• Informacje na temat:

    jak jeść boczniaki

Przepisy na temat: jak jeść boczniaki
  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    Katarzyna Gubała w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza jak układać roślinne menu szefom kuchni. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich...

  • Jest wiele przysmaków, które można jeść pod koniec miesiąca bez obaw, że "pojadą nam" po portfelu.

  • Malka Kafka: Dieta wegańska jest receptą na zdrowie

    ...i zastanówmy się, czy jak będziemy już mieć takie jedzenie to czy będziemy skłonni raz, dwa razy w tygodniu nie zjeść mięsa. Jeżeli tak to już idziemy ku lepszemu, bowiem zrezygnowanie z mięsa dwa razy(...) tłumu, tylko właśnie z jednostek, z nas. Istotne jest też to, że ludziom nie można dawać samych zakazów, np. nie można jeść mięsa. Kluczowym we wprowadzaniu zmian jest danie ludziom wyboru. Moim...

  • uwielbiamy te grzyby mogą być dodatkiem do drugiego dania jak i do chleba

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Kto nie lubi czekolady, ręka w górę! Jakoś żadnej dłoni nie widzę :) Oczywiście żartuję, z pewnością są osoby (nieliczne), którym smak czekolady nie odpowiada lub, które muszą ograniczać spożycie tego kalorycznego smakołyku na przykład z powodu dbania o szczupłą sylwetkę. Jednak dla większości z nas, czekolada jest jednym z najpopularniejszych, najczęściej zjadanych deserów. Uwielbiamy ją.

  • Dzisiaj słów parę o moim ukochanym warzywie - ponieważ pierwsze okazy młodziutkich cukinii mogę już zrywać w ogródku u Teściowej -poczytajcie ile dobra kryje to niepozorne warzywo :)

  • Boczniaki grillowane

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)

  • Smaczny, szybki obiad :) Bardzo sycace, z dodatkiem surowki- kompletny obiad.

Artykuły na temat: jak jeść boczniaki
  • Sześć powodów, dla których warto jeść szparagi

    ...trawienie, ponieważ dzięki cennemu błonnikowi sprzyjają rozwojowi w jelitach "dobrych" bakterii, odpowiadających też za odporność organizmu. Nasza rada: Kupując szparagi wybierajmy jak najgrubsze(...), czosnek i szczypiorek są bardziej skłonne do alergii na szparagi. Tego warzywa, ze względu na zawartość puryn, powinny unikać osoby z dną moczanową i kamicą nerkową. Jak je wybierać i przygotować Szukaj...

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Grzyby służą zdrowiu

    Początek jesieni to najlepszy sezon na podstawowy składnik tradycyjnej kuchni polskiej – grzyby. Oprócz wspaniałego aromatu i smaku mają w sobie liczne właściwości odżywcze, a nawet antynowotworowe. Dlaczego jeszcze warto je jeść?

  • „Jak jeść słodycze i nie tyć” to zbiór przepisów na zdrowsze wersje słodkości, bez dodatku cukru, pełnych wartości odżywczych ale również smaku. Jessica Meinhard w swojej książce udowadnia, że można jeść słodycze i nie tyć! Torty, ciasta, ciasteczka, batony, czekoladki, cukierki, lody i desery... Wszystko to pełne smaku i bez wyrzutów sumienia!Przepisy mają wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu. Autorka podaje łatwo dostępne zamienniki produktów, które...

  • Jak chronić rodzinę przed grypą

    ...złota Zadbajmy o to, by jesienią jeść je jak najczęściej (3-4 razy w tygodniu). Zawierają podnoszący odporność cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe. E - Nowy obrońca - boczniak Zawiera on beta-glukan(...) - w układzie pokarmowym znajduje się aż 60 proc. komórek odpornościowych! Pamiętajmy o tym i tak komponujmy jadłospis, by był on jak najbardziej urozmaicony. Warto też zadbać o szczegóły - dzięki nim...

  • Na wiosnę aż chce się jeść bujne, zachęcające i kolorowe nowalijki. Czy jest to jednak dobry pomysł? Czy nowalijki nam szkodzą?      Fot. 123RF.COM/PICSEL Nowalijki to pierwsze warzywa, które możemy zjeść świeże po zimie. Pochodzą one zarówno ze szklarni, jak i ze zwykłych upraw, ale najczęściej wczesną wiosną spotykamy warzywa szklarniowe. Zwykłe uprawy nie przetrwałyby zdarzających się jeszcze w kwietniu przymrozków przygruntowych. Często też wydaje nam się, że kupujemy polskie nowalijki,...

  • Wypadanie włosów powstrzymaj zdrową dietą

    ...-3. Podobnie jak orzechy i migdały. Najwięcej mają ich włoskie oraz macadamia. Wystarczy zjeść 3 orzechy dziennie, aby uniknąć niedoboru. Cenna keratyna Jest głównym budulcem włosów. Nadaje im(...) - żelaza, fosforu, magnezu i siarki. Warto wcierać go w skórę głowy i jeść surówki z czarną rzepą.  Produkty o wysokim indeksie glikemicznym nasilają wypadanie włosów. Najwyższy IG mają słodycze, ale...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Leanne Ely: Umiarkowana dieta paelo. Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Dzięki Wam wiemy, że zdrowy tryb odżywiania nie musi wiązać się z szeregiem wyrzeczeń, można go bez problemu wprowadzić do naszej codziennej diety, wystarczą tylko chęci. Spośród wszystkich nadesłanych do nas odpowiedzi wyłoniliśmy laureatów. Oto oni: Pani Joanna "Nie taki diabeł straszny jak go malują. Jestem na diecie...

  • Niedoczynność tarczycy

    ...-foodów, ponieważ są kaloryczne i sprzyjają tyciu. Jeśli musisz zjeść jakąś przekąskę poza domem, wybierz niskokaloryczną sałatkę. Możesz sięgnąć po banana, ale uważaj, aby nie był przejrzały. Warzyw(...) omega-3. Z nasion możesz przyrządzać napar lub wywar albo jeść świeżo mielone siemię (łyżkę dziennie). Ważny selen i cynk Wykorzystaj zbliżający się sezon na truskawki i jedz codziennie te owoce. Są...

  • Jest matką, dziennikarką radiową, prezenterką telewizyjną i sportsmenką. Kiedy znajduje czas na gotowanie i pisanie książek? Między innymi o tym rozmawiamy z Beatą Sadowską. Fot. Celestyna Król Smaker: Gotowanie było obecne w pani życiu od zawsze czy może dopiero na pewnym etapie swojego życia zaczęła pani gotować? Beata Sadowska: - Od zawsze potrafiłam przypalić wodę, z czasem nauczyłam się robić herbatę (śmiech). Dosyć wcześnie miałam kontakt z kuchnią, bo byłam dzieckiem z kluczem na szyi....