• Informacje na temat:

    ja gotować mintaja

Przepisy na temat: ja gotować mintaja
  • Mintaj z kopytkami

    Sposób przygotowania 1. Kalafior i brokuł umyj, podziel na różyczki. Warzywa ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, osącz.  2. Kopytka przygotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 minuty, wyjmij, osącz. Mintaja opłucz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Drobno pokrój. Pomidory grubo posiekaj.  3. Wymieszaj w natłuszczonej formie rybę...

  • Smaczny pomysł na "Rolada z mintaja"

  • Zapiekany mintaj

    Składniki: pół kg filetów z mintaja, 2 pomidory, pół małej cukinii, pół białej części pora, 2 łyżki soku z cytryny, przyprawa do ryb. Sos: 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, po szklance bulionu warzywnego i mleka, sól, pieprz, koperek Przygotowanie: Ryby umyj, osusz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą...

  • Sprawdzony przepis na "Marchewkowy mintaj"

  • Mintaj z porami

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z mintaja, - 1 jajko, - 2 łyżki masła, - 3 łyżki mąki, - 2 łyżki masła roślinnego, - 3 łyżki soku z cytryny, - 1 kg porów, - pół litra bulionu (może być(...) maśle roślinnym. Filety pokryć z wierzchu cienką warstwą masy z ziemniaków. Delikatnie odwrócić i usmażyć na złoto. Pory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, gotować 10 minut w osolonej wodzie. Zrobić...

  • Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczna zupa z mintaja"

  • Zapiekany mintaj

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 1 mała cebula, - 1 cukinia, - 40 dag marchewki, - 2 cytryny, - 1/2 kostki masła, - 1 szkl. słodkiej śmietany, - 3 łyżki mąki pszennej, - 10 dag. żółtego sera, - sól, pieprz Przygotowanie: Filety z mintaja rozmrozić. Cebulę pokroić drobno, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa zeszklić na maśle lekko przyprawiając je, wyłożyć do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mielone z mintaja"

  • Mintaj porowo-pomidorowy

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 2 jajka, - 2 łyżki mąki pszennej, - olej, - 25dag. pomidorów, - 2 małe pory, - 1 cebula, - 0.5 kostki masła, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0.5(...) w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka...

  • Sprawdzony przepis na "Pulpety z mintaja"

Artykuły na temat: ja gotować mintaja
  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo (ok. 9 minut), włożyć do zimnej wody, ostudzić. Zimne obrać ze skorupek i grubo posiekać. 2Połowę masła rozgrzać na patelni, zasmażyć z mąką. Ciągle mieszając, powoli wlewać mleko, gotować na małym ogniu około 5 minut. Powoli dodawać połowę startego sera, rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem. 3 Z ryby zdjąć skórę, usunąć wszystkie ości, podzielić ją na...

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Ryby inaczej niż zwykle

    ..., gotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, wystudzić, pokroić na ćwiartki. Filety pokroić w kostkę. 2. Warzywa i jabłko umyć. Fasolkę oczyścić, pokroić, ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić(...), anyżem, doprawić przyprawami, wymieszać z cebulą i czosnkiem, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Zimną salsę podawać z ciepłą zgrillowaną rybą. Kotleciki z mintaja 1. Bułkę namoczyć w mleku...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Ryby smacznie podane

    .... 2. Filet z mintaja kroimy w kostkę, przekładamy do blendera, dodajemy natkę pietruszki, cebulę pokrojoną w kostkę i miksujemy. Następnie dodajemy jajo, sok z cytryny, 4 łyżki bułki tartej...

  • Moda na gotowanie i jedzenie na dobre zagościła w Polsce. W Krakowie grupa kucharzy skupiona wokół inicjatywy „Twój kucharz” przygotowała projekt Lotnej Restauracji. Najważniejsze jest w nim wspólne spędzanie czasu i delektowanie się wybornym jedzeniem. Każdy może wybrać dowolne, nawet najbardziej nieoczekiwane miejsce, w którym mistrzowie kuchni przygotują dla grupy przyjaciół, całej rodziny czy indywidualnego klienta ucztę dla ciała i ducha...   Ty też możesz tak gotować! na INTERIA.TV.

  • Dieta łagodząca objawy Hashimoto

    ...dawka: 150 mikrogramów jodu na dobę. Zapewni ją, np.: 13-14 dag świeżego dorsza, 15 dag mintaja. Cynk Tak działa: Wspomaga produkcję hormonów tarczycy. Źródła: owoce morza, wołowina, kurczak...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Jak odchudzić stłuszczoną wątrobę

    Jadłospis Osoby ze stłuszczeniem wątroby powinny jeść m.in. chudy nabiał, np. twarogi, kefiry, maślankę, jogurt naturalny; chude mięso np. kurczaka bez skóry, indyka, wołowinę, królika; chude ryby, np. dorsza, flądrę, pstrąga, mintaja, morszczuka. Wskazane są drobne kasze, ziemniaki i gotowane warzywa, np. buraki, cukinia, fasolka szparagowa, brokuły, kabaczki i korzeń pietruszki oraz owoce...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...