• Informacje na temat:

    jajka w sosie chrzanowym z ziemniakami

Przepisy na temat: jajka w sosie chrzanowym z ziemniakami
Artykuły na temat: jajka w sosie chrzanowym z ziemniakami
  • Ziemniak jeszcze pyszniejszy

    Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, następnie odparuj i odstaw do ostygnięcia. 2. Suchą bułkę namocz wcześniej w mleku. Gdy dobrze namięknie, odciśnij i razem z ziemniakami(...) ziemniaczanej, mieszaj drewnianą łyżką. 5. Pozostałe 2 jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz i pokrój w plasterki. Filety śledziowe pokrój w paseczki. Głęboką żaroodporną formę natłuść. Na dnie ułóż...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Co jeść, by czuć się szczęśliwym?

    Kwaśne jabłko albo kisiel z tartym jabłkiem, słodzony ksylitolem. Obiad Krem z dyni z chili i gałką muszkatołową, ziemniaki z wody, wołowina w sosie chrzanowym, marchewka duszona, kompot albo(...) Są wśród nich tłuste ryby, tłoczone na zimno oleje i migdały. Spożywaj też jajka, wątróbkę, fasolę, ziarna słonecznika, drożdże piekarskie, nabiał, awokado i oliwki. Potrzebujesz też białka, którego...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    .... Dzielimy na niewielkie części, rozwałkowujemy i układamy na nim dodatki. Co sprawdzi się w roli dodatków? Nada się zarówno pasztet, plastry szynki, jajka na twardo czy cienka biała kiełbasa, jak Naturrino...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Sałatka ziemniaczana

    Wiedeńska sałatka ziemniaczana Składniki: Dobre ziemniaki, cebula, ocet winny (biały), olej słonecznikowy, bulion wołowy, mielony pieprz, sól, jajka na twardo. Ilość składników dobierzcie według(...) lepiej wchłoną płyny. Dodać pieprz i jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Sałatka powinna mieć wyważony smak, nie może być ani zbyt kwaśna, ani za słona, ani zbyt cebulowa. Sałatkę podawać z gotowaną...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Wielkanocne przysmaki

    W każdym domu świąteczne menu wygląda nieco inaczej, jednak faszerowane jajka, żurek czy pasztet pojawią się na większości stołów. Aby brzdąc mógł poznać ich smak - wystarczy je dostosować do wymagań(...) z dodatkiem majonezu lub samym majonezem czy sosem chrzanowym. W tej wersji nie nadają się one dla małych dzieci (majonez zawiera dużo konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, z kolei sos chrzanowy...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...