• Informacje na temat:

    jak czyścić ramiona zmywarki

Przepisy na temat: jak czyścić ramiona zmywarki
  • Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.

  • Próbowaliście kiedyś zbyt gorącej zupy ? A może skusiła Was kiełbaska prosto z rusztu ? Niestety, nasze łakomstwo i spożywanie zbyt gorących potraw często kończy się poparzeniem języka. Osobiście doświadczyłam tego bólu niedawno, podczas próbowania gotowanych konfitur. Jak sobie pomóc w tej sytuacji ? Czym szybko uśmierzyć piekący ból ? W kuchni znajdziemy wiele przydatnych produktów.

  • Polecam dziś mój przepis na duńskie ciasteczka maślane, właśnie w wersji bezglutenowej są najbliższe oryginałowi, wtedy są delikatne i kruche. Jeżeli nie chcecie bezglutenowych ciasteczek, pomieszajcie mąkę pszenną i ziemniaczaną w proporcji pół na pół. Mąka pszenna połączy składniki a mąka ziemniaczana nada im kruchość. A jeżeli jesteście na diecie bezglutenowej, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu.

  • Ciasta i ciasteczka należą do wyrobów atrakcyjnych, zarówno na smak jak i estetyczny wygląd. Każdy rodzaj ciasta ma inny smak, zapach, kształt i wygląd. Ciasta należy traktować przede wszystkim jako źródło energii, ze względu na dużą zawartość węglowodanów oraz tłuszczu. W związku z tym ciasta należy spożywać z umiarem. Dotyczy to osób posiadających skłonności do tycia. Dzieciom powinno się ograniczyć podawanie ciast, szczególnie przed głównymi posiłkami, ponieważ powodują szybkie nasycenie...

  • Blaszane formy do pieczenia to udręka, gdy trzeba je czyścić. Często zachodzą rdzą lub innymi plami trudnymi do usunięcia. Jednak na rdzę znalazł się sposób. Jak ją usunąć?

  • Nie każdy z nas ma profesjonalny nóż do wydrążania gniazd jabłek. Jednak każdy może taki zrobić. Zupełnie sam!

  • Uwielbiam aromatyczne potrawy z dodatkiem czosnku - są smaczne a przy tym zdrowe bo przecież czosnek to naturalny antybiotyk. Ale jak po takim posiłku bywać wśród ludzi ? Charakterystyczny zapaszek wydobywa się z naszych ust przez kilka godzin a na dłoniach /jeśli własnoręcznie przygotowywaliśmy posiłek/ utrzymuje się niewiele krócej. Jest kilka sposobów by się pozbyć tego zapachu.

  • Do ciasta, do tradycyjnie panierowanego schabowego, do tatara lub kotleta mielonego i do wielu innych potraw jajko jest konieczne. W większości domów jest produktem podstawowym tak jak chleb czy sól. Czy jednak wiemy jak i gdzie przechowywać jajka ? Teraz latem temat ten jest szczególnie gorący.

  • Każdy ma problem z obieraniem i krojeniem cebuli. Poniżej kilka praktycznych porad.

  • Robiłam kasznika tego orginalnego z galaretką przed świętami i moja córcia zapytała mnie, czy nie mogłabym zrobić takiego podobnego na święta, tylko dać coś innego zamiast galaretki, której nie lubi. Ja po chwili zastanowienia stwierdziłam, że jej zrobię 3 bita na podstawie kasznika i tak też zrobiłyśmy. Ciasto wyszło super, mniej roboty niż przy 3 bicie, a o wiele lepsze w smaku, a i konsystencja bardziej stabilna.

Artykuły na temat: jak czyścić ramiona zmywarki
  • Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole? Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także...

  • Książka napisana przez kucharza Jakuba Kuronia (syna Macieja Kuronia) to zbiór anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów. Autor pisze o przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji kulinarnej, która ukształtowała pokolenia Kuroniów i Liszkiewiczów, a którą sam jako kucharz odnajduje w gotowaniu.   Każdemu rozdziałowi towarzyszy dwanaście przepisów - sześć skojarzonych z bohaterem lub bohaterami danego rozdziału i sześć proponowanych przez...

  • Dobre wino, smaczne jedzenie i miła atmosfera w restauracji może być sposobem na udane spotkanie biznesowe, a także romantyczny wieczór z drugą połową. Nietrudno jednak o zakłopotanie, jeśli nieoczekiwanie kelner przynosi nam miseczkę z wodą lub dodatkowy nóż. Jak więc zachować się przy stole, aby nie popełnić żadnego faux pas? FOT. 123RF Można stwierdzić, że będąc w restauracji, najbezpieczniej zamawiać dania, które nie wymagają od nas określonych zachowań i znajomości techniki ich...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • O tym jak odnaleźć szczęście, dlaczego warto znaleźć czas na rodzinne posiłki oraz o tym, dlaczego Polacy zawsze będą kochać mięso, rozmawiamy z Tomaszem Jakubiakiem. Fot. materiały prasowe Smaker: Uśmiech prawie nigdy nie schodzi panu z twarzy. Co sprawia panu w życiu najwięcej radości? Tomasz Jakubiak: Czym tu się smucić? Życie jest krótkie i marnowanie czasu na smutek nie ma sensu. Ze wszystkiego można czerpać pozytywną energię i dobre nastawienie. Wszystko leży w naszych głowach. Jednakże...

  • Ta książka, to pasjonująca podróż do wielu dawnych i współczesnych miejsc, okazja do poznania niezwykłych ludzi, wreszcie, zaproszenie do spotkań przy stole, do rodzinnych obiadów, świątecznych biesiad i kolacji w gronie przyjaciół, które mogą trwać do brzasku. Wiele już powstało książek i opracowań, które przybliżają nam życie i pontyfikat papieża Franciszka. Tym bardziej nie brak na księgarskich półkach książek kulinarnych. Ale proponowana przez nas publikacja jest ze wszech miar wyjątkowa....

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...

  • Czy siarczyny w winie znaczą, że pijemy byle co? Czy powinniśmy szukać wina z prawdziwymi korkami? Jak wybrać dobre wino? Co robimy źle wybierając i pijąc wino? Zobaczcie! Fot. sxc.hu 1: Traktujemy szampana jak adidasy W przypadku szampana doszło do tego samego zjawiska, jak w przypadku adidasów. Nazwa własna „Adidas" odnosząca się do butów konkretnej firmy zaczęła być używana, jakby dotyczyła całej grupy butów sportowych, niezależnie od ich marki. Tymczasem szampan to tak naprawdę nazwa...

  • Ta książka, to pasjonująca podróż do wielu dawnych i współczesnych miejsc, okazja do poznania niezwykłych ludzi, wreszcie, zaproszenie do spotkań przy stole. Aby ją wygrać, odpowiedz na jedno, bardzo proste pytanie. Wiele już powstało książek i opracowań, które przybliżają nam życie i pontyfikat papieża Franciszka. Tym bardziej nie brak na księgarskich półkach książek kulinarnych. Ale proponowana przez nas publikacja jest ze wszech miar wyjątkowa. To piękny i oryginalny album. Przedstawia...

  • Ser jest jednym z tych produktów, które kupujemy bardzo często. Dodajemy go do kanapek, sałatek, zapiekanek, makaronów oraz wielu innych potraw. Skoro więc tak bardzo przepadamy za serami, dlaczego wciąż tak mało o nich wiemy? Mogłoby się wydawać, że w przypadku sera, jedyną pułapką na jaką możemy natrafić, jest zakup wyrobu seropodobnego. Jeśli unikniemy tej wpadki, cała reszta zdaje się być już wyjątkowo prosta - kroimy i podajemy wedle uznania. Nic bardziej mylnego! Okazuje się bowiem, że...