• Informacje na temat:

    jajka faszerowane z rybą wędzoną

Przepisy na temat: jajka faszerowane z rybą wędzoną
Artykuły na temat: jajka faszerowane z rybą wędzoną
  • ...faszerowane na kilka sposobów lub lekkie przekąski ze śledziami i jogurtowym sosem w roli głównej. W towarzystwie najbliższych nawet sprzątanie kuchni nie wydaje się takie straszne... Jajka w roli głównej Bez względu na to, w jakiej postaci je zaserwujesz, możesz mieć pewność, że będą najbardziej rozchwytywaną przekąską na świątecznym stole. Jajka z pieczarkami Składniki: - 4 jajka...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) tradycyjnych odpowiedników, co jest miłym zaskoczeniem. Najważniejsze jest wyeliminowanie produktów niedopuszczalnych w weganizmie i zastąpienie ich roślinnymi odpowiednikami. Przykładowo, jajka możemy...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Przyspieszamy metabolizm

    Ciągle jesteś na diecie i nie chudniesz ani grama? Twój metabolizm zwolnił i wymaga naprawy. Mamy dla ciebie nową sprawdzoną dietę, na której jesz dużo, ale chudniesz. I to trwale!

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

  • Ekoszał!

    ...fundusze, musi kupować tam, gdzie jest najtaniej. Kiedyś widziałem taką scenę: siedzi babina przed sklepem ekologicznym i sprzedaje jajka, serek w gazie, pietruszkę. Sprzedawcy wzywają straż miejską, ta(...) i nie popada w przesadę. - Jem wszystko: i ser, i jajka, i mięso, surowe warzywa i owoce, nie przejmuję się tym, że żywieniowi fundamentaliści mogą mnie wykląć - deklaruje. - Uważam, że kłótnie na ten...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Smacznych świąt

    ...° C). 2. Kratkę z ciepłą rybą wyjmij z wywaru, osącz, usuń ości i zdejmij skórę. Przykryj folią i wstaw do lodówki na godzinę. Żelatynę rozpuść w 1/2 litra wywaru z ryby i odstaw, by stężała. 3. Łososia przełóż(...) marynowanych, szklanka drobnej fasolki (ugotowanej lub z puszki), 2 jajka na twardo, duże kwaśne jabłko, 4 kawałki papryki konserwowej, 125 ml majonezu, łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz, cukier...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...