• Informacje na temat:

    jaja w ciescie

Przepisy na temat: jaja w ciescie
  • Jabłka smażone w cieście

    Danie po staropolsku.

  • ,,chrupiące''''

  • Wielkanocne pieczenie łączy pokolenia - Mazurek z kajmakiem kawowym na kruchym cieście

    Mazurek z kajmakiem kawowym na kruchym cieście Sposób przygotowania 1. Małą, prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nastaw na 200°C bez termoobiegu. Do wysokiej miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jaja oraz margarynę i miksuj całość na wysokich obrotach przez 3 minuty. Odkrój ¼ ciasta, a resztą wyklej dno foremki. Z pozostałej ilości ciasta...

  • bardzo szybkie danie, a pyszne:>

  • Pieczarki w cieście naleśnikowym - przysłała Mieczysława

    ...80 dkg dużych pieczarek, 40 dkg mąki, 2 szklanki mleka, 2 jaja, pół szklanki wody, sok z cytryny, olej do smażenia, majeranek, sól, pieprz.

  • pyszne, smak wiosny :))

  • Szparagi na stół!

    Do przygotowania zapiekanych szparagów potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego, pęczek szparagów (po 3-4 na osobę) 4 plastry surowej szynki parmeńskiej lub wędzonej, żółtko jaja, 2 łyżki stołowe serka mascarpone, 2 łyżki tartego parmezanu, świeżo zmielony pieprz czarny oraz oliwę z oliwek. Odcinamy twarde, zdrewniałe końcówki szparagów i blanszujemy je przez 3 minuty we wrzącej, osolonej...

  • Proste, mozna wykorzystac resztki z lodowki, spolszczylem angielskie " Toad in the hole"

  • Ciasto, które w Polsce rozsławiła królowa Bona

    Któż nie zna smaku sękacza? Połowę składników, z których przygotowuje się to biszkoptowe ciasto stanowią jaja. Choć powinien być pieczony nad otwartym ogniem, można go upiec domowym sposobem.

  • Bardzo łatwe i smaczne.

Artykuły na temat: jaja w ciescie
  • Kokosowa nutka w cieście z kruszonką

    Sposób przygotowania na następnej stronie: Plastry ananasa odcedzamy z zalewy, której nie wylewamy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Pod koniec łączymy ze szklanką cukru i zalewą ananasową, miksujemy na gładki krem. Do powstałej masy, jedno po drugim, dodajemy jaja, mieszamy. Pozostałą mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy.  Blachę o wymiarach 32x38 centymetra smarujemy...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • jabłka w cieście

    ...składniki: dwie szklanki mąki przennej, dwa jaja, mała łyżeczka proszku do pieczenia, cztery duże łyżki śmietanki słotkiej 30%  pół szklanki cukru, pół...

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej; 1,5 kostki masła; 0,5 szklanki cukru; 5 jaj; 19 dkg migdałów; sól; 1/3 olejku cytrynowego; jajo do smarowania. Glazura cukrowa: 3 łyżki cukru pudru; 2 łyżki wody; 2 łyżeczki kwasku cytrynowego.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Rolada z łososiem i szpinakiem

    Efektowne i pyszne danie, które zrobisz w mgnieniu oka.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Placek śliwkowy z kruszonką

    ...szczyptą soli na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jaja, a następnie łączymy z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. 3. Kwadratową blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...