• Informacje na temat:

    jak gotowac kapuste na gołąbki

Przepisy na temat: jak gotowac kapuste na gołąbki
  • Wegetariańskie gołąbki

    Praktycznie każde popularne danie mięsne można przygotować w wersji wegetariańskiej. Jak choćby gołąbki - tym razem z farszem jaglano-pieczarkowym.

  • kazdy z nas je zna,wiele z nas je uwielbia ;))) przepisu nauczylam sie sama,jest prosty a danie wychodzi pyszniutkie!!!!

  • Dania z kapustą i grochem

    Pierwsza gwiazdka na niebie, opłatek i... świąteczne dania na stole. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by miały moc przypisywaną im przez naszych przodków.

  • Robiła je moja babcia, mama i ja teraz. Na pewno kiedyś i córka z synową będą robiły. Robię rzadko, ale jak już to bardzo dużo. Zbliża się Wszystkich Świętych, to jak co roku, będę je robić. Polecam przepis.

  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    Święta to szczególny czas, kiedy to chcemy pozwolić sobie na nieco więcej przyjemności próbując różnorodnych przysmaków na świątecznych stole. Odwiedzamy bliskim i delektujemy się specjałami polskiej kuchni – również kalorycznymi deserami, których na co dzień staramy się unikać. Czy jest jakiś sposób na to, aby cieszyć się smakiem tradycyjnych świątecznych potraw, a po świętach zachować dobre...

  • Uwielbiam :)

  • Gołąbki z ziemniaków

    Gołąbki trochę inaczej.

  • Gołąbki to bardzo smaczna potrawa na każdą okazję. Wymagają trochę pracy, ale są proste i łatwe w wykonaniu.

  • KALABY (gołąbki z ziemniakami)

    ...z cebulą (zetrzeć tak jak do placków ziemniaczanych) dodać 1 jajko, sól i pieprz do smaku i zawijać w wcześniej zaparzone liście kapusty. Gotować na wolnym ogniu przez ok. godzinę. (Gołąbki później(...) mleka, zahartować i wlać do sosu. Tak zrobiony sos wlać do gołąbków i gotować razem jakieś 10 minut. UWAGI: Do naczyniu w którym gotujemy gołąbki można dać na spód pare liści kapusty, żeby gołąbki się...

  • lekie i smaczne

Artykuły na temat: jak gotowac kapuste na gołąbki
  • Jarskie gołąbki

    Spróbuj, jak pyszne, lekkie i zdrowe są obiady bez kotleta.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Błyskawiczne gołąbki

    Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Stolniki, czyli gołąbki z tartymi ziemniakami

    ...1. Kapustę sparz tak, jak na gołąbki. 2. Ugotuj ok. 1/2 kg ziemniaków. 3. Resztę ziemniaków zetrzyj na tarce i przełóż na sito, aby obciekły.Dodaj jajko, sól i pieprz ziołowy. Wymieszaj. 4. Do ugotowanych ziemniaków dodaj twaróg, posiekaną i podsmażoną cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Całość przepuść przez maszynkę. 5. Na sparzone liście nakładaj cienką warstwę masy ziemniaczanej, a na nią...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Nasz rada: Jak przygotować kapustę na gołąbki Długim nożem nacinamy głęboko, ze wszystkich stron, głąb w kapuście. W dużym garnku (by pomieścił całą główkę kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się(...) rozebranej według rady naszego eksperta z rubryki obok. Zawijamy. W brytfannie rozgrzewamy pozostały olej, wkładamy gołąbki, podlewamy łyżką wody i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...