• Informacje na temat:

    jableczcznik roberta sowy

Przepisy na temat: jableczcznik roberta sowy
Artykuły na temat: jableczcznik roberta sowy
  • Pełnowartościowa dieta polskich piłkarzy, w tym szczególnie tego jednego, Roberta Lewandowskiego jest niezwykle istotna. Kluczem do sukcesu okazują się niuanse: dobór produktów, komponowanie menu, dostosowanie posiłków do godzin treningów i indywidualnych zaleceń. Fot. 123RF Z wyglądu szczupły, niepozorny. Ale pod ubraniami kryje się „cała maszyneria", jak określił sylwetkę Roberta Lewandowskiego, trener reprezentacji Polski w piłce nożnej. Na sukces piłkarza, oprócz codziennych treningów,...

  • Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami! Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy. Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej, tysiące smaków, które...

  • Polacy uwielbiają tę parę. Chcemy wyglądać, ćwiczyć, ubierać się i jeść jak oni. Aby dowiedzieć się, w czym rozsmakowali się państwo Lewandowscy, postanowiliśmy przejrzeć ich profile w mediach społecznościowych Fot. imago/MIS/EAST NEWS Zarówno Anna jak i Robert Lewandowscy aktywnie zajmują się sportem oraz promocją zdrowego trybu życia. Nic więc dziwnego, że tak chętnie dzielą się ze swoimi fanami dobrymi radami oraz przepisami na ulubione potrawy. Chociaż dzisiaj trudno w to uwierzyć, w...

  • „Księga Szefów Kuchni” to szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukaże się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   „Księga Szefów Kuchni" prezentuje współczesne trendy w kuchni polskiej i różnorodność kunsztu kulinarnego szefów: od podejścia tradycyjnego do bardzo nowoczesnych rozwiązań z kuchni...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Co zrobić by wygrać, jedyną w swoim rodzaju książkę z autografem Roberta Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego"? Wystarczy, że przez chwile wyobrazisz sobie, że jesteś drugim Tomaszem Leśniakiem - kucharzem reprezentacji polskich piłkarzy i zaproponujesz danie, które sprawi, że nasi piłkarze na chwile zapomną o przegranej w Euro, a na ich twarzach pojawi się błogi uśmiech. Uwaga! Konkurs wyjątkowo przeprowadzony zostanie na Facebooku. Jeśli jeszcze nie jesteś fanem naszego fanpeagu, zostań...

  • Dodanie tysiąc przepisów w serwisie Smaker to nie lada wyczyn. Jako pierwszy dokonał tego Arkadiusz, większej liczbie osób znany, jako Gregorhspeed. Z tej okazji postanowiliśmy przeprowadzić z nim wywiad, który pozwoli wam lepiej poznać jednego z naszych najaktywniejszych użytkowników. Fot. Archiwum prywatne/ Gregorhspeed Smaker.pl: Opisz swoją osobę za pomocą trzech przymiotników -Gregorhspeed: - Pracowity, szczery, empatyczny. Oprócz gotowania, czym zajmujesz się na co dzień? (praca,...

  • Grudniowy stół pełen smakołyków pięknie wypada na tle okien udekorowanych śnieżynkami i szronem. Przestrzeń przyozdabiają inspiracje ze szwedzkiej sztuki ludowej, rozświetlają migoczące gwiazdki, a w powietrzu unosi się zapach gorącej czekolady i pieczonych ciasteczek.   W okresie Świąt Bożego Narodzenia najprzyjemniej wypieka się te w kształcie bałwanków, choinek i aniołów. Porcelanowe dekoracje urzekają mocą skandynawskiej bieli, którą ubieramy dodatkowo w odcienie czerwieni, brązu i...

  • Jeśli kiedykolwiek zobaczycie w menu te drinki, miejcie się na baczności! Są niesłychanie niebezpieczne. 1. Płonące shoty Noszą różne nazwy: B-52, Electric Banana, Flaming Lamborghini itp. Chociaż różnią się składnikami, zawsze otrzymamy drinka, który tuż przed podaniem zostanie podpalony. Jest to niezwykle efektowne, ale także bardzo niebezpieczne. Przed wypiciem takiego koktajlu, bezwzględnie poczekajcie aż ogień zgaśnie. Wypijając płonącego drinka, ryzykujecie poparzenie organów...

  • Wybierając ścieżkę zawodową kierujemy się własnymi obserwacjami, poleceniem bliskich, oraz niejednokrotnie trendami panującymi na rynku zawodowym. Większość z nas, świadomie wyznacza drogę kariery, niejednokrotnie czerpiąc z doświadczenia osób, które nas zainspirowały. Szef Kuchni Hotelu ****Kossak w Krakowie, Robert Joachimiak - Szpinda, wkroczył na kulinarną drogę zawodową już w latach 80-tych. Jak wspomina: „Moim pierwszym szefem kuchni a zarazem mentorem był Ryszard Dudziak, który nie...