• Informacje na temat:

    jak długo smażyć mięso mielone wołowe

Przepisy na temat: jak długo smażyć mięso mielone wołowe
  • Rozgrzej się jesienną przekąską!

    Gorące i słoneczne lato pozostaje już tylko w naszych wspomnieniach. I choć październikowe słoty nie nastrajają zbyt optymistycznie, jesień na talerzu wcale nie musi być nudna. Pełne kolorów, aromatyczne i ciepłe przekąski np. z chlebkami Tovago, będą jak kulinarny promień słońca nawet w najbardziej ponury dzień!

  • Danie trochę pracochłonne,ale za to przepyszne

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...4 porcje: 1 mała cukinia 1 średnia cebula 400 g chudej mielonej polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka pasty(...) łyżeczki ekstraktu z wanilii, przygotowując polewę z wodą zamiast soku cytrynowego. Włoskie klopsiki w gęstym sosie pomidorowym Chude mięso mielone jest przyjacielem osoby na diecie, ale...

  • smaczne, soczyste wołowe kotlety na obiad i na zimno do bułki............SMACZNEGO!!!

  • Smaki Litwy

    ...podstawą wielu litewskich potraw, w tym również smacznych białych serów. Na Litwie organizowane są tradycyjne "święta" różnych produktów jak np. Festiwal wiśni w Żagare (płn. Litwa) i Święto(...) , zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz zioła, głównie...

  • Jjako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Jako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe z mięsem mielonym"

Artykuły na temat: jak długo smażyć mięso mielone wołowe
  • Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką

    ...fasolowe piure zyskało największe uznanie. Chętnie podaję je do wołowego steku, kaczki albo - tak jak poniżej - z wyśmienitymi, długo duszonymi policzkami wołowymi. Składniki: 2 policzki wołowe(...) i zredukuj je niemal całkowicie. Wtedy wlej część bulionu, zmniejsz ogień i duś policzki pod przykryciem przez około 3 godziny, podlewając cały czas bulionem, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Szczupła i zdrowa dzięki dobrym tłuszczom

    Wystrzegasz się tłuszczu w każdej postaci? Dlatego że tuczy i jest niezdrowy? Nie do końca tak jest. Radzimy, jak omijać tłuszczowe pułapki, który wybierać i jak go jeść, aby ci dobrze służył.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Wyborne pieczyste

    ...porcji: 1 i 1/2 kg surowego boczku (płaski kawałek) l 30 dag mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 3 łyżki bułki tartej, jajko, olej do smażenia, cebula, 20 dag pieczarek, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, natka pietruszki do udekorowania pieczeni Przygotowanie: 1. Z boczku odetnij skórę. Boczek natnij tak, aby dał się rozłożyć jak książka. Oprósz mięso solą, pieprzem...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    Sarma - faszerowane liście winogron Składniki na 40-50 sztuk: 40-50 marynowanych liści winogron, 1 szklanka ryżu, 20 dag mielonego mięsa wołowego, 1 duża cebula, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego(...). Cevapcici Składniki na 3-4 porcje: 50 dag mielonego mięsa wołowego (z łopatki lub karkówki), 1 łyżka ostrej musztardy, 3 łyżki pasty ajvar, 1 średnia biała cebula, 1 średnia czerwona cebula, 4 ząbki...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...