• Informacje na temat:

    jagniecina sous

Przepisy na temat: jagniecina sous
  • Kukurydza sous vide - jeszcze smaczniejsza

  • Prosty w wykonaniu boczek tym razem parzony metodą sous vide

  • Kaczka ala sous vide domowym sposobem - rewelacja. Pyszne, bardzo soczyste mięso. Przepis zainspirowany artykułem ze Smakera (link pod przepisem)

  • Sało, ulubiony przysmak dzieci :-) Pyszny, zdrowy i sycący.

  • Ozory wędzone i obrabiane metoda sous vide

  • Schab prasowany metoda sous vide, czyli parzony w niskiej temperaturze

  • Mielonka z dziczyzny prasowana i parzona metodą sous vide, czyli jeszcze smaczniejsza niż lubisz

  • Kurczak uwędzony, a następnie obrabiany termicznie metodą sous vide

  • Sous vide to jak piszą obecnie nowoczesna, zdrowa metoda gotowania potraw, jednak jak podają źródła sięga ona lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku i wcześniej. Obecnie jest bardziej modna niż nowoczesna i trendy, taki odgrzewany kotlet. Warto jednak się nią zainteresować ponieważ można ją zastosować do wyroby domowych wędlin, a to coś nowego.

  • Ryba wędzona i obrabiana termicznie metodą sous vide. Smaczna, soczysta i maślana wręcz.

Artykuły na temat: jagniecina sous
  • I co z tym mięsem?

    ...zawiera konserwanty. Naturalne mięso powinno mieć kolor szary (chyba że jest niedopieczone). Jak przygotowywać mięsne dania, by były zdrowe? Gotuj je, duś, przyrządzaj na parze lub w próżni (sous...

  • Jeśli myśleliście, że gotowanie sous-vide to sztuka, którą opanowali wyłącznie profesjonalni kucharze, byliście w błędzie. Nasza redakcja przetestowała urządzenia, mające wam to umożliwić. W ostatnich latach kucharze zakochali się w gotowaniu sous-vide. Potrawy przygotowywane w ten sposób goszczą na talerzach najlepszych restauracji świata. Nie powinno więc dziwić, że wielu miłośników dobrego jedzenia zapragnęło odtworzyć ten trend w zaciszu własnej kuchni. Niestety, nie było to łatwe, gdyż...

  • Wiosenna potrawka z cieleciny

    ...sous la mère) peczek dymki ze szczypiorkiem peczek mlodej marchewki mlody bob w strakach - moze to tez byc mloda biala brukiew czyli navets itd. 1 lyzka koncentratu pomidorowego oliwa...

  • Sous vide to francuskie wyrażenie znaczące mniej więcej tyle, co „bez powietrza" lub „w próżni". To technika kulinarna nazywana gotowaniem w niskich temperaturach, gotowaniem próżniowym lub metodą długiego gotowania. Tak wygląda mięso zapakowane metodą próżniową, gotowe do sous vide.   fot. 123RF.COM Po raz pierwszy opisano tę technikę kulinarną w 1799 roku (wtedy użyto gorącego powietrza, nie wody do ugotowania potrawy). W latach 70-tych ubiegłego wieku we Francji Georges Pralus odkrył, że...

  • Każdy z nas ma czasem zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoceDla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszottoMała przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiemNa upalny dzień: surówka z młodej kapusty / chłodnik z melona i ogórkaDla dwojga: krem z białych warzyw / banany z...

  • Gotowanie to nic innego jak poddawanie produktów obróbce termicznej. Krzątając się codziennie po kuchni w celu zrobienia pysznego obiadu czy deseru, nie zdajemy sobie sprawy, jakim reakcjom chemicznym poddajemy artykuły spożywcze. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że wszystkie potrawy smakują lepiej, jeśli w ich przygotowanie włożymy serce i uczucie. Pomyślmy jednak jak wspaniałe dania będziemy mogli przygotować jeśli posiądziemy minimalną wiedzę na temat procesów wykorzystywanych w kuchni...

  • W listopadzie Kraków już po raz trzeci stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 150 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 10 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje cydrowe, piwne i winiarskie, sensoryczny plac zabaw dla dzieci, konkurs Win Świętomarcińskich, debaty, dyskusje, Festiwal Młodego Wina i rozpoczęcie akcji „Gęsina na św. Marcina”. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi! Fot....

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Czwartą polską edycję kulinarnego show wygrała architektka z Wrocławia. Tutaj zerują się wszystkie dotychczasowe osiągnięcia i liczy się tylko ostateczna rozgrywka. Kasia pokazała niesamowite wyczucie, jeśli chodzi o przygotowanie kompozycji całego menu. Uszyła na miarę wszystkie dania, zadbała o talerze, estetykę - bardzo ważną we współczesnym gotowaniu - podsumował finałowe dania Kasi Wojciech Modest Amaro. - Brawo Kasia! Pierwszy TOP CHEF kobieta :-). Radość podwójna, Kasia jest w ciąży!...

  • W miniony weekend kolejna ósemka blogerów kulinarnych stanęła w konkursowych szrankach i zawalczyła o tytuł finalisty BlogerChef'a. III-ci z V-ciu zaplanowanych spotkań półfinałowych gościł elegancki hotel Verde Montana**** Wellness & Spa w Kudowie Zdroju.   Im dalej tym ambitniej Poziom prezentowanych dań jest z półfinału na półfinał coraz wyższy. Blogerzy nie przestają mnie zaskakiwać. - przyznaje Mirek Drewniak, przewodniczący jury konkursu BlogerChef. III-cia odsłona tej nowatorskiej...