• Informacje na temat:

    ja wyglada mloda kapustka

Przepisy na temat: ja wyglada mloda kapustka
  • Jedzmy póki jest młoda,najlepiej smakuje.Każdy ma swój wypróbowany przepis,ja podaję moją wersję.

  • Pyszne i szybkie sezonowe danie bogate w witaminki

  • Nadeszła moja ulubiona pora roku, czyli sezon na młode warzywa. Pojawiają się powoli młode ziemniaczki, które absolutnie uwielbiam gotowane w mundurkach i serwowane z masełkiem i zsiadłym mlekiem. Pokazują się też szparagi, na które sezon rozpoczęłam już chwilę temu prezentując przepyszną zupę-krem z białych szparagów. Oprócz tych smakołyków dostępna jest też młoda kapustka. Zwykle przygotowuję ją w bardziej frymuśny sposób, ale tym razem miałam ochotę na prostotę. Prostota tej potrawy ma...

  • młodą kapustę, robi sie bardzo szybko i łatwo. Można ją podawać jako danie główne, ale także jako przystawke, kto co woli i jak lubi

  • Pyszne to bylo - powiem krotko :-))

  • Kto lubi kapustkę na pewno polubi przyrządzoną ją w ten sposób.

  • Propozycja na pełną smaków, delikatną i lekką młodą kapustkę. Przepis sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu, ale także jako samodzielne danie podawane ze świeżym pieczywem.

  • Pyszne danie na obiad czy lunch-dobre i na ciepło i na zimno,można dodać do niego tak na prawdę wszystko co znajdziecie w ogrodzie albo sklepie z warzywami i kombinować ze smakiem.Ja uwielbiam takie mieszanki warzyw u mnie w połączeniu z kiełbaską ale można ja pominąć lub użyć np parówek,spróbujcie ,na pewno wam posmakuje.....szczególnie teraz kiedy w ogrodzie tyle dobroci......

  • Na straganach pojawiły się młode kapusty, stwierdziłam że czas zrobić młodą kapustkę, u nas na obiad klasycznie ze schabowym była mmmmm niebo w gębie

  • Smak nadchodzącego lata :)

Artykuły na temat: ja wyglada mloda kapustka
  • Za mało, za nisko, za słabo

    Mogą nam podcinać skrzydła, a nawet wdeptać w ziemię. ale w pewnych okolicznościach potrafią też stać się źródłem życiowego napędu. Jak sprawić, by kompleksy zawiodły nas ku samoakceptacji?

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Życie bez glutenu z początku bywa trudne. W końcu, kto z nas nie lubi zjeść na śniadanie ciepłej bułki posmarowanej grubą warstwą masła? Jednak z Waszych opowieści wynika, że da się porzucić pszenicę, mało tego, posiłki bez niej są o wiele zdrowsze! Ze względu na dietę spowodowaną nietolerancją glutenu czy z własnego wyboru - większość z Was porzuciła w swoim jadłospisie produkty pszeniczne. Dzięki temu czujecie się mniej ociężali i macie więcej energii do działania. Bardzo dziękujemy Wam za...

  • Na Waszym wielkanocnym stole najczęściej pojawiały się wszystkim dobrze znane, tradycyjne potrawy. Nie zabrakło żurku, jajek, drożdżowych i piaskowych bab, a także kolorowych sałatek. Bardzo dziękujemy za chęć podzielenia się z nami, tym, jak wygląda Wasze wielkanocne śniadanie. Spośród wszystkich nadesłanych do nas odpowiedzi wybraliśmy nagrodziliśmy trzy, do ich autorów powędrują nagrody. Oto zwycięzcy: Pani Paulina: "Święta, święta i po świętach... Postanowiłam jednak wspomnieć moje...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Kiedyś stanowiła kulinarną ciekawostkę, znaną wyłącznie wielbicielom żywieniowych nowości. Dziś persymona (nazywana też owocem kaki) coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel Chińska śliwka, hurma wschodnia, persymona hebanowiec wschodni lub kaki - wszystko to nazwy tego samego owocu, który powoli staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Na pierwszy rzut oka, persymonę bardzo łatwo pomylić z niedojrzałym pomidorem. Jednak wystarczy jej spróbować, aby zauważyć...

  • Marzysz o pysznych porankach? Beata Śniechowska ma dla Ciebie aż 101 przepisów na smacznie i zdrowe śniadania. Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z trzech książek oraz torbę na zakupy Smaker.pl Na wielkanocnym stole z pewnością nie może zabraknąć dużej ilości jajek i chrzanu. W zależności od regionu, jednak, oprócz klasycznych produktów pojawiają się np. żurek lub barszcz biały. Opisz nam, jak wygląda twoje wielkanocne śniadanie i wygraj jedną z trzech książek Beaty Śniechowskiej...

  • Lawenda jest jedną z najbardziej uniwersalnych roślin. Jej zastosowanie znaleziono m.in. w przemyśle kosmetycznym, perfumeryjnym oraz farmaceutycznym. O właściwościach lawendy możecie przekonać się sami, wykorzystując kwiaty rosnące w waszych ogrodach. Fot. 123RF Krzaczki lawendy nie tylko cieszą oko każdego ogrodnika, ale również mają niezwykłe właściwości lecznicze, które medycyna ludowa stosowała od wieków. Te pięknie wyglądające kwiaty, możemy wykorzystać jako aromatyczną przyprawę oraz...