• Informacje na temat:

    jableczki pod chmurka

Przepisy na temat: jableczki pod chmurka
  • Lekkie ciasto niczym chmurka z rozpływającą się w ustach masą z śmietanki i mascarpone, wzbogacone smakiem kwaskowatych malin i przełamane słodyczą bezy. Niebo na talerzu! Dla zapracowanych i lubiących iść na łatwiznę ciasto można przygotować też bez pieczenia – wystarczy na spód ułożyć herbatniki, a wierzch przykryć pokruszonymi bezami i podprażonymi migdałami.

  • Ostatnio bardzo popularne ciasto na blogach-musiałam spróbować. Już teraz wiem dlaczego jest tak popularne-bo jest przepyszne,pięknie się prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej)

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto chmurka"

  • Duża ilość malin, przepyszna beza z migdałami to zasadnicza zaleta, która wyróżnia to ciasto.Trochę pracochłonne, ale czego się nie robi dla doskonałego smaku.

  • ...słodkie ciastko z alkoholem...

  • Pyszne i szybko znikające ciasto na różne jubileuszowe okazje w tym na 10 urodziny Smakera :)

  • Czekoladowy biszkopt przełożony lekkim kremem

  • Wypróbowany przepis na "Jabłecznik pod chmurką"

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto pod chmurką"

  • Przepis dostałam od mamy mojego męża i dopiero od tej pory robię te kluski. Wcześniej sama ich nie robiłam.

Artykuły na temat: jableczki pod chmurka
  • ...Życie na wsi musi być cudowne. Nie dość, że co rano ptaki śpiewają Ci inną melodię, czas płynie wolniej to jeszcze możesz mieć dostęp do świeżych, pachnących, w żaden sposób nie modyfikowanych warzyw i owoców. Jednym słowem żyć nie umierać! Autorka bloga Waniliowa chmurka mieszka poza miastem dlatego oprócz smakowitych przepisów możemy poczytać i zobaczyć jak pięknie na wsi wyglądają pierwsze dni wiosny, a jak wygląda sroga zima. Szczerze powiedziawszy od pewnego czasu bardziej zaczęłam...

  • W ramach jubileuszowego wydania Restaurant Week, który trwa od 20 do 31 października, wybraliśmy się do krakowskiej restauracji Pod Katarynką. Zobaczcie, czego możecie się tam spodziewać. 10 edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polsce poświęcona jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Warto więc skorzystać z możliwości, jakie oferuje Restaurant week i wybrać się na wspólny posiłek. Do końca...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Kochasz gotować i jesteś amatorem włoskiej kuchni? Zapraszamy do udziału w konkursie, gdzie jedną z nagród jest zaproszenie na warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Marco Ghia to znakomity kucharz, specjalizujący się we włoskiej kuchni. Już od małego interesował się gotowaniem. Wszystko za sprawą wujka, który prowadził własną restaurację. To od niego Marco nauczył się, jak rozpoznać produkty najwyższej jakości, dzięki którym przygotowywane dania smakują wyśmienicie....

  • Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich, którzy obawiają się o swoje kulinarne umiejętności, uspokajamy - istnieje kilka sprawdzonych pomysłów na to co zrobić, by przygotowywane przez nas ciasta, torty i ciasteczka zachwyciły resztę domowników. Na Wielkanoc upiecz bliskim radość! Przepis to podstawa Choć wydaje się to oczywiste, podstawą udanego wypieku...

  • Mało kto wyobraża sobie Sylwestra chociażby bez symbolicznego drinka. Całonocne szaleństwa sprawiają, że chętnie sięgamy po różnego rodzaju alkohole. W tę wyjątkową noc warto wypróbować kilka nowych pomysłów. Fot. 123RF/Picsel O północy najpewniej przywitacie Nowy Rok lampką szampana, a przed nią i tuż po niej? W tę wyjątkową noc nie trzeba sobie niczego odmawiać i można zaszaleć nieco bardziej niż zwykle. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości nie tylko smacznymi potrawami, ale rownież...

  • Mimo iż pogoda w ostatnim czasie nas nie rozpieszczała, na pewno większość z Was rozpoczęła już sezon grillowania i bardzo dobrze. Szykujemy dla Was konkurs z fantastycznymi nagrodami! Jeśli w najbliższym czasie wybierasz się na imprezę pod chmurką, na której będziesz zajadał się grillowanymi kiełbaskamki, karkówą, szaszłykami lub innymi niekoniecznie mięsnymi potrawami, zabierz ze sobą aparat lub komórkę :). Konkurs, który już niedługo rozpoczniemy będzie polegał na dodaniu do serwisu...

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych oraz wydłużonego weekendu. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. W pierwszej połowie kwietnia poszukiwaliście wielkanocnych inspiracji z kolei tuż po nich należalo na poważnie pomyśleć o przygotowaniach do majówki. Nic więc dziwnego, że wśród najpopularniejszych przepisów kwietnia znajdziemy mnóstwo pomysłów na domowe wędliny, smakowite ciasta i szybkie...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...