• Informacje na temat:

    jak długo smażyć mięso z kurczaka

Przepisy na temat: jak długo smażyć mięso z kurczaka
  • Kurczak soczysty jak nigdy

    Nie może jednak być niedogotowany czy niedopieczony, bo w surowym mięsie czasem kryją się niebezpieczne bakterie. Warto wypróbować kilka prostych sposobów na pyszne mięso drobiowe, a także wrócić do starych technik jego przyrządzania. 1. Mięso zawsze kładźmy na mocno rozgrzany tłuszcz - zetnie się od razu, a mięsne soki zostaną w środku. 2. Zanim usmażymy kurczaka, można go obgotować np...

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół(...) piekarniku. Do środka bułek włóż grillowane kotleciki lub kawałki piersi kurczaka z rusztu. Przykryj mięso warzywami, dodaj plasterek dobrego sera żółtego, pleśniowego bądź pokruszony ser kozi...

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Kuchnia andaluzyjska

    ...o świeże migdały oraz doprawiona winogronami. Owoce morza figurują jako składniki wielu zup i potrawek, takich jak "zarzuela de mariscos", ale zwykle są podawane z grilla lub "a la sal" -- pieczone w posypce z soli. Lokalną specjalnością jest smażona ryba lub owoce morza -- anchois, kałamarnica, wątłusz czy sola -- których smak zależy od świeżości połowu i jakości oleju. Najlepiej zamówić...

  • Wiele razy zdarzyło Ci się, że Twoje placki ziemniaczane przywierały do patelni i nie dało się ich zdjąć? Jajko sadzone się przypaliło, bo nie dało się go zdjąć z patelni? Mamy na to sposób!

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Z pozoru trudne w przygotowaniu, przy odrobinie wysiłku, mogą być popisowym daniem każdej gospodyni. Zarówno goście jak i gospodarze z pewnością będą zachwyceni. Ponadto kuchnia chińska jest bardzo(...) swoich pikantnych potraw w imię zasady im ostrzej tym lepiej. Prostym do przygotowania daniem jest zupa Suan la tang. Do jej przygotowania należy przygotować rosół z kury, pierś z kurczaka, garść...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kurczak jak z restauracji"

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...) A także souvlaki czyli nieduże grillowane szaszłyczki z jagnięciny ( souvlaki arni) lub kurczaka. I oczywiście placki pita - obowiązkowe - jak wycieczka na ateński Akropol. Grecka sztuka mięsa Im(...). Mięso w czystej postaci jada się w Grecji od niedawna. Nie żałuje się natomiast do mięsa - nawet jeżeli miesza je z warzywami - całego bogactwa aromatycznych przypraw i ziół jak: oregano, tymianek...

  • Filety drobiowe inaczej.

Artykuły na temat: jak długo smażyć mięso z kurczaka
  • Kurczak z figami

    ...​ Kiedy przychodzi sezon na figi używam ich również do dań słonych, a nie tylko słodkich. Lubie lekko przysmażone lub grillowane, ale czasami gotuję je na tyle długo, by powstał niemal dżem.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Mięso na patyku

    Idealne na obiad oraz jako przystawka na przyjęcie - mięso które zaserwujesz na patyku jest łatwe w przygotowaniu i jeszcze łatwiejsze w jedzeniu.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Rozetnij kurczaka. Pokrój ciasto. Och, lato!

    ...miodu 1. Rozetnij kurczaka wzdłuż nożycami kuchennymi. Usuń kręgosłup, odwróć mięso i otwórz jak książkę. Delikatnie przyciśnij, żeby nieco spłaszczyć kurczaka. 2. Włóż kurczaka do dużej torebki do(...) zalety - mięso szybciej się piecze i łatwiej podaje. Nie musisz się wysilać i kroić kurczaka w plastry - dzielisz go po prostu na cztery części i podajesz, w ten sposób smakuje jeszcze lepiej. Są...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • ...z kurczaka w ulubionym mięsnym. Czuła się taka samotna. Sama pośród całego świata, jakby była za jakąś niewidzialną szybą, pośród smutku i bólu, a dostęp do niej był niemożliwy. Bo… był niemożliwy(...) czuła ciężar swojej samotności, niczym wielki krzyż, każdego dnia coraz cięższy. Idąc do sklepu, zastanawia się, po co ma kupować jakiekolwiek mięso, skoro i tak nie będzie robiła obiadu. Dla siebie...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...