• Informacje na temat:

    ja zrobić lazanie

Przepisy na temat: ja zrobić lazanie
  • Lazania z mięsem mielonym i pomidorami

    Zaskocz rodzinę i zamiast zwykłych kotletów zrób danie, które ją olśni kolorami i wyjątkowym smakiem

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Smaczny pomysł na "Sycące lazanie"

  • Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)

  • Żeby otrzymać taki efekt trzeba przygotować ganache, czyli nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady.

  • Na obiad lub kolację

  • Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z miętową nutką.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wigilii i Bożego Narodzenia bez tradycyjnego keksu. Gości na naszym stole w każde Święta, a mistrzynią w jego wykonaniu jest moja Mama, od której mam ten przepis :) Keks z tego przepisu zawsze się udaje, a robimy go od lat. Ilość składników pasuje do foremki 36/12cm, jednak śmiało można podzielić ciasto na pół i upiec keks w dwóch mniejszych keksówkach. Musimy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Artykuły na temat: ja zrobić lazanie
  • Świeżo zapieczone

    Jednym z moich poświątecznych dylematów jest: co zrobić z daniami, które nie zostały zjedzone podczas uroczystych posiłków?

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Dania z piekarnika

    Wystarczy raz zrobić zapiekankę albo upiec tartę, by przekonać się, jakie to proste. Wystarczy raz spróbować takiego dania, by przekonać się, jakie to pyszne.

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Grajmy latem w zielone

    ..., że można zrobić świetne pesto z pietruszki. Marta Dymek, autorka "Jadłonomii" poleca swój przepis.  Do przygotowania pesto potrzebujemy: 2 pęczki pietruszki, 1 szklanki migdałów, 1 łyżeczkę skórki...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Pani Kebab, Kamila Czul

    ...dobrze gotuje i robi najlepszą lazanię na świecie. - A co chciałabyś dostać? Myśli przez chwilę. - Może trampki - odpowiada. - ale to nieważne, ważne, że będę mieć tort i będzie...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Mieszkanie na miarę

    ...oddzielają pokój "sypialno-łazienkowy" od części "do życia". Drewnianą podłogę wybielono i polakierowano. Żeby zaoszczędzić, Magda sama pojechała do tartaku. - Mogła to za mnie zrobić firma, wtedy(...) prowokacyjną tapetę w srebrne esy-floresy. Wystarczyła jedna rolka za 200 złotych, żeby zrobić "pałacowy" klimat. Ale z przymrużeniem oka, bo pod ścianą położyłam na ziemi materac. Kilka pomysłów...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

Wideo na temat: ja zrobić lazanie