• Informacje na temat:

    jabłka faszerowane

Przepisy na temat: jabłka faszerowane
  • Warzywa faszerowane

    Awokado z melonem Składniki dla 4 osób: 2 awokado 15 dag krewetek 2 pomidory 2 melony lub 2 jabłka pół puszki kukurydzy szczypiorek olej ostra czerwona papryczka ząbek czosnku sól pieprz 1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki i trochę miąższu. Na oleju podsmaż krewetki z posiekanym czosnkiem. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, miąższ pokrój...

  • Oryginalna forma podania mięsa mielonego.

  • Cebula faszerowana

    Składniki na 4 porcje: - 8 średnich cebul, - 2 jabłka (najlepiej cierpkie), - 1 marchewka, - 1 ząbek czosnku, - sól, czarny pieprz, - cukier, 1/3 l octu 10 proc. Przygotowanie: 1. Cebule obierz, opłucz. Ostrożnie wyjmij środki, zostawiając dość grube ścianki. 2. Przygotuj farsz: środki cebuli posiekaj. Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o drobnych otworach. Marchewkę obierz, opłucz...

  • Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!

  • Rumiana gęś faszerowana

    ...soku z cytryny, - łyżka miodu Dekoracja: - 4 duże jabłka o czerwonej skórce, - 2 łyżki rodzynek, - 2-3 łyżki orzechów włoskich, - łyżka rumu, - łyżka miodu Przygotowanie: Sprawioną gęś zalej zimną wodą i mocz 2-3 godziny. Następnie osusz, natrzyj solą i pieprzem. Umyte śliwki zalej 2-3 łyżkami wina, odstaw na 2 godziny. Jabłka (50 dag) obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój...

  • Wypróbowany przepis na "Jabłka faszerowane kurczakiem"

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...drobno poszatkować, dodać łyżkę smalcu. Wrzucić do wrzącej wody i gotować do miękkości, około 20 minut. W połowie procesu, kiedy kapusta będzie już półmiękka, dodać jabłka bez gniazd nasiennych, obrane(...) z dziesięć, jedenaście gołąbków. Skubie się je? - Najpierw się oskubie, potem się opali, oczyści ładnie, wyczyści wewnątrz i zrobi nadzienie. Jak do kurczaka faszerowanego. Można też wziąć trochę...

  • Pyszna przystawka śledziowa, podana w niecodzienny sposób w winnym jabłku.

  • Pyszna botwinka. Trzy sposoby na lato

    Sposób przygotowania 1. Buraki i jabłka obierz, podziel na cząstki. Obierz ząbki czosnku. Przełóż wszystko do blendera. Zalej wodą (lub jogurtem) i zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane udka"

Artykuły na temat: jabłka faszerowane
  • Indyk faszerowany bakaliami

    Przygotowanie: 1. Do dużego garnka lub miski nalej wodę i posól (1 i ½ łyżki soli na 1 litr wody). Do solanki włóż indyka, odstaw na całą noc. 2. Jabłka...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holend

    Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holenderskim z miodową nutką to delikatna i prosta w przygotowaniu przystawka idealnie łącząca słodkie i kwaskowe smaki z wyrazistym smakiem ryby.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Pomysł na kaczkę

    Pieczona, faszerowana jabłkami i oblana wyjątkowym sosem.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Kaczka na kilka sposobów

    Z orzechami, z jabłkami, a może w maladze? Każda będzie wyśmienita.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    ...​Sięgaj po produkty bogate w witaminę C, która uczestniczy w produkcji kolagenu (dzięki niemu skóra jest elastyczna i się regeneruje) oraz uszczelnia naczynia krwionośne, chroniąc rany przed infekcjami. Znajdziesz ją m.in. w kiwi, cytrusach, jabłkach, truskawkach, papryce, aronii. Jedz także produkty mleczne: mleko, kefiry, jogurty, twarogi i jaja - zawarta w nich lizyna przyspiesza gojenie...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

Wideo na temat: jabłka faszerowane
  • Jakie dania można przygotować z różnych rodzajów kaszy?

    Blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaprezentowała ciekawe dania z różnymi rodzajami kaszy: risotto z kaszy z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliową kaszą manną z jabłkami, paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną oraz pudding z kaszy manny i czekolady. - Kasza może być pyszna, zdrowa, szybka do przyrządzenia, lubią ją dzieci i dorośli, może być na słodko i na wytrawnie