• Informacje na temat:

    jajeczne muchomorki

Przepisy na temat: jajeczne muchomorki
  • To jedno z serii dań dla małych niejadków i na dziecięce przyjęcia. (Sprawdź myszki, krasnoludki, żaglówki.)

  • LADNIE WYGLADA I DOBRZE SMAKUJE I JEST SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU I LATWE

  • Taka dość szybka przystawka nie wymagająca specjalnych dodatków. Na pewno będzie cieszyć oko na stole. Smakuje również, bo przecież w tym duecie jajko i pomidor uzupełniają się wzajemnie.

  • Jajeczne chmurki to nowy sposób na podanie najzwyklejszego jajka. Przepis idealnie sprawdza się na tzw. "Śniadanie do łóżka" :) wiem bo sprawdziłem :)

  • Jajeczne babeczki

  • Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.

  • Babeczki są właściwie bekonowo-jajeczne i jeśli lubicie zjeść na śniadanie jajka na bekonie, to ten przepis na pewno przypadnie Wam do gustu. Są one proste do przygotowania i co dla mnie jest dużym plusem nie trzeba ich jeść od razu, gdyż są wyśmienite również na zimno. Można je ewentualnie odgrzać w mikrofali. Oczywiście polecam je na gorąco zaraz po upieczeniu ale śmiało można je zabrać do pracy i zjeść na lunch. Do tego są bardzo sycące, dwie takie babeczki i dopiero będziemy mieć energię...

  • Przepis na kotlety z jajek z żółtym serem i szczypiorkiem. Danie jest na tyle fajne, że składniki dodatkowe możemy dowolnie modyfikować :) Zamiast sera możemy użyć na przykład pieczarek, a szczypiorek zastąpić natką pietruszki lub koperkiem.

  • O :) Szybkie ,proste ,tanie.

  • proste a pyszne

Artykuły na temat: jajeczne muchomorki
  • Z okazji Świąt Wielkanocnych przygotowaliśmy dla Was ebooka z 15 przepisami świątecznymi. W książce znajdziecie ciekawe przepisy zarówno na tradycyjne wielkanocne potrawy, jak i na oryginalne dania. Całość podzieliliśmy na przepisy jajeczne, żurki i barszcze, słodkości oraz pomysły na chrzan. Przygotowaliśmy naszą darmową książkę w 3 wersjach: pdf (do odczytania na komputerze), epub (iPad i różne tablety) i mobi (Kidle). Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Luty już za nami, ale pozostała nam po nim masa wspaniałych przepisów, które do Smakera dodali nasi użytkownicy. Zobaczcie, które z nich cieszyły się największą popularnością. Mimo iż w lutym przypadł tłusty czwartek oraz walentynki, na liście najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca zabrakło pączków, faworków oraz walentynkowych deserów. Ich miejsce zastąpiły sałatki oraz pomysły na szybkie przekąski. To właśnie one cieszyły się największą popularnością, przyciągając dziesiątki...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Bez śniadania ani rusz – to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały nadchodzący dzień. Fot. 123RF/Picsel Ważne, by zawsze o nim pamiętać, spożywać je regularnie, w odpowiedniej formie i zrównoważonych proporcjach. Dlatego warto zadać sobie kilka pytań i dowiedzieć się, jak wygląda nasze podejście do śniadań. Czy jest prawidłowe, czy może przyda się mały...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy przegląd potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy listę potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut. Jednak w tym...

  • Nie lubisz poranków? Musisz się zmuszać, aby codziennie wstać z łóżka? Chyba znamy rozwiązanie tego problemu. Jeśli na stole będą czekać na was takie smakołyki jak te, zaproponowane przez Smakerowiczów, z pewnością poranki staną się waszą ulubioną porą dnia. O tym, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, który ma nam dodać energii na cały dzień, wie chyba każdy. Warto zadbać o to, aby to co jemy o poranku było nie tylko bogatym źródłem witamin i składników odżywczych, ale również smaczną...

  • Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat. Fot. 123RF/Picsel To oczywiste - najlepiej smakują potrawy przygotowane przez mamę lub babcię. Choćby należały do najprostszych, miały w sobie coś, co sprawiało, że nie dało się im oprzeć, a ich smak był nie do podrobienia. Każdy z nas ma co najmniej kilka takich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa, które sprawiają, że uśmiech automatycznie pojawia się...