• Informacje na temat:

    jablecznik agnieszki

Przepisy na temat: jablecznik agnieszki
  • Placek Marzenie.

  • slinka cieknie...

  • chrupiace ciasto z jablkami

  • SZYBKIE TANIE-SMACZNE

  • Inne spojrzenie na tą przekąskę. Idealna na przyjęcia. Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/

  • Tak szybkiego w wykonaniu, a pysznego w smaku ciasta, jeszcze nie bylo, wymyslilam go sama, ale jest naprawde swietnym eksperymentem polecam sprobowac !, Skladniki na blaszke o wymiarach 28 x 22 cm

  • Ten pasztet z cukinii robiłam już kilka razy. Za każdym razem bardzo nam smakuje. Przepis znalazłam u Agnieszki Maciąg. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam ;) Jest pyszny zarówno na zimno podany na chlebie jak również jako ciepły dodatek do obiadu, np. z sosem grzybowym.

  • Lato, lato, lato, ech że ty! Obok innych warzyw, tymi, na które czekam cały rok, są soczyste, mięsiste i pachnące słońcem pomidory malinowe. Najbardziej lubię takie mało foremne, z ogródka starszej pani czy pana, ale coraz rzadziej, niestety, można je kupić. Z tych nabytych dzisiaj, powstał przepyszny krem, do którego podałam mini szaszłyki z kulek mozarelli oraz świeżych listków bazylii. Jeśli ser położycie na gorącej zupie, powoli wtopi się w nią, jeśli na letniej - zachowa swoją formę i...

  • Bardzo smaczne i zawsze sie udaje

  • Swietnie nadaje sie do herbatki lub kawy

Artykuły na temat: jablecznik agnieszki
  • Nareszcie nadszedł dzień, w którym możemy ogłosić lauretaów konkursu! Nawet w najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczaliśmy, że przyślecie do nas tak wiele przecudownych zgłoszeń. Chcieliśmy zostać pozytywnie zaskoczeni i udało się :-).   Wszystkim bardzo dziękujemy za udział w konkursie. Mamy zaszczyt poinformować, że książki oraz zestaw gadżetów Smaker.pl powędruje do:     Pani Magdaleny   'Była pewna, że zdąży dobiec do domu przed deszczem, choć niebo stawało się niebezpiecznie szare,...

  • Czy modne ostatnio diety są naprawdę skuteczne? Jak świadomie i zdrowo się odchudzać? Na te i inne pytania odpowiedzą nasi goście.   Początek rozmowy ze specjalistami, 21 marca od godziny 17.00! Odpowiedzi na wasze pytania będą udzielać: Agnieszka Płaneta - mgr inż. technologii żywności, zawodniczka bikini fitness, pasjonatka dobrej kuchni i zdrowego stylu życia. Specjalistka w tworzeniu dietetycznych i smacznych potraw Tobiasz Wilk - mgr inż. fizjologii żywienia człowieka, wielokrotnie...

  • Jak schudnąć po 40?” to odpowiedź na światową rewolucję w podejściu do trybu życia, w którym dobrze budowana motywacja prowadzi do stabilnego gubienia wagi i zachowania młodego, pięknego wyglądu Autorka wierzy, że czytelniczki pokochają jej metodę trzydziestu dni, bo została ona stworzona z miłości do wszystkich kobiet - tych, które zna i tych, które poznają ją dzięki tej lekturze. - Słowo „dieta" znaczy dla nas zazwyczaj „wyrzeczenie". Tymczasem książka Agnieszki Mielczarek pokazuje, że...

  • 60 wegańskich przepisów nie tylko dla dzieciaków – prosto od autorki bloga kulinarnego Veganbanda! Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa - na co macie ochotę? Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i szkoły, obiady, kolacje, efektowne przysmaki na kinderparty i... bardzo zdrowe wersje niezdrowych...

  • Prawdziwy kuchenny maraton! Wyjątkowy chaos, mordercze tempo i nieustanne zwroty akcji towarzyszyły wczoraj kucharzom od pierwszej do ostatniej minuty. Czwarty odcinek był nieprzewidywalny pod każdym względem i w każdym momencie. Nawet dwie osoby mogły opuścić program! Największe emocje towarzyszyły zmaganiom Agnieszki Buch. - Nie uważam się za złego kucharza! Chcę zostać i pokazać, że potrafię! - skomentowała surowe oceny jurorów. Po zaciętej dogrywce z programem pożegnała się Monika...

  • Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków. Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta...

  • Dieta rozdzielna, inaczej dieta niełączenia lub dieta dr. Haya, w obecnie znanej formie została wymyślona w latach 20. ubiegłego wieku w Ameryce przez lekarza Williama Howarda Haya. Teraz ta dieta przeżywa swój wielki powrót. Tę dietę stosują znani i lubiani. Czy faktycznie odchudza? / fot. 123rf.com Dieta sprzed lat znowu modna - Nie, ja nigdy w życiu nie byłam na diecie, chociaż pewnie trudno w to uwierzyć patrząc na mój rozmiar - powiedziała Agnieszka Cegielska. Przyznała się tylko do...

  • Domek letniskowy na działce to świetne miejsce na gotowanie przysmaków "prosto z krzaczka". Urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker umożliwia sprawne i wygodne gotowanie, nawet na kempingu, w ogrodzie czy na tarasie. Zobaczcie, co mówią o nim osoby, które z niego korzystają! Czy gotowanie na wakacjach może być przyjemnością?   Fot. Philips Multicooker Pani Alina ceni Multicookera za to, że może z niego korzystać na działce: "Multicookera używam w moim małym domku letniskowym na...

  • Najsmaczniejsze radomszczańskie zalewajki wg tradycyjnej receptury i najlepsze restauracje 8 września br. zawładną Parkiem Solidarności w Radomsku. IV Ogólnopolski Festiwal Zalewajki. „Genialna impreza, która promuje dobrą kuchnię i każe się nie wstydzić własnej - prostej, normalnej i codziennej" - Magda Gessler.   Głównymi punktami programu będą rywalizacje znakomitych zespołów restauratorskich ( DOJO, EXCLUSIVE, JUAN, MIELENIUM, PATIO,TED, WARKA ) które ugotowany przez...

  • Kopytka, knedle, pyzy i zacierki niezwykle często goszczą na naszych talerzach, a pośród nich bezapelacyjnie królują kluski śląskie. Jak je zrobić i z czym zaserwować? Odpowiedzi na te pytania doskonale znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. To właśnie za sprawą kuchni chłopskiej w...