• Informacje na temat:

    jablecznik mak

Przepisy na temat: jablecznik mak
  • Puszysty jabłecznik

    ...i odstaw do wystudzenia. Jabłecznik  świetnie smakuje z bitą śmietaną domowej roboty! Jeśli chcesz wzbogacić smak swojego ciasta wystarczy, że ubijesz mikserem na gęstą płynną masę cukier puder...

  • SZYBKIE TANIE-SMACZNE

  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek

  • chrupiace ciasto z jablkami

  • Jabłeczniki dla dbających o linię

    Sposobów przygotowania tego wypieku jest mnóstwo! Jabłka mogą być otulone kruchym ciastem, ukryte pod kruszonką albo zawinięte w ciasto strudlowe. Prezentujemy przepisy, które łączy jedno - pomogą zadbać o linię!

  • slinka cieknie...

  • Jesienny piknik w wiejskim stylu

    Pyszny posiłek na świeżym powietrzu to świetny pomysł na ostatnie ciepłe dni. Przygotuj proste dania wiejskiej kuchni, podaj je w altanie lub na wystawionym do ogrodu stole i ciesz się pogodnym jesiennym popołudniem w gronie przyjaciół.

  • Tak szybkiego w wykonaniu, a pysznego w smaku ciasta, jeszcze nie bylo, wymyslilam go sama, ale jest naprawde swietnym eksperymentem polecam sprobowac !, Skladniki na blaszke o wymiarach 28 x 22 cm

  • pyszne ciacho :) Zdjecie troszke zamazane ale ostatnio aparat mi szaleje :)

  • Bardzo smaczne i zawsze sie udaje

Artykuły na temat: jablecznik mak
  • Jabłecznik razowy

    >>>Jak przygotować ciasto? Szukaj na kolejnej stronie

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Jabłecznik z żurawinową konfiturą

    1. Jabłka obrać, pokroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Miękkie masło utrzeć z...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

    1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić na kawałeczki. Włożyć do garnka. Dodać sok z cytryny, 100 ml soku jabłkowego i 75 g cukru. Doprowadzić...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentowała przepis na aromatyczny jabłecznik. 250 g mąki 70 g cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 160 g masła 4 jajka szczypta soli 75 g cukru 1½ kg jabłek 3 łyżki cynamonu 3 łyżki cukru 20 g masła do podgrzania jabłek lody waniliowe   Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Mieszankę przesiać na blat i posiekać z masłem. Kiedy masło będzie drobniutkie, dodać żółtka,...

  • Piotr Kucharski "Na słodko. Domowa piekarnia"

    ...sezamem, bezy z makiem, ciasto czekoladowe z bazylią i "prawdopodobnie najlepszy jabłecznik świata"... "Na słodko. Domowa piekarnia" to kompletny, męski i niezwykle smaczny przewodnik po świecie...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    .... Przez całe LATO kuchnia pachnie na zmianę truskawkowo, malinowo, poziomkowo, jagodowo... JESIENIĄ wypieki nabierają całkiem nowego smaku. Dalej sięgamy po letnie owoce, ale wprowadzamy też do menu(...) bardziej skomplikowane wypieki. To też okazja do wykorzystania podczas pieczenia przetworów przygotowanych latem. Dajcie się oczarować pomarańczowym babeczkom z makiem i białą czekoladą. Spróbujcie...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...