• Informacje na temat:

    jak dusić schab żeby był miękki

Przepisy na temat: jak dusić schab żeby był miękki
Artykuły na temat: jak dusić schab żeby był miękki
  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    Schab to klasyk kuchni polskiej. Większość osób zna go jednak pod postacią panierowanego kotleta smażonego na maśle.

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Jak powinno byc, a jak nie jest czyli wielkanocnych wspomnien Luci czesc trzecia i ostatnia

    ...  i nie rozumieja, jak mozna cos kwasnego jesc, szczegolnie zupe. Ogorki konserwowe czasem lubia i papryke marynowana i grzybki wiec moze i z czasem mozna takiego niereformowalnego powoli nauczyc naszych(...) swieci, a jajek sie nie maluje. Jajka na twardo je sie i to wszystko. Po swieceniu mozna bylo pozwolic domownikom na podjedzenie jakis specjalnosci  miesnych, post zostal zakonczony. A ja powinnam...

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...

  • Dieta  na płaski brzuch

    ...i piciu odpowiedniej ilości płynów. Lekkostrawne, bogate w białko i dobre bakterie (regulujące pracę jelit) posiłki sprawią, że wystający brzuszek zniknie, a ty poczujesz się lekka jak piórko(...) – ułatwia perystaltykę jelit. Po posiłku odsapnij i idź na spacer. Siedzenie z pełnym brzuchem sprzyja wzdęciom. To jest zakazane Żeby uniknąć problemów z brzuchem: ogranicz węglowodany: cukier, białe...

  • Karnawał to czas kiedy chętniej niż zwykle wybieramy się na różnego rodzaju bale i przyjęcia. Częściej też sięgamy po alkohol. Niestety, równie często musimy borykać się z tzw. „syndromem dnia wczorajszego”. Na szczęście jest kilka sposobów, dzięki którym poranek po imprezie przywitamy wypoczęci i bez kaca! Bawiąc się na karnawałowych balach zapominamy o tym, że następnego dnia możemy borykać się z kacem. Boląca głowa, nadwrażliwość na światło oraz mdłości to tylko niektóre z jego...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • To książka, którą powinien znać każdy miłośnik piwa, niezależnie od gustu i stopnia wtajemniczenia. Autor - najpopularniejszy ekspert od piwa w Polsce - odkryje przed tobą całą różnorodność piwnego świata. Dowiesz się, że chmiel w piwie to jedynie przyprawa, a drożdże mogą wnieść do piwa zapach bananów, goździków czy końskiego siodła . Nauczysz się czytać etykiety, degustować i oceniać jakość piwa. Uświadomisz sobie, że domowe warzenie piwa nie jest trudniejsze niż ugotowanie zupy i że, za...