie nie tylko łatwiejsze, ale i bezpieczniejsze. W zależności od produktu, który będziemy kroić, jego...

  • Kurzajki: Jak się ich pozbyć

    ...w occie Owoc myjemy, obieramy ze skórki, drobno kroimy i na noc zalewamy kilkoma łyżkami octu. Rano wyławiamy kawałeczek cytryny, przykładamy do kurzajki i chronimy plasterkiem. Tak przygotowany...

  • To niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d’argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych. Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać,...

  • Jak przechowywać żywność, aby przedłużyć jej trwałość?

    Robiąc zakupy, często zastanawiamy się, jak najdłużej zachować świeżość produktów takich jak wędliny, ser czy mięso. Najczęściej nie nadają się one do spożycia już po kilku dniach. Są jednak skuteczne sposoby na ich przechowanie.

  • Deska w kuchni jest wielofunkcyjna. Służy przede wszystkim do krojenia mięs, chleba, siekania warzyw i owoców. Zdarza się , że serwujemy na niej także sery, kanapki i przekąski. Często służy nam także jako podstawka pod gorący garnek. Czym powinniśmy się kierować przy wyborze idealnej deski? Fot. 123RF/Picsel Deska do krojenia to podstawowe wyposażenie każdej kuchni. Używamy jej codziennie do krojenia, siekania, miażdżenia czy rozbijania produktów. Serwujemy na niej przekąski i sery....

  • Instrukcja obsługi cebuli

    Jak kroić, przechowywać i prawidłowo zeszklić cebulę.

  • Lubimy wygrywać i lubimy otrzymywać nagrody. Blisko połowa z nas chętniej niż zazwyczaj korzysta z akcji promocyjnych w okresie przedświątecznym. Zapytani o rodzaj promocji pozacenowych, w których uczestniczymy najchętniej, wymieniamy takie, gdzie przy zakupach na określoną kwotę dostajemy bon na kolejne zakupy (50%) oraz te, gdzie przy zakupach za określoną kwotę dostajemy upominek gratis (22%). Upominek ten nie jest bez znaczenia, bowiem ze względu na atrakcyjność oferowanej promocji 11%...