• Informacje na temat:

    ja zrobić dobre domowe lody

Przepisy na temat: ja zrobić dobre domowe lody
  • Czy da się zrobić prawdziwe lody w warunkach domowych bez specjalistycznego sprzętu?

  • Takie lody z maszynki są fajne bo ja osobiście nie lubię takich mocno zmrożonych ale jeśli Wy nie lubicie takich to po zakręceniu lodów możecie miskę wstawić jeszcze na jakieś 30 minut do zamrażarki. A teraz zerknijcie na przepis, może Was zainspiruje i zrobicie swoje wariacje lodowe.

  • Bardzo łatwe,smaczne tylko trzeba czekać .Ja zrobiłam dwie wersje.

  • Świetny dodatek do ciast, pieczonych jabłek lub same w sobie pycha..., a przede wszystkim wiemy co jemy ;)

  • Pyszne i puszyste

  • Do zrobienia domowych lodów nie potrzebujemy już żadna maszyna. Wystarczą dwa składniki i mikser.

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Pyszne domowe lody:)

  • Lody domowe z możliwością modyfikacji o inne składniki. Potrzebny bedzie mikser, maszynka do lodów lub dobrze zmrożone naczynie.

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

Artykuły na temat: ja zrobić dobre domowe lody
  • Lody zimne, uczucia gorące

    ...lodów, że zażądała, żebym zrobił jej równie dobre. Odetchnąłem, że wszystko w porządku i, dla świętego spokoju, zgodziłem się te lody zrobić. Zakładałem, że zapomni. Ale moja żona łatwo nie rezygnuje(...) nam mama lub babcia. Zawsze chciałem, żeby nasze lody były domowe. Moim zdaniem branża spożywcza jest sprawiedliwa jak mało która: jak komuś smakuje, to wróci. Lody splotły się z naszym życiem...

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw. Pierwszy znany mrożony deser...

  • Czy warto jeść lody?

    ...​Bardzo dobra wiadomość dla wielbicieli lodów! Lody są zdrowe - działają jak lek przeciwbólowy, wspomagają serce, kości, poprawiają nastrój, a nawet pomagają schudnąć. Wbrew pozorom wcale nie są aż tak kaloryczne - gałka lodów śmietankowych w waflu to 131 kcal, podczas gdy kawałek szarlotki z bitą śmietaną - 390 kcal!

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Domowe lody

    W samym środku lata lody są najlepszym deserem. Żeby jednak mieć pewność, że jeszcze prawie, dobre lody z mleka i owoców bez konserwantów, zrób je sama. To nie zajmuje wiele czasu.  Owocowe lody(...) pozbyć się nadmiaru wody.  Jesli lubisz lody lekko kwaskowe, do owoców dodaj sok z jednej cytryny lub limonki. Po zagotowaniu przestudź. 6 jajek od kur z wolnego wybiegu umyj, sparz wrzątkiem. Wbij...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Co możesz zrobić dla swojego zdrowia... oglądając tv

    Czas spędzony przed telewizorem nie musi oznaczać bezczynnego lenistwa. Możesz w tym czasie sporo zrobić dla poprawy swojego... zdrowia.

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Granita z mojito

    Istnieje dobre wytłumaczenie, dlaczego mojito stało się tak popularne. Zrobiony z rumu i dużej ilości świeżej mięty oraz soku z limonki orzeźwiający kubański drink aż się prosi, żeby przyrządzić z niego fantastyczną granitę! Aby nieco ją podrasować, można polać każdą porcję odrobiną rumu i przyozdobić gałązką świeżej mięty.

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

Wideo na temat: ja zrobić dobre domowe lody
  • Domowe lody owocowe

    Zrobienie domowych lodów wcale nie musi być trudne. W kuchni „Dzień Dobry TVN” udowodniła to miłośniczka kuchni naturalnej, blogerka Iwona Zasuwa. – Bywa tak, że lody ze sklepu, które pięknie pachną i smakują mają w sobie całą tablicę Mendelejewa – powiedziała. Blogerka przygotowała m.in. sorbet arbuzowy oraz lody mango z kardamonem. Zdradziła także dlaczego nie powinniśmy jeść lodów w lecie. Czy

  • Pyszne domowe lody

    Zrobienie domowych lodów wcale nie musi być trudne. W kuchni „Dzień Dobry TVN” udowodniła to miłośniczka kuchni naturalnej, blogerka Iwona Zasuwa. – Bywa tak, że lody ze sklepu, które pięknie pachną i smakują mają w sobie całą tablicę Mendelejewa – powiedziała. Blogerka przygotowała m.in. sorbet arbuzowy oraz lody mango z kardamonem. Zdradziła także dlaczego nie powinniśmy jeść lodów w lecie. Czy

  • Domowe lody i letnie desery w wykonaniu Pawła Pietrykowskiego

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" mistrz lodziarski Paweł Petrykowski pokazał, jak w domowych warunkach można zrobić pyszne lody i sorbety. Zaproponował również kilka sposobów na imponujące lodowe desery. Na stole programu pojawiły się takie słodkości jak: lody pomarańczowe z natką pietruszki, sorbet mango i marakuja, lody z czekolady mlecznej z borowikami, lody waniliowe z palonym masłem, sorbet