• Informacje na temat:

    jagnięcina pieczona z rozmarynem

Przepisy na temat: jagnięcina pieczona z rozmarynem
Artykuły na temat: jagnięcina pieczona z rozmarynem
  • Jagnięcina po prowansalsku

    Przygotowanie: Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej 4 łyżki oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z 3 ząbkami czosnku....

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Wielkanocna jagniecina

    Jak kaze tradycja, na moim wielkanocnym stole goscila pieczona jagniecina z wiosennymi warzywami. O tej porze roku jest najdelikatniejsza i najsmaczniejsza,...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Najlepszy jest udziec indyka, łopatka wieprzowa, karkówka, a także baranina i jagnięcina. Marynowanie Marynatę do szaszłyków przyrządzam ze świeżych ziół: tymianku, majeranku, rozmarynu, a także czosnku, z dodatkiem oleju, pieprzu, soli, soku z cytryny oraz wina lub odrobiny wódki - dzięki dodatkowi soku i alkoholu mięso po upieczeniu będzie kruche i soczyste. Kawałki mięsa mieszam...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    To danie przypomni ci wiele kuchni świata.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Nie karmić raka

    .... Zwłaszcza czerwone (to wołowina, wieprzowina, cielęcina, baranina, jagnięcina, kaczka, gęś). Za rakotwórcze uważa się obecne w wędlinach konserwanty, (np. azotyny) i substancje powstające w procesie...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...