• Informacje na temat:

    jablka na slodko

Przepisy na temat: jablka na slodko
Artykuły na temat: jablka na slodko
  • Śledź podany na krążkach pieczonych jabłek z słodko-ostrym sosem.

    Przepis na wyśmienitą, uniwersalną a do tego szybką przystawkę ze śledzia

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Ryż zapiekany na słodko

    Ryż ugotować w lekko osolonym mleku, przepłukać w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Ryż na wiele sposobów

    Na słodko lub pikantnie. Smacznego!

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Słodkości z kaszy jaglanej

    Ta sycąca, bezglutenowa i pełna wartości odżywczych kasza powinna na stałe zagościć w każdej kuchni. Tym razem w wersji na słodko.

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

Wideo na temat: jablka na slodko
  • Kasia Kraszewska: Założyłam szkołę burleski

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Pin Up Candy Kasia Kraszewska zaproponowała potrawy w stylu burleskowym. Przygotowała pin-up candy drink na bazie soku z granatów, jabłka w karmelu oraz muffinki z zarodków pszenicy z brokatem. - Jest smacznie, słodko i burleskowo - stwierdziła.

  • Przepisy na pin-up candy drink oraz muffiny

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Pin Up Candy Kasia Kraszewska zaproponowała potrawy w stylu burleskowym. Przygotowała pin-up candy drink na bazie soku z granatów, jabłka w karmelu oraz muffinki z zarodków pszenicy z brokatem. - Jest smacznie, słodko i burleskowo - stwierdziła.

  • Kruszonka do ciasta i do mięsa według Ani Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach zdradziła przepis na słodko-słoną kruszonkę, którą można dodać do różnych dań. Powstały takie oto potrawy: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcina pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką z pestkami dyni i słonecznika.