• Informacje na temat:

    jabłko kukurydza brzoskwinia

Przepisy na temat: jabłko kukurydza brzoskwinia
Artykuły na temat: jabłko kukurydza brzoskwinia
  • Zimowe sałatki

    ...pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

  • Bajka o jasiu i...

    Sałatka z fasolą i pomarańczami Składniki na 6 porcji: 200 g białego długoziarnistego ryżu, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, jabłko, papryka, 2 pomidory (opcjonalnie), 2 pomarańcze(...), przelewamy zimną wodą i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Jabłko, ananasa i brzoskwinie także kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, przelewamy wodą...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Licz z nami kalorie

    ...- 36 kcal; banan - 95 kcal; brzoskwinia - 46 kcal; cytryna - 36 kcal; czereśnie - 61 kcal; gruszka - 54 kcal; jabłko - 46 kcal; kiwi - 56 kcal; maliny - 29 kcal; mandarynki - 42 kcal; melon - 36 kcal(...) kcal; kapusta włoska - 38 kcal; kukurydza - 110 kcal; marchew - 27 kcal; ogórek - 13 kcal; papryka zielona - 18 kcal; papryka czerwona - 28 kcal; pomidor - 15 kcal; por - 24 kcal; rzodkiewka - 14

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Dieta szczęścia

    ..., 1 kromka chleba pełnoziarnistego, łyżeczka oliwy, 1 łyżeczka masła orzechowego. Obiad: garść krewetek, sałata, jabłko, łyżka majonezu light. Podwieczorek: 1 pomarańczy, 50 g chudego białego sera. Kolacja: 50 g siekanej wołowiny i trochę tartego żółtego sera, kilka szalotek i sparzonych wrzątkiem pieczarek, 30 g fasolki szparagowej, 30 g rozgniecionych pomidorów, brzoskwinia, łyżka oliwy z oliwek...

  • Jeśli z różnych powodów dopiero teraz wzięliście się za kulinarne przygotowania do Wielkanocny, to najważniejsze, abyście nie panikowali, tylko racjonalnie pomyśleli o zbliżających się świętach. Zakwas na żurek można kupić, natomiast sałatki i mazurki są proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy jedno popołudnie i świąteczne dania będą gotowe. Fot. materiały prasowe Zamiast piec mazurka, możesz wykorzystać przepis, który nie wymaga pieczenia, a co za tym idzie - również wiele czasu. Sałatki...

  • Wybierz dietę dla siebie!

    ...tłoczonego na zimno, 2 orzechy włoskie, 6 orzeszków ziemnych. (1W) Źródło węglowodanów : 250 g brokułów, jedna brzoskwinia, 2 cebule, 2 pęczki szczypiorku, 5 główek cykorii, 2 małe cukinie, główka sałaty, sok z jednej cytryny, 8 czereśni, szklanka fasoli szparagowej, pół szklanki fasoli białej suchej, pół szklanki fasoli czerwonej z puszki, jedna gruszka, jedno jabłko, jeden grejpfrut, pół...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...