• Informacje na temat:

    ja zrobic syrop malinowy do polania ciasta

Przepisy na temat: ja zrobic syrop malinowy do polania ciasta
  • ​Jaglany budyń z suszoną śliwką

    ...można go rozcieńczyć mlekiem. Wyłożyć budyń do kubka lub miski. Posypać płatkami migdałowymi i ewentualnie polać syropem. Tu pasuje malinowy. Porady: Otrzymany budyń po wystygnięciu jest(...)Domowy jest aromatyczny i z kilku składników, nie musimy używać skrobi ziemniaczanej. Rozgotowane kasze idealnie zagęszczają taki deser.  Zamiast cukru czy syropu można dodać słodkich suszonych...

  • Syrop pachnący latem, pełen smaku i aromatu malin, słodki i gęsty. Zimą dodaję go do rozgrzewającej herbaty, wzbogacam malinami napar z czystka (ponieważ wraz z malinami działa jeszcze lepiej), polewam syropem budynie i kaszki. Taki miły, domowy comfort food. Podane proporcje wystarczą do napełnienia 5 butelek o pojemności 300 ml.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.

  • Syrop malinowy, oprócz tego, że smaczny posiada również spore właściwości zdrowotne. Najlepiej go zrobić z malin rosnących w lasach. Dlaczego? Po odpowiedź na to pytanie zapraszam na mojego bloga :)

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z miętową nutką.

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...placuszków od siebie, wystarczy, że natniesz krążek ciasta dość głęboko). Piecz przez 15 minut, aż się zezłocą. Kiedy papryka ostygnie, obierz ją ze skórki i włóż do misy robota kuchennego lub blendera(...) solonego masła 2 łyżki surowego lub zwykłego kakao w proszku 2-3 łyżki syropu z brązowego ryżu Sposób przyrządzania: Wyłóż płytki talerz lub blachę papierem do pieczenia (talerz będzie idealny...

  • Na obiad lub kolację

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    .... Posiekaj nożem, wyrób gładkie ciasto. Ochładzaj 30 min, po czym rozwałkuj na dwa placki, odkładając trochę ciasta. Placki ułóż w natłuszczonych formach. Brzegi jednego udekoruj resztą ciasta, robiąc(...). Ochładzaj 30 min, po czym rozwałkuj na 2 placki, trochę ciasta odłóż. Placki ułóż w natłuszczonych formach. Wokół brzegów jednego zrób ozdoby z reszty ciasta. Upiecz w 200°C. Placki przełóż konfiturą. Na...

  • Soki i syropy z owoców czeremchy (a także np. czarnego bzu) można przygotowywać starą i tradycyjną metodą, bez sokownika, sokowirówki czy wyciskarki. Wystarczy mieć duży garnek. A zrobić go warto, bo ciemne owoce czeremchy są pełne antocyjanów i wielu innych dobroci dla zdrowia.

Artykuły na temat: ja zrobic syrop malinowy do polania ciasta
  • Ciasta bez pieczenia

    Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej przeszkody jest zastąpienie świeżego ananasa czy mango tym z puszki lub obgotowanie owoców w syropie cukrowym. Spód inny niż zwykle Stop 10 dag masła i 1,5 tabliczki czekolady. Dodaj 15 dag grubo...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...

  • Święto smaku

    ...wysokiego naczynia, dodaj zredukowany ciepły syrop, sok malinowy i zmiksuj na gładki sos. Dodaj śmietanę, oliwę, dopraw solą. Ponownie zmiksuj. Do kremowego sosu dodaj czarnuszkę, ostrą paprykę(...): 2 Mus: 500 g tłustego białego sera trzykrotnie mielonego, 3 łyżki ostrego tartego chrzanu, 150 ml słodkiej śmietanki 18-proc., 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu lub syropu...

  • Doskonały deser na upalne dni. Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu Składniki - 1 szklanka malin - 1 szklanka mleka - 1 banan - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 36% PRZYGOTOWANIE Krok 1:Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Maliny, mleko, Śmietankę Łaciatą oraz banana miksujemy w blenderze i dodajemy na sam koniec nasiona chia. Ponownie miksujemy i odstawiamy koktajl na kilka minut.Krok 2:Następnie przelewamy do szklanki i podajemy.

  • Historia pewnej bułki

    .... Oprósz ciasto mąką, weź nożyce. Na każdym wałeczku co 5-6 cm zrób od góry ukośne nacięcia i delikatnie układaj je w kształt kłosa. Powtarzaj tę czynność z kolejnymi porcjami ciasta. Rozgrzej(...)-15 minut. Usuń tymianek i ziarna pieprzu, przelej syrop do innego naczynia. Na małym ogniu rozpuść w rondlu masło, wrzuć wątróbki. Smaż je 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wątróbki dodaj do...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...