• Informacje na temat:

    jak dlugo gotowac sakiewki

Przepisy na temat: jak dlugo gotowac sakiewki
  • Ciasto francuski to niezwykle kruche i delikatne ciasto, które ma szerokie zastosowanie w kuchni. Używane zarówno do wytrawnych jak i słodkich wypieków. Sakiewki z ciasta francuskiego to bardzo popularna we Francji przystawka. Podstawą jest zawsze ciasto francuskie z przeróżnymi farszami w środku i sporą ilością dobrego sera. Zapraszam na moją wersję - z tuńczykiem i kaparami. Jest to bardzo uniwersalna przystawka, która świetnie sprawdza się zarówno na Wielkanoc, Boże Narodzenie czy karnawał.

  • Pyszne :)

  • Taka Szybka Propozycja Śniadaniowa.

  • Sakiewki są świetną przystawką/deserem zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Farsz może być dowolny!

  • Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne na rodzinne przyjęcie.

  • Wołowinka wychodzi mięciutka, rozpada się pod widelcem i jest pyszna - z młodymi ziemniaczkami i ogóreczkiem małosolnym lub konserwowym.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe sakiewki"

  • Pierożki z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym

  • Smaczny pomysł na "Bałkańskie kolorowe sakiewki"

Artykuły na temat: jak dlugo gotowac sakiewki
  • Anna Mucha: Włoskie życie ze smakiem

    Taniej mnie ubierać, niż karmić. I - jak już przyznałam się we wstępie - mam raczej słabą pamięć. Jedno za to zawsze pamiętam doskonale: gdzie dobrze zjadłam.

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Himba: Wenus z Afryki

    Wysokie, długonogie, z dumnie uniesionymi głowami w koronie z kozich skórek. Kobiety w kolorze ochry. Kobiety Himba. Pomniki trwania. Być w Namibii i nie spotkać Himba, to tak jak pójść do Luwru i nie obejrzeć "Mony Lisy". Tyle że do dzieła Leonarda do Vinci wiodą wszystkie drogi w paryskim muzeum, a do prawdziwych wiosek pasterskiego ludu Himba dróg właściwie nie ma - opowiadają podróżnicy...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Słodkie popołudnie

    Podwieczorek jak niegdyś u babci: pierożki, knedle i słodkie kluseczki.

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...zatem, skąd wzięła się ich przewrotna nazwa? Prawdopodobnie pochodzi od ukraińskiego holubci , oznaczającego gatunek ptaka "ukochanego" przez wszystkich mieszkańców miast - gołębia. Podobnie jak my hołubimy coś bardzo dla nas cennego, tak gołąbki otulają opieką z kapuścianych liści swój apetyczny farsz. Jak myślisz, co można ukryć w tym smakowitym zawijasie? Wszystko, czego dusza zapragnie...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...

  • Jeżeli wyjeżdża się na wakacje kamperem, zwykle w grę wchodzi głównie samodzielne gotowanie. Co zrobić, aby gotowanie w samochodzie kempingowym zajmowało mniej czasu i było mniej uciążliwe? Poznaj trzy sprawdzone porady. Fot. Adobe Stock 1. Przygotowanie weków z obiadami Jest to opcja dosyć czasochłonna, jednak gdy przygotowuje się przed wyjazdem weki z pasteryzowanymi zupami i gulaszami, codzienne gotowanie w kamperze zajmie jedynie kilkanaście minut. Gotową zupę wystarczy podgrzać na...