• Informacje na temat:

    jablecznik inaczej

Przepisy na temat: jablecznik inaczej
  • Lukrowany placek z imbirem

    Przepis na to ciasto możesz łatwo zmienić. Wystarczy, że masę jabłkową wymieszasz np. z dżemem pomarańczowym. Szarlotka będzie smakowała nieco inaczej, ale równie dobrze!

  • Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"

  • slinka cieknie...

  • Bardzo prosty, smaczny i efektowny jabłecznik z ćwiartkami jabłek :)

  • chrupiace ciasto z jablkami

  • SZYBKIE TANIE-SMACZNE

  • Tak szybkiego w wykonaniu, a pysznego w smaku ciasta, jeszcze nie bylo, wymyslilam go sama, ale jest naprawde swietnym eksperymentem polecam sprobowac !, Skladniki na blaszke o wymiarach 28 x 22 cm

  • Przepyszne ciacho -do tego proste,tanie i szybkie do przegotowania-czyli to co najbardziej lubię. Ostatnio często gościło na grupach kulinarnych i od dawna miałam zamiar je zrobić-wreszcie się za nie wzięłam i wyszło przepyszne-najlepsze ciasto z jabłkami jakie jadłam -mięciutkie ciasto,słodziutki lukier i rozpływające się w ustach jabłka-mniam....polecam

  • Bardzo smaczne i zawsze sie udaje

  • Swietnie nadaje sie do herbatki lub kawy

Artykuły na temat: jablecznik inaczej
  • Księga smaków: Cynamon

    ..., jest owsianka. Przygotuj ją na chudym mleku, a cukier zastąp cynamonem. Chili con carne inaczej Znaną, klasyczną już potrawę z mielonego mięsa z fasolą oraz chili, również można doprawić cynamonem. Na gotowym już daniu połóż dwie laski cynamonu. Przykryj wszystko i duś na małym ogniu ok. 45 minut, co jakiś czas mieszając. Po upływie 20 minut wyjmij cynamon, inaczej danie będzie miało zbyt mocny...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentowała przepis na aromatyczny jabłecznik. 250 g mąki 70 g cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 160 g masła 4 jajka szczypta soli 75 g cukru 1½ kg jabłek 3 łyżki cynamonu 3 łyżki cukru 20 g masła do podgrzania jabłek lody waniliowe   Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Mieszankę przesiać na blat i posiekać z masłem. Kiedy masło będzie drobniutkie, dodać żółtka,...

  • Dolce Vita

    ...szarlotką, kawą z syropem waniliowym, czekoladą. W tym roku postanowiłam: będzie inaczej. Wszystko z powodu obwodu w talii. Osiemdziesiąt centymetrów! Jeszcze trochę i mogę mieć poważne problemy ze(...) wszystko jest robione ze składników organicznych, ale ciasta czy koktajle dosładzamy. Może w modnej ekologicznej restauracji (nr 3) będzie inaczej? Niestety, i tu mogę zjeść tylko mus z gorzkiej czekolady...

  • Nareszcie nadszedł dzień, w którym możemy ogłosić lauretaów konkursu! Nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczaliśmy, że przyślecie do nas tak wiele przecudownych zgłoszeń. Chcieliśmy zostać pozytywnie zaskoczeni i udało się :-).   Wszystkim bardzo dziękujemy za udział w konkursie. Mamy zaszczyt poinformować, że książki oraz zestaw gadżetów Smaker.pl powędruje do:     Pani Magdaleny   'Była pewna, że zdąży dobiec do domu przed deszczem, choć niebo stawało się niebezpiecznie szare,...

  • ...swieto, wiec... a tak na marginesie, to takie rzeczy mi calkiem dobrze wychodza :) jeszcze jablecznik przede mna a ja nie lubie zagniatac ciasta... . ech... wczorajszy wieczor byl dosc.. specyficzny(...). no wiecie, prawko lezy od 5-u lat w szufladzie. strasznie sie boje, traumat po wypadku jak byl tak jest. ale nie przelamie tego inaczej. zreszta zawodowo potrzebuje samochod... . o 16h pojde...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • To, że nasz układ pokarmowy pracuje według rytmu znanego od tysiącleci, wydaje się być oczywiste. Tak jak to, że gwiazdy mają wpływ nie tylko na nasze zachowanie, ale i żywienie. Od dawna wiemy też, że pory roku wpływają nie tylko na nasze samopoczucie, ale i na wybór jedzenia. Na wiosnę lubimy jeść delikatne i nowalijkowe przysmaki, w lecie coś, co jest lekkie, płynne, chłodne i przyjemne. Jesienią decydujemy się częściej na fasolę, groch czy ryby w sałatkach i surówkach. A w zimie, jak to...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych. W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować...