• Informacje na temat:

    jak gotowac pampuchy

Przepisy na temat: jak gotowac pampuchy
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...pampuchy z mięsem z rosołu, czy chrupiące sakiewki wypełnione jego  resztkami. Jest też kilka przepisów na kurczaka w całości - tak, jak jadło się go kiedyś, nawet z wykorzystaniem kości. Możemy z nich(...) powinniśmy sprawdzić, w jakim stanie jest produkt. W serach i jogurtach są konserwanty. Nic złego nie stanie się z mąką, kaszą, ryżem, jeśli tylko będziemy je dobrze przechowywać. Są już dyrektywy unijne...

  • Bardzo smaczne i mają wiele kombinacj na słodko z owocami i polewami np;czekoladową i na słono z sosami z męsem polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kluski na parze, pampuchy, pyzy na parze, parowańce… Nazw jest wiele, ale skład i smak ten sam! Pyszne kluski z ciasta drożdżowego, które gotowane są na parze. Świetnie sprawdzają się zarówno w wersji słonej – z gęstym, mięsnym sosem, jak i w wersji słodkiej na przykład z sosem jagodowym.

  • Pyszne bułeczki do zjedzenia na słodko :-) Doskonały pomysł na wegetariański obiad :-)

  • Smak dzieciństwa:) Smaczne, puszyste i sprężyste kluski na parze. Podane jak w dzieciństwie ze słodką śmietaną. Polecam:)

  • Danie o kilku nazwach. Jak u Was się ono nazywa?

  • jak zwał, tak zwał ważne że dobre!!! na słodko z sosem jagodowo-truskawkowym. Z podanych składników wychodzi ok 16 klusek

  • Przepis mojej babci Stefci z Bieszczad.

  • Typowe Letnie Danie Kuchni Śląskiej,robiłam je pierwszy raz,jestem pod Wielkim Wrażeniem:-)Danie dla dużych i małych,polane sosem owocowym i podane ze świeżymi owocami,rewelacja :-)Przepis wyniosłam z Grup Kulinarnych,teraz i ja mogę poczuć się jak na Śląsku :-)

  • Super kolacja dla naszych pociech.

Artykuły na temat: jak gotowac pampuchy
  • Gotujemy na parze

    ...również użyć sitek metalowych lub bambusowych i zwykłych garnków. A więc para buch, garnki w ruch! Jak i w czym gotować? Jest kilka zasad gotowania na parze, które warto znać. Po pierwsze zawsze(...)). Wyjmij pulpety i przestudź. Podawaj w miseczkach. Udekoruj pulpeciki pozostałą natką pietruszki. Jako dodatek serwuj pikantne sosy. Pampuchy - kluski na parze Składniki (6 porcji) Ciasto:  500

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • .... Szczególnie hucznie obchodzono go w Krakowie, gdzie przekupki na Rynku urządzały prawdziwą plenerową ucztę, tzw. comber. Jak mówią podania, w XVII wieku w mieście rządził okrutny rajca(...). W Małopolsce jedzono faworki (inaczej chrust), a na przykład na Podlasiu babałuchy (inaczej pampuchy - pszenne słodkie bułeczki oblewane słoniną ze skwarkami), z kieleckiego znane są natomiast prażoki...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Wygraj jedną z pięciu najbardziej kompletnych książek kucharskich Siostry Anastazji, która zawiera ponad 400 sprawdzonych przepisów na dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki i słodkie wypieki. Jeśli korzystasz z przepisów Siostry Anastazji to wiesz, że dania zaprezentowane w książce są smaczne, zawsze się udają, do tego składniki są ogólnodostępne i na każdą kieszeń. "Wielka Księga Siostry Anastazji" jest niestety już ostatnią publikacją, dlatego tym bardziej warto mieć ją w swojej...

  • To niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d’argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych. Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać,...

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...