• Informacje na temat:

    jabłka w wiórkach kokosowych

Przepisy na temat: jabłka w wiórkach kokosowych
  • Morelowy sernik z wiórkami kokosowymi

    Kusi delikatną masą serową i tropikalną nutką. Równie dobrze będzie smakował z duszonymi jabłkami albo brzoskwiniami z puszki.

  • Tak przygotowane kąski drobiowe zasmakują nawet dzieciom. Pyszne , chrupiące i soczyste mięsko. Polecam.

  • Kokosowa niespodzianka

    Sposób przygotowania: 1. Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem i porcjami domieszaj do jajek. Połącz z wiórkami. Wlej do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 25 min w 170°C. Ostudź. 2. Krem: jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Podpraż z odrobiną wody. Wsyp cukier, podduś, zmiksuj. Ryż ugotuj w mleku. Dodaj do niego mus jabłkowy i gotuj kilka minut. Czekoladę...

  • Łosoś wyszedł aromatyczny,delikatny i bardzo smaczny:)

  • Racuchy z wiórkami kokosowymi

    Dla wielu łasuchów racuchy to ulubiona potrawa z dzieciństwa. Odrobina wiórków kokosowych pozwoli odkryć ich smak na nowo.

  • Bardzo dobre słodkie ciasto, idealne na spotkania rodzinne

  • Naleśniki z jabłkami

    Sposób przygotowania 1. Mleko wymieszaj z mąką, dodaj jajka, cukier, sok z pomarańczy. Wymieszaj lub zmiksuj. Odstaw ciasto na pół godziny w ciepłe miejsce. Dolej do niego łyżeczkę oleju, wymieszaj. Przed usmażeniem każdego naleśnika rozsmaruj pędzelkiem niewielką ilość oleju na patelni. Smaż placki z obu stron.    2. Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki, oprósz cukrem, podlej łyżeczką wody, lekko...

  • Smaczny pomysł na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"

  • Jabłka na patyku

    Składniki: 4 jabłka Patyczki do szaszłyków lub lodów Dwie tabliczki czekolady Pół szklanki mleka Do wyboru: posiekane orzechy, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, kolorowa posypka... Przygotowanie: Czekoladę roztopić, stopniowo dodając mleko. Zagotować. Masa, która powstanie nie powinna być zbyt gęsta. Jabłka umyć. Owoce ponabijać na patyczki i maczać w ciepłej masie czekoladowej...

  • Sezon na jabłka w pełni,dlaczego tego nie wykorzystać???doskonałe na długie wieczory:)

Artykuły na temat: jabłka w wiórkach kokosowych
  • Placuszki z jabłkami

    Mąkę, cukier i sól wsyp do miski. Cały czas mieszając, wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Przygotowane ciasto odstaw na pół godziny. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój na grubsze plasterki tak, aby otrzymać krążki z dziurką w środku.  Pokrojone jabłka włóż do ciasta. Smaż na rozgrzanym głębokim oleju. Kiedy będą złote, wyjmij i ułóż na...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • ​Aksamitne ciasto z jabłkami

    Piekarnik rozgrzać do 180°C. Keksówkę posmarować masłem i posypać zmielonymi migdałami. Do miski dodawać kolejno: jogurt, cukier, jajka, mąkę, drożdże, sól i olej, cały czas mieszając. Jabłka umyć i obrać, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na dnie formy. Owoce zalać ciastem i piec od 20 do 30 minut. Końcówką noża sprawdzić, czy ciasto jest gotowe; ostrze powinno być...

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Ciasta z jabłkami

    ...ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 2 godziny. Rodzynki zalej wrzącą wodą, odstaw na ok.10 minut. Następnie odcedź i osącz. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wlej odrobinę wody. Duś na małym ogniu aż jabłka się rozpadną. Dodaj cynamon, rodzynki oraz cukier do smaku. Wymieszaj. Tortownicę posmaruj tłuszczem...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Curry z jabłkami i chili

    ...1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w średniej wielkości kostkę. 2. Jabłka przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy...

  • Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak. Jest jednak o wiele więcej powodów, dla których warto zwrócić na nie uwagę. Najlepiej jeść jabłka ze skórką.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Powód 1: Dobre, bo polskie Polskie pochodzenie jabłek, które kupujemy, oznacza dla nas nie tylko patriotyczny gest, ale także... zdrowie. A to dlatego, że polskie jabłka nie muszą dniami i tygodniami "leżakować" w transporcie - przekłada...

  • ​Deser truskawkowy

    Składniki: Szklanka orzechów laskowych 2 łyżki nasion lnu Łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki cynamonu Sól 200-250 g truskawek 1 szklanka mleka 1 łyżka miodu Pół obranego jabłka 2 łyżki wiórków kokosowych Zmiel nasiona lnu i orzechy. Dodaj łyżkę oliwy cynamon, sól. Nałóż do salaterki. Truskawki, jabłko, wiórki, mleko i miód zmiksuj na jednolitą masę i wylej na masę orzechową.

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...